Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Μπόινγκ των Μαλαισιανών αερογραμμών έπεσε στην ανατολική Ουκρανία

Νέα αεροπορική τραγωδία. Έπεσε επιβατικό αεροσκάφος. Τουλάχιστον 280 επιβάτες και 15 μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο αεροσκάφος (Vids)
Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών έπεσε στην ανατολική Ουκρανία όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ιντερφάξ....
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν με τα μάτια τους τη συντριβή κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, συγκεκριμένα στο Ντονιέτσκ. Στο Μπόινγκ επέβαιναν 280 επιβάτες και 15 μέλη του πληρώματος.
Πρόκειται για επιβατικό αεροσκάφος, όμοιο με εκείνο που είχε χαθεί πριν καιρό και εκτελούσε τακτικό δρομολόγιο.
Εκτελούσε πτήση από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, ενώ άγνωστο είναι το γιατί πετούσε πάνω από την περιοχή που βρίσκεται εν μέσω εχθροπραξιών.
Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από άλλη πηγή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
H πτήση είναι η ΜΗ17.
Το αεροπλάνο έφυγε 12.14 από το Άμστερνταμ (τοπική ώρα), και θα έφτανε στην Κουάλα Λουμπούρ 06.09 το πρωί της Παρασκευής.
Το EuroMaidan έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο των πρώτων πλάνων της τραγωδίας:


Οι Ουκρανοί μιλάνε για πιθανή κατάρριψη από τους Ρωσόφωνους αντάρτες αλλά η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.
Εκπρόσωπος της πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας δήλωσε ότι αναμενόταν η πτήση να μπει στον εναέριο χώρο της χώρας, αλλά δεν μπήκε ποτέ.
Νωρίτερα το Κίεβο είχε κατηγορήσει την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι κατέρριψε χθες ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Σουχόι Su-25, το οποίο εκτελούσε "αποστολή στον εναέριο χώρο της (ανατολικής) Ουκρανίας".
"Το αεροσκάφος μας κατερρίφθη, ο πιλότος κατάφερε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του", ανέφερε σε μια σύντομη ανακοίνωση του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της ουκρανικής κυβέρνησης.
Επίσης το Κίεβο είχε ήδη κατηγορήσει τη Ρωσία ότι κατέρριψε ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ An-26, το οποίο συνετρίβη τη Δευτέρα όχι μακριά από τα σύνορα με τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου