Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ: ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ

Το πιο σοβαρό πλήγμα της σοβούσας ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή μας δέχτηκαν οι τρόφιμοι του Γηροκομείου Άμφισσας. Άνθρωποι ηλικιωμένοι με προβλήματα και οικογένειες που δύσκολα επιβιώνουν πίσω τους.....
Το Γηροκομείο λόγω της αδυναμίας του να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, και με αφορμή την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του, οδηγήθηκε σε αναστολή λειτουργίας με απόφαση της τοπικής Διεύθυνσης Υγείας και Πρόνοιας. Δηλαδή έκλεισε και οι οικογένειες των γερόντων κλήθηκαν να τους παραλάβουν άμεσα…
Μέσα σε γενική κατακραυγή το θέμα «Γηροκομείο» έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Για να βρεθεί λύση; Απ’ όσο μπορούμε να ξέρουμε είναι πολύ αργά. Εκείνο που σίγουρα ξέρουμε και υπενθυμίζουμε είναι ότι δυο χρόνια πριν κι ενώ η κρίση οξυνόταν, με πρωτοβουλία δεκάδων πολιτών της Άμφισσας, που έβλεπαν την κατάσταση, άκουγαν για μεθοδεύσεις και αγωνιούσαν ότι θα έρθει αυτό που σήμερα ζούμε, φέραμε «ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο(συνεδρίαση της 28-11-2012). Αίτημά μας τότε: ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του ιδρύματος και ακολούθως αναζήτηση τρόπων εξυγίανσης κι επιβίωσής του.
Ο αποπεμφθείς Δήμαρχος Νικόλαος Φουσέκης και ο τότε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, εκλεγείς πλέον Δήμαρχος Δελφών, με συμπαγή την πλειοψηφία τους, καλυπτόμενοι πίσω απ’ τον αδυνατούντα να ασκήσει, όπως ήταν πασιφανές, τα καθήκοντά του Πρόεδρο της διαχειριστικής επιτροπής του Γηροκομείου Μητροπολίτη Φωκίδας, αρνήθηκαν πεισματικά να συζητηθεί το θέμα «για να μη θιγούν τα συμφέροντα του ιδρύματος»;; !!!
Έκτοτε με τη συσσώρευση μεγάλων χρεών, που γεννούσε απ’ την πρώτη μέρα λειτουργίας του, το Γηροκομείο με τους αθρόα διορισμένους διευθυντή και υπαλλήλους, απλήρωτους για καιρό και μια πενταμελή Διαχειριστική Επιτροπή να μην ασκεί τα καθήκοντά της, τα πράγματα έφτασαν εδώ που έφτασαν. Ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι φαρμακοποιοί, ούτε οι προμηθευτές, ούτε οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων μπορούν να αποπληρωθούν, ούτε Σχέδιο Εξυγίανσης του ιδρύματος να προτείνεται από την Διαχειριστική Επιτροπή, για να υπαχθεί το Γηροκομείο στις ευνοϊκές διατάξεις του νεοψηφισθέντα νόμου 4262/2014 αρθ.55 προς ρύθμιση των χρεών του προς τους ασφαλιστικούς φορείς .
Το Γηροκομείο βούλιαξε από το βάρος των χρεών του, που κατά ασφαλείς πληροφορίες υπερβαίνουν το 1.000.000 €.
Ας σημειωθεί ότι το Γηροκομείο συστήθηκε επειδή συμπατριώτες μας άφησαν τις περιουσίες τους με σκοπό την ίδρυση και απρόσκοπτη λειτουργία του, βασιζόμενη σε συνετή, χρηστή κι επιμελημένη διαχείριση. Αυτή η διαχειριστική επιτροπή που σήμερα φέρεται εξαφανισμένη, το έπνιξε στα χρέη ( έντοκα) που τρέχουν και σήμερα. Και τα 68 ακίνητα του Γηροκομείου (τα 36 απ’ αυτά είναι οικόπεδα, διαμερίσματα και καταστήματα, ενώ τα υπόλοιπα ελαιοκτήματα) απειλούνται με εξάτμιση, όταν όπως ακούγεται, δραστήριοι πιστωτές έχουν αρχίσει το ξεκοκάλισμα.
Στη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, αύριο Παρασκευή 11-07-2014 ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ: τους πρώην και τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, τα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής απ’ την αρχή λειτουργία του ιδρύματος ως σήμερα, τον Διευθυντή του Γηροκομείου, να συμμετέχουν στη συζήτηση με δεδομένη την αναστολή λειτουργίας του Γηροκομείου.
Να ακουστούν οι πραγματικές αιτίες για το πώς φτάσαμε ως εδώ και αν μπορεί κάτι να περισωθεί..

Είναι προκλητικό για τους πολίτες της Άμφισσας, το γεγονός ότι τηρούν σιγή ισχύος οι Δήμαρχοι Νίκος Φουσέκης, Ασημάκης Ασημακόπουλος και ο Πρόεδρος του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γιάννης Βαρκούτας, που διετέλεσαν Αντιπρόεδροι της Διαχειριστικής Επιτροπής του Γηροκομείου, η οποία διοικούσε και διαχειριζόταν την περιουσία του ιδρύματος και γενικά αποφάσιζε για κάθε θέμα που αφορούσε στην διοίκηση και στην λειτουργία του, στη διάθεση των πόρων αυτού, καθώς και για κάθε ενέργεια που σχετίζετε με την εκπλήρωση του σκοπού του (άρθρο 5 παρ.1 του Οργανισμού του ιδρύματος). Είναι προκλητική η σιωπή αυτή, αλλά είναι λογικό επακόλουθο της ενοχής τους που είναι πασιφανής. Ομοίως την ίδια σιγή τηρούν και τα λοιπά, γνωστά σε όλους, μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής.
Τι έχει άραγε να απολογηθεί και ο Διευθυντής του ιδρύματος, που διορίστηκε από την Διαχειριστική Επιτροπή του Γηροκομείου για την εύρυθμη λειτουργία αυτού και για την αρτιότερη εποπτεία του (άρθ. 5 παρ.2β του Οργανισμού του ιδρύματος). Έλεγξε η Δ.Ε. αν πληροί τυπικά προσόντα, π.χ. μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, όπως απαιτείται από τον Οργανισμό του Γηροκομείου;

Απ’ τη μεριά μας είμαστε αποφασισμένοι να επιμείνουμε στον έλεγχο, τον εντοπισμό και τον καταλογισμό ευθυνών, ποινικών και αστικών σε ΟΛΟΥΣ όσους βαρύνονται με αυτές, ώστε η δικαιοσύνη επιτέλους να αποδοθεί και η αλήθεια να λάμψει. Η αλήθεια, που πριν δυο χρόνια, αντί έστω και την ύστατη ώρα να επιτραπεί να ακουστεί, αποφασίστηκε απ’ την ίδια με σήμερα πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, να φιμωθούν οι αιτούντες πολίτες και κάποιοι με τους γνωστούς σκοτεινούς μηχανισμούς, να απειληθούν και να εκφοβιστούν, για να πάψουν ν’ ασχολούνται με το ζήτημα….


ΥΓ. 1. Οι πρωταγωνιστές των εικονικών μαχών στον Τύπο για το Γηροκομείο τις τελευταίες μέρες, είναι επίλεκτα και προβεβλημένα στελέχη των συνδυασμών που διεκδίκησαν στο β΄ γύρο το Δήμο Δελφών.
ΥΓ. 2. Το ζήτημα του Γηροκομείου πήγε και στη Βουλή προ διετίας από τον βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Σταθά. Και θα ξαναπάει για ν’ ακουστούν και παραέξω τα κατορθώματα με την αυλαία το δράματος.
ΥΓ. 3. Αναρωτιόμαστε, ήλθε η ώρα να εκραγεί και η επόμενη βόμβα, αυτή του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας, ως κρούσμα μιας άλλης ανάλογης χρηστής κι επιμελημένης διαχείρισης;
ΥΓ. 4. Αλήθεια, πώς έχει καταφέρει το Γηροκομείο της Ιτέας, με 27 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων μόνο 3 άτομα είναι διοικητικοί, να έχει αποθεματικό 300.000 €, σημειωτέο, χωρίς περιουσία.

Άμφισσα, 10 Ιουλίου 2014

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.

1 σχόλιο:

  1. ΡΕ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΠΑΛΛΑ ΤΟΝ ΘΕΛΑΝΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ. ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΣΠΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ. ΩΡΕ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΒΩΛΟΔΕΡΝΕ ΠΕΡΑ ΔΩΘΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ. ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή