Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Η πρώτη συνέντευξη του νέου Δημάρχου Δελφών κ. Παναγιωτόπουλου

Ο νέος Δήμαρχος Δελφών κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος δίνει την πρώτη του συνέντευξη μετά την ευρεία νίκη του συνδυασμού του στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Αποκαλύπτει τα ονόματα του Αντιδημάρχων του δήμου, του Προέδρου του Δ.Σ. καθώς και ποιος θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας του δήμου Δελφών.....


1. κ. Παναγιωτόπουλε πετύχατε μία μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο γύρο των εκλογών και ένα ποσοστό που αποδεικνύει την απαίτηση των πολιτών για ριζοσπαστικές αλλαγές στο Δήμο μας. Είστε έτοιμος για αυτές τις αλλαγές; Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποιες που θα πραγματοποιήσετε μέσα στο 2014.

Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δήλωνα σε όλους τους τόνους ότι οι πολίτες που θα μας ψηφίσουν, θα πρέπει να είναι έτοιμοι για μια αποφασιστική και ριζοσπαστική διοίκηση. Αυτό σημαίνει ουσιαστική βελτίωση στη λειτουργία και την εικόνα των πόλεων και των χωριών μας και ιδιαίτερη έμφαση στους παραγωγικούς τομείς, χωρίς να παραγνωρίζουμε και τη σημασία που έχει η αναβάθμιση της διαχειριστικής πλευράς του Δήμου. Τους τέσσερις μήνες του 2014 που θα διοικήσουμε το Δήμο, θα τους αφιερώσουμε κυρίως στην αναγνώριση της κατάστασης και στην προετοιμασία της αναδιοργάνωσης, ενώ οι μεγάλες μας πρωτοβουλίες θα εκδηλωθούν κυρίως από το επόμενο έτος.

2. Ήδη βλέπουμε παρεμβάσεις σας όπως για το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, το κτίριο του ΤΕΙ Άμφισσας κτλ. Με τη σημερινή δημοτική αρχή συνεργάζεστε ή ενεργείτε ανεξάρτητα και πολλές φορές προσπαθείτε να αποτρέψετε καταστάσεις  και φυσικά αποφάσεις που θα σας δεσμεύουν από το Σεπτέμβριο.

Νιώθουμε βαριά την πολιτική ευθύνη της ευρείας αποδοχής με την οποία μας τίμησαν οι συμπολίτες μας. Για το λόγο αυτόν δεν απέχουμε από τα προβλήματα, αναμένοντας το Σεπτέμβριο, αλλά αντίθετα εργαζόμαστε σκληρά καθημερινά προκειμένου να συμβάλουμε στην αντιμετώπισή τους. Ασφαλώς συνεργαζόμαστε με τη σημερινή δημοτική αρχή και συνεισφέρουμε όπου και όσο μπορούμε, όπως θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε στη διάρκεια της θητείας μας με όλες τους θεσμικούς παράγοντες και κοινωνικές τις δυνάμεις του τόπου μας.

3. Έχετε επιλέξει τους συνεργάτες σας από το δημοτικό συμβούλιο που θα σας πλαισιώσουν στη θητεία σας; Ποια τα κριτήρια της επιλογής σας; Είχατε δηλώσει πως θα υπάρχουν μόνο θεματικοί αντιδήμαρχοι. Ισχύει ακόμα η δήλωση σας;

Δεσμεύτηκα ότι οι αντιδήμαρχοι θα έχουν κυρίως θεματικές αρμοδιότητες και αντίστοιχα θα αναβαθμιστεί ο ρόλος των τοπικών συμβουλίων και των προέδρων των Κοινοτήτων και ασφαλώς αυτό ισχύει στο ακέραιο.
Επέλεξα να οργανώσω από πολύ νωρίς την ομάδα που θα διοικήσει το Δήμο κι αυτό δεν αφορά μόνο τους αντιδημάρχους, αλλά και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους που θα κληθούν να αναλάβουν ενεργό ρόλο σε διαφόρους τομείς, ώστε οι συνεργάτες μου αυτοί να είναι έγκαιρα προετοιμασμένοι για τα δύσκολα καθήκοντα που τους περιμένουν. Θα ξεκινήσουμε τη δημοτική μας θητεία με αντιδημάρχους τους κυρίους Δημήτρη Καραγιάννη, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, Λουκά Αναγνωστόπουλο, Νεκτάριο Μίχο και Νίκο Μολιώτη και τις κυρίες Κατερίνα Καραδήμα και Μαίρη Ανδρεοπούλου, ενώ για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου θα προτείνουμε τον κύριο Γιώργο Νάκο.
Η επιλογή γίνεται στη βάση διαφόρων κριτηρίων και είναι σαφώς δύσκολη όταν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε άξιους συνεργάτες, ενώ κύριο μέλημα μου είναι σε βάθος πενταετίας να δοθεί η δυνατότητα στα πολλά ικανά στελέχη του συνδυασμού μας να προσφέρουν αυτό που μπορούν και επιθυμούν στους συνδημότες μας, οι οποίοι τους τίμησαν με την ψήφο τους.

4. Είχατε δεσμευτεί  προεκλογικά πως θα αυξηθούν οι αρμοδιότητες των τοπικών συμβουλίων με στόχο μία πιο αποκεντρωμένη διοίκηση του Δήμου Δελφών. Είναι αρκετά ενδιαφέρον ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες αυτές, μάλιστα τη στιγμή που οι περισσότεροι Πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων προέρχονται από το συνδυασμό του κ. Ταγκαλή.

Οι εκλογές τελείωσαν και δεν με ενδιαφέρει καθόλου από ποιο συνδυασμό προέρχονται οι τοπικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων, τους οποίους θεωρώ ήδη στενούς μου συνεργάτες στο σύνολό τους.
Οι αρμοδιότητες που θα μεταβιβαστούν στα τοπικά συμβούλια και τους προέδρους θα είναι ουσιαστικές και ευρείες και θα καθοριστούν επακριβώς το ταχύτερο δυνατό μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας.

5. Θα συνεχίσετε το μοντέλο διοίκησης με τη τοποθέτηση Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Δελφών; Αν ναι, έχετε αποφασίσει ποιος θα αναλάβει τα καθήκοντα αυτής της διοικητικής θέσης και ποια τα κριτήρια για την επιλογή σας;

Ο Γενικός Γραμματέας είναι μια θέση κομβική και απαραίτητη. Στη δική μου πολιτική λογική, αλλά και κατά το γράμμα του νόμου, ο ρόλος του Γ.Γ. είναι κυρίως η υποστήριξη και παρακολούθηση της καλής διοικητικής λειτουργίας του Δήμου και για το λόγο αυτόν θα προτείνω τη συγκεκριμένη θέση στον κ. Ηλία Θεοφάνη, ο οποίος διαθέτει μεγάλη διοικητική εμπειρία, αλλά και πρόσφατη δημοκρατική νομιμοποίηση, καθώς, ως γνωστόν, εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Δελφών.

6. Πόσο μακριά ή κοντά είναι για τη νέα δημοτική αρχή ο Σεπτέμβριος; Χρειάζεστε και άλλο χρόνο για την προετοιμασία της εφαρμογής του προγράμματος σας ή φοβάστε ότι η αδράνεια των τελευταίων μηνών θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα; 

Δεν αδρανούμε ούτε μία ημέρα. Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο και γι’ αυτό το καλοκαίρι είναι για τη νέα μας δημοτική αρχή μια περίοδος εντατικής προετοιμασίας σε όλα τα επίπεδα.
amfissapress.gr

1 σχόλιο:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ polydrosos blog,ΠΟΛΥ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΑ ΤΗΝ ''ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ'' ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ 30η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ''ΣΩΤΗΡΕΣ'' ΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΝΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ''ΝΑΙ''.ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ...Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή