Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Θέλει μεγάλη φαντασία…

Με καμάρι ο δήμος Δελφών χθες μας ενημέρωσε για το νέο τουριστικό σήμα του, που αποτελείται από δυο ομόκεντρους κύκλους που θα μπορούσαν άνετα να έχουν και τον τίτλο: «μη μου τους κύκλους τάραττε»!...

Το σήμα της Άμφισσας θα μπορούσε να είναι ελιές, αλλά και ρόγες από σουλτανίνα. Πρέπει να ξέρεις εκ των προτέρων τι βγάζει η περιοχή για να καταλάβεις τι είναι.
Το σήμα του Γαλαξιδίου είναι απλά φώτο λιμανιού και σα να έχει φάει μια σφαίρα στη μέση.
Το σήμα της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού θυμίζει περισσότερο Άλπεις!
Το σήμα της Γραβιάς θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και διαφήμιση για εταιρεία δόμησης με φωτογραφία πλυνθότουβλα, ως παράδειγμα προς αποφυγή.
Το σήμα της Δημοτικής Ενότητας Δελφών με τον κίονα, σε καμιά περίπτωση δεν παραπέμπει σε Δελφούς. Θα μπορούσε να είναι από οποιαδήποτε περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Δεν ξέρω αν εσείς μόλις δείτε κρινάκια, σκέφτεστε τη Δημοτική Ενότητα Καλλιέων, αλλά είναι γεμάτη η χώρα από δαύτα.
Όταν δείτε θάλασσα εσείς σκέφτεστε κατευθείαν την Ιτέα; Γιατί νομίζω ότι όλοι σκέφτονται νησί. Το συγκεκριμένο πάντως θα μπορούσε να έχει και τίτλο «μια τρύπα στο νερό»!
Τελευταία άφησα τη Δεσφίνα, γιατί με ξέρανε! Μου κόπηκε η λαλιά. Μου ‘φυγε η μαγκιά και όλα τα σχετικά! Από χθες προσπαθώ να καταλάβω τι δείχνει η εικόνα. Να ‘ναι άραγε σύννεφα; Να ‘ναι ποπ– κόρν; Να ‘ναι μαλλί από πρόβατο; Ή να ‘ναι κάτι άλλο;
Στο δελτίο τύπου ο δήμος Δελφών μας ενημερώνει ότι υπήρξε και ανάδοχος μια εταιρεία για τη συνολική εικαστική δημιουργία. Άραγε, αυτό το εικαστικό αριστούργημα πόσο να στοίχησε και πόσο καιρό να έκανε να ολοκληρωθεί;

Έχω την αίσθηση, για να μην πω τη βεβαιότητα, ότι αν είχαν αναθέσει διαγωνισμό για το σήμα σε μαθητές όλων των δημοτικών το αποτέλεσμα θα παρέπεμπε καθαρά στις δημοτικές ενότητες και το δήμο, διότι τώρα θέλεις πολλή, μα πάρα πολλή φαντασία για να τα συνδέσεις.
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου