Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Σύλλογος Γυναικών Μαριολάτας Βοιόν: 12η ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ το Σάββατο στις 19 Ιουλίου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ 
ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΡΙΟΛΑΤΑΣ "ΒΟΙΟΝ" 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Η παράδοση δεν είναι μία ρίζα σ’ ένα μουσείο σκονισμένο, αλλά ένας καρπός που πέφτει στη γη βγάζει κλαριά, βγάζει ανθούς, γίνονται καρποί, ξαναπέφτουν στη γη και αυτό πάει λέγοντας.....

Όλα αυτά χορός, τραγούδι, έκφραση, ποιήματα , ελληνική κουζίνα πηγάζουν από το πνεύμα των ημερών που θέλουν το λαό να ξεχνάει, να ξεσκάει, να γλεντάει με όλα, καλά ή άσχημα που τον καταπιέζουν συνέχεια.
Σε πείσμα των δύσκολων καιρών προσπαθούμε να κρατήσουμε σφιχτά τους δεσμούς αγάπης, αλληλεγγύης και συνεργασίας , να διατηρήσουμε τη παράδοση χωρίς άλλες δυνάμεις στήριξης παρά μόνο τη δύναμη που παίρνουμε από τους δικούς μας ανθρώπους, τους συγχωριανούς μας και τους φίλους του Συλλόγου μας.
Συνεχίζοντας τη παράδοση, διοργανώνουμε και φέτος τη ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ, στη Μαριολάτα μας.
Πίσω από τη πίτα υπάρχει μια μακρά σειρά γυναικών,ιστορίες αγάπης, ένα παραμύθι αιώνων .Η πίτα έχει συνδεθεί με όλες τις εκφάνσεις του κύκλου της ζωής. Αναλογιζόμαστε πόσο χαρακτη-ριστικά ελληνικό είναι αυτό το φαγητό, τι μάθημα οικιακής οικονομίας δίνει, πόσο συνοψίζει την ιστορία της κουζίνας μας, σε ποιο βαθμό περιγράφει τη ζωή της αγρότισσας, που πριν φύγει για το χωράφι έφτιαχνε μια πίτα για όσους έμεναν πίσω, αλλά και για όσους δούλευαν μαζί της και έπρεπε να φάνε, βιαστικά, στη λίγη ώρα που διέθεταν για το φαγητό τους.
Η παράδοση διατηρείται ζωντανή και εξελίσσεται όταν συμβαδίζει με τη ζωή μας.
Θα Σας καλωσορίσουμε το Σάββατο στις 19 Ιουλίου 2014
στη 12η ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ .
Τα βλαστάρια του Χορευτικού μας θα μας ταξιδέψουν στη ΚΡΗΤΗ, ενώ το Εφηβικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΡΟΣΗΛΙΟΥ, που μας έκανε τη τιμή και αποδέχθηκε το κάλεσμα θα μας γοητεύσει με τους χορούς της Ρούμελης.
Μουσική και χορός. Και φυσικά πίτες φτιαγμένες με μεράκι και αγάπη από τις γυναίκες του χωριού μας
Σας περιμένουμε.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου