Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΔΕ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ: ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ;

Το δελτίο τύπου μας ενημέρωνε ότι υπογράφηκε η σύμβαση του έργου με τίτλο: 
 «Αναπλάσεις Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού», στις 28 Φεβρουαρίου 2014.....

Το έργο θα πρέπει  να ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης που πραγματοποιήθηκε την 28η/02/2014
Σύμφωνα με την σύμβαση δηλαδή το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε δύο μήνες (στις 28 Αυγούστου).
Πέρασαν 4 μήνες και το έργο δεν ξεκίνησε ακόμη.
Αναρωτιόμαστε αν είναι δυνατόν μέσα σε δύο μήνες, που δεν το βλέπουμε ,  να ολοκληρωθεί.
Ρωτήσαμε τον Αντιδήμαρχο της ΔΕ Παρνασσού να μας ενημερώσει για την πορεία του έργου.
Ο κ. Λύτρας μας ενημέρωσε ότι πιέζει καθημερινά και τις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τον εργολάβο του έργου, υποθέτουμε χωρίς ανταπόκριση.
Ένα έργο όλο και όλο προγραμματίσθηκε στα 3,5 χρόνια (και αυτό κουτσουρεμένο), για την ΔΕ Παρνασσού και μάλλον θα μείνει στον προγραμματισμό, όπως και ή ύδρευση της Λιλαίας, όπως και η μεταφορά νερού από του Πλατάνου στην Πολύδροσο.

Δοξάστε τους ή μάλλον τους δοξάσατε!!!!!!!!!.
Δείτε το Δελτίο τύπου και την δήλωση του κ. Φουσέκη στις 28-2-2014

«Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου: «Αναπλάσεις Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού»

·                       Print
Ο Δήμος Δελφών ανακοινώνει ότι υπογράφηκε η σύμβαση του έργου με τίτλο: «Αναπλάσεις Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού». Ο προϋπολογισμός της μελέτης του έργου με τον οποίο και εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. (Π.Ε.Π. «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007 - 2013») ανέρχεται σε 687.000,00 €, ενώ το τελικό ποσό της σύμβασης, που επιτεύχθηκε ύστερα από την διαδικασία δημοπράτησης που προηγήθηκε, ανέρχεται σε 363.371,97 € με Φ.Π.Α. (με μέση έκπτωση 47,11 %). Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης που πραγματοποιήθηκε την 28η/02/2014 μεταξύ του Δημάρχου Δελφών κ. Νικολάου Δ. Φουσέκη και του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας «ΣΤΕΓΑΣΗ ΑΤΕ».

Θα πραγματοποιηθούν εργασίες ανάπλασης και στις τρείς (3) τοπικές κοινότητες Πολυδρόσου, Επταλόφου και Λιλαίας της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού.

Ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης δήλωσε σχετικά:
«Το έργο των αναπλάσεων στις τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού αποτελεί ένα μακροχρόνιο και φιλόδοξο όραμα τόσο της σημερινής Δημοτικής Αρχής όσο και παλαιότερων Δημοτικών Αρχών του Δήμου Παρνασσού. Περιλαμβάνονται αναπλάσεις και στις τρεις τοπικές κοινότητες,  Πολυδρόσου, Επταλόφου και Λιλαίας της Δ.Ε. Παρνασσού βελτιώνοντας συνολικά την εικόνα τους και αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και των πολυπληθών επισκεπτών της περιοχής. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου μας και τους αυτοδιοικητικούς συναδέλφους της Δ.Ε. Παρνασσού για την ανταπόκρισή τους στις απαιτήσεις του σχεδιασμού και της ωρίμανσης του συγκεκριμένου έργου. Με ομαδική και συντονισμένη δουλειά έγινε εφικτή η ένταξη, η δημοπράτηση και η συμβασιοποίηση ενός ακόμα έργου του Δήμου μας με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. Η κατασκευή του πιθανά να δημιουργήσει μικρά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων, σύντομα όμως τόσο αυτοί όσο και οι επισκέπτες των ιδιαιτέρου κάλους συγκεκριμένων οικισμών θα απολάβουν τα οφέλη της κατασκευής του. Όπως έχω τονίσει η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο για την κατασκευή όλων των μεγάλων υποδομών του αρχικού μας σχεδιασμού και ανταμείβει την προσπάθεια και τους κόπους ετών, ενώ παράλληλα αποτελεί εφαλτήριο για τον σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020».

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου