Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Στα ύψη οι βάσεις των περιζήτητων σχολών - Οι εκτιμήσεις στα επιστημονικά πεδία

Στα ύψη αναμένεται να βρεθούν οι βάσεις των λεγόμενων περιζήτητων σχολών των ΑΕΙ, όπως η Ιατρική, η Νομική αλλά και οι στρατιωτικές σχολές.....

Σύμφωνα με Τα Νέα, τα επικαιροποιημένα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα δείχνουν μεγάλη άνοδο των σχολών αυτών και αναμένεται να πετύχουν το στόχο τους μόνο οι αριστούχοι.
Οι εκτιμήσεις ανά Επιστημονικό Πεδίο έχουν ως εξής:
  •   Στο 1ο Πεδίο: Aναμένεται μικρή άνοδος των βάσεων, ενώ στη Νομική Αθηνών εκτιμάται ότι η βάση θα ξεπεράσει τα 18.800 μόρια. Στη Νομική Θράκης ο τελευταίος θα εισαχθεί με 18.200 μόρια.
  •  Στο 2ο και 4ο Πεδίο: Oι βαθμολογίες κάτω από τη βάση είναι μειωμένες και στις μεσαίες η βελτίωση είναι σημαντική. Αναμένεται άνοδος των βάσεων από 250 έως και πάνω από 1.000 μόρια. Σε περιζήτητα τμήματα (Πολιτικοί Μηχανικοί ΕΜΠ) αναμένεται άνοδος έως 350 μόρια.
  • Στο 3ο Πεδίο: Oι Ιατρικές βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας με τις Σχολές Ιατρικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης να κινούνται ανοδικά (έως και 19.000 μόρια).
  •  Στο 5ο Πεδίο: Λόγω αύξησης θέσεων και καλών επιδόσεων οι βάσεις δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα, αλλά στα τμήματα υψηλής ζήτησης (Οικονομικό Αθήνας, Πανεπιστήμιο Πειραιά) η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη. Θα εμφανιστούν και μεμονωμένες περιπτώσεις ανόδου έως 1.500 μόρια σε περιζήτητα τμήματα (Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιά).


ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου