Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Απάντηση σε Δημοσιεύματα της Ώρας της Φωκίδας από την Μέγκου Παναγούλα

Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι η εφημερίδα σας ασχολείται μετεκλογικά με τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.
Έστω και έτσι, αναγνωρίζει ότι είμαστε μια παράταξη που έχουμε κοινωνικό αντίκρισμα....
Ας δεχτούμε το όψιμο ενδιαφέρον σας, για να σας ευχαριστήσουμε! Όπως λένε: «και η φήμη και η δυσφήμιση και τα δύο είναι διαφήμιση!». Δεν μπορούμε όμως ν’ αφήσουμε ασχολίαστο το «αφιέρωμα» σας, λαμπρό δείγμα «αντικειμενικής» δημοσιογραφίας της Σχολής «MEGA CHANEL και Μαρία Σπυράκη»!
Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, είναι ικανοποιημένοι για το εκλογικό αποτέλεσμα, αν και όσοι συμμετέχουν σε ένα αγώνα, πάντα επιδιώκουν το καλύτερο. Διότι ο καθένας που Αγωνίζεται κα Γιαννούλη, σαφώς παλεύει για το καλύτερο… Αλλά αν εσείς η ίδια δεν έχετε μάθει να παλεύετε, πως είναι δυνατό να το αντιληφθείτε;;; Με τις ειρωνείες σας, δεν μας μειώνετε… και ξέρετε γιατί;;; Γιατί Όλοι και Όλες που δώσαμε την εκλογική μάχη, αλλά και τώρα μετεκλογικά, Δεχόμαστε τα Συγχαρητήρια των Συμπολιτών μας και τη χαρά τους για το εκλογικό μας αποτέλεσμα.
Οι ψηφοφόροι μας γνωρίζουν ότι παλέψαμε Μόνο με Τις Δικές μας Δυνάμεις, με τα Προγράμματά μας, τις Εκδηλώσεις μας, την Εφημερίδα που εκδόσαμε και τα Άρθρα μας, τις Ομιλίες μας, την τεσσάρων χρόνων καθημερινή παρουσία σε όλα τα προβλήματα των Δημοτών μας που εσείς απαξιώνετε (χαράτσια της ΔΕΗ, Γηροκομείο Άμφισσας, Κ. ΥΓΕΙΑΣ όλου του Νομού μας, Νοσοκομείο, Σχολεία, Καθηγητές, Διώξεις Μελών μας… κλπ), την Ουσιαστική Παρουσία μας στα Δημοτικά Συμβούλια (το τσίρκο και τη γελοιότητα την αφήνουμε για τους χρηματοδότες σας), με Παρεμβάσεις και Εισήγηση Θεμάτων, με Εκατοντάδες συχνά υπογραφές Συμπολιτών Μας… Αλλά φαίνεται ότι ήσασταν Απούσα από όλα αυτά, ή Συνειδητά Διαστρεβλώνεται την Αλήθεια… Βέβαια, δεν είμαστε αφελείς, αντιλαμβανόμασταν ότι όλα αυτά δεν μπορούσαν να βρουν χώρο σε έντυπα σαν το δικό σας.
Για αυτό φροντίσαμε τα σημαντικά θέματα να καταγράφονται με τη κάμερα, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες στα λεγόμενά μας. Εμείς Δεν Φοβόμαστε να Μαθαίνουν οι Συνδημότες/ισσες τα όσα λέμε… Προφανώς κάποιοι/ες Φοβούνται την Πληροφόρηση και για αυτό καταφεύγουν στην Παραπληροφόρηση, τον κιτρινισμό και τη λασπολογία…
Όμως παρά την τόση λάσπη, την παρά-ή και καθόλου πληροφόρηση για τα πεπραγμένα και τα λεγόμενά μας, καταφέραμε ένα Αξιόλογο Εκλογικό Αποτέλεσμα.
Χωρίς να δώσουμε ένα ευρώ για καθημερινές καταχωρήσεις, χωρίς ιλουστρασιόν φυλλάδια, χωρίς να ναυλώσουμε πούλμαν, χωρίς σακούλες με τρόφιμα, χωρίς πενηντάευρα, χωρίς ταξίματα για θέσεις εργασίας, χωρίς κομματικούς μηχανισμούς και χρηματοδοτήσεις.
Ναι καταφέραμε να μας ψηφίσουν συμπολίτες μας από όλους τους πολιτικούς χώρους, που ξέρουν, βλέπουν και αντιλαμβάνονται. Ξέρετε Γιατί;;; Γιατί κατά τα λεγόμενά τους Αναγνωρίζουν ότι: Είμαστε Άνθρωποι ΕΝΤΙΜΟΙ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ στη Ζωή και στην Κοινωνία.
Με αφορμή το σχόλιο σε άρθρο σας, ότι ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Μέγκος, δεν κατάφερε να πείσει τη γενέτειρα του, την Ιτέα, τα στοιχεία λένε άλλα.
Στη Δημοτική Ενότητα Ιτέας, στα 9 εκλογικά τμήματα της Ιτέας, ψήφισαν 765 το συνδυασμό του κ.Ταγκαλή, 730 ψήφισαν το συνδυασμό του κ. Μέγκου και 613 ψήφισαν το συνδυασμό του κ. Παναγιωτόπουλου. Επίσης είναι ενδιαφέρον ότι ο υποψήφιος με τους περισσότερους ψήφους (444) στην Ιτέα, ήταν ο κ. Γεώργιος Εμμανουήλ από τους Πολίτες Στο Προσκήνιο. Αφήνοντας πίσω του, τους προβαλλόμενους και διαφημιζόμενους από εσάς!!!
Όπως αντιλαμβάνεστε είναι άκυρη η εκτίμησή σας. Στην Ιτέα, από όπου ξεκίνησαν ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ και είναι τόπος καταγωγής του κ. Μέγκου, ο συνδυασμός μας ήρθε δεύτερος Μόνο με 35 ψήφους διαφορά από το πρώτο, αφού 730 συμπολίτες μας, μας τίμησαν με την ψήφο τους. Παρά τις λασπολογίες, παραφιλολογίες και τα αθέμιτα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν, από την παράταξη ειδικού σκοπού «Απολλώνιο Φως».
Όπου δεν καταφέραμε να συμμετέχουν ντόπιοι/ες στο ψηφοδέλτιο, όπως είναι φυσικό, δεν είχαμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Ας δούμε το παράδειγμα της Δημ. Εν. Δεσφίνας όπου μας συγκρίνεται με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στο ψηφοδέλτιο της Δημ. Εν. Δεσφίνας είχαμε 2 υποψήφιους στο Κεντρικό και 3 υποψηφίους στο Τοπικό. Μόνο 1 υποψήφιο με εντοπιότητα από Δεσφίνα, ενώ οι άλλοι/ες προερχόμενοι από άλλες Δημοτικές Ενότητες, ώστε να πληρούμε τα κριτήρια που βάζει Ο Καλλικράτης. Αποτέλεσμα 123 ψήφοι.
Η Λαϊκή Συσπείρωση που είχε 3 υποψηφίους στο Κεντρικό και 4 υποψηφίους στο Τοπικό στην ίδια Δημ. Εν., κατάφερε να πάρει 153 ψήφους.
Η διαφορά της Λαϊκής Συσπείρωσης με 7 ντόπιους υποψήφιους, σε σχέση με τους Πολίτες Στο Προσκήνιο που είχαν 1 ντόπιο υποψήφιο, είναι 30 ψήφοι. Η αναφορά σας αυτή, μειώνει τη Λαϊκή Συσπείρωση και όχι τους Πολίτες Στο Προσκήνιο. Το παράδειγμά σας είναι ατυχές.
Όσο για τα ανεκδιήγητα της σύγκρισής μας, με Καραχάλιο (2010), με ΝΔ (Ευρωεκλογές 2014), με ΣΥΡΙΖΑ (Ευρωεκλογές 2014), Λαϊκή Συσπείρωση και ΚΚΕ (Ευρωεκλογές 2014), ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ, γιατί αν γνωρίζατε στοιχειώδεις Αρχές Στατιστικής, Θα Γνωρίζατε ότι ΑΝΟΜΟΙΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ και ως εκ τούτου, ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. Ή μπορεί να συμπεραίνει κανείς ότι πραγματικά θέλει!
Απορώ πως σκεφτήκατε να συγκρίνετε την τεσσάρων χρόνων Αυτοδιοικητική Δημοτική Παράταξή μας, με κόμματα που είναι παρόντα από την έναρξη της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ). Συγκρουστήκαμε με κομματικούς μηχανισμούς 40 χρόνων που διοικούν τον τόπο (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), οι οποίοι διαχύθηκαν στα δύο ψηφοδέλτια Παναγιωτόπουλου και Ταγκαλή.
Οι απλουστεύσεις δεν παράγουν υψηλή πολιτική ανάλυση και σωστή δημοσιογραφία, …μπορούν όμως να παράγουν ευθυμογραφήματα ευρείας κατανάλωσης.
Εμείς ως Κίνηση Πολιτών, εν αντιθέσει με εσάς ως έντυπο, δεν Υποτιμάμε τους Πολίτες-Συμπολίτες μας. Μαθαίνουμε, γινόμαστε πιο σοφοί με τη βοήθειά τους, παλεύουμε μαζί τους και έχουμε νικηφόρους αγώνες.
Λυπάμαι για το επίπεδο του εντύπου σας και εκφράζω Δημόσια την Αγωνία μου, για την ανάγκη Δημοκρατικής, Έγκυρης Ενημέρωσης και Πληροφόρησης στον τόπο μας.
Τα Συμπεράσματα είναι των Αναγνωστών και των Αναγνωστριών σας.
Σταματήσετε να ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ το Αναγνωστικό σας κοινό, αλλά και την Κίνηση ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ. Αντιληφθείτε ότι αυτοί οι Άνθρωποι είναι και Νοήμονες και Μορφωμένοι. Εκτός από όσους/ες έχουν πτυχία, άρα και τη γνώση για να γελούν με τα όσα γράφετε, να ξέρετε ότι και οι υπόλοιποι/ες, χωρίς πτυχία -κατ’ εσάς εύκολοι στην παραπλάνηση-εξαπάτηση με την εξαγωγή των αυθαίρετων συμπερασμάτων σας- έχουν τη διαίσθηση, αλλά και τη κοινωνική γνώση, για να Αντιλαμβάνονται ότι τους κοροϊδεύετε και τους υποτιμάτε.
Είμαι περήφανη για όλους και όλες που συμμετείχαμε στο ψηφοδέλτιό μας. Όλους και όλες τους φίλους/ες της κίνησης για τη συμπαράσταση και ουσιαστική βοήθεια. Όλους τους συμπολίτες που μας καλοδέχτηκαν σε όλα τα χωριά και τις πόλεις του Δήμου μας, αλλά και τους ψηφοφόρους μας, που μας έδωσαν την δυνατότητα να συμμετάσχουμε ξανά στο νέο Δημ. Συμβούλιο.
Καλούμε όλους τους δημότες να συνεχίσουν να συμμετέχουν ενεργά στα Δημοτικά Συμβούλια, στις δράσεις και στις εκδηλώσεις της κίνησής μας.
Για περισσότερη ενημέρωση http://politesstoproskinio.wordpress.com/
Και στο Youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου