Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ-ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ  απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Στ. Ελλάδας, Δημήτρης Βουρδάνος, στην οποία αναφέρεται ότι η ανεμοθύελλα και η χαλαζόπτωση που έπληξε την Κυριακή 15 Ιουνίου διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.....
όπως το Δ.Δ. Ελάτειας της Π.Ε. Φθιώτιδας αλλά κυρίως περιοχές της Π.Ε. Βοιωτίας, προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε βαμβάκι, σιτηρά, τριφύλλια, κηπευτικά, δενδρώδεις καλλιέργειες κ.α. 
Ιδιαίτερα αναφέρει ότι, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις των γεωπόνων των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, η ζημιά που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες σε αρκετές περιοχές είναι ολοκληρωτική. Τονίζει δε ο Αντιπεριφερειάρχης ότι σε συνδυασμό με την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το σύνολο της κοινωνίας μας και πολύ περισσότερο ο αγροτικός τομέας της Στερεάς Ελλάδας, αναλογιζόμενοι πως το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών μας επιβιώνει μέσα από την αγροτική παραγωγή,  κρίνει ως αναγκαία με την επιστολή του:
 1)Την άμεση  επίσπευση των διαδικασιών της εκτίμησης των ζημιών από κλιμάκια του ΕΛΓΑ, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς, προκειμένου οι παραγωγοί μέσα από τη διαδικασία των αποζημιώσεων να ανακουφιστούν οικονομικά.
2)Να γίνει εξατομίκευση των ζημιών ανά παραγωγό και ανά καλλιέργεια και 
3) Να προχωρήσει η έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους.

Κλείνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει ότι, προκειμένου να δοθεί έστω και μια προσωρινή ανακούφιση στους αγρότες μας που υπέστησαν ζημιές, ζητά και πάλι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, να ενεργήσουν σύμφωνα με τα παραπάνω, και να ολοκληρωθεί άμεσα η σχετική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου