Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κλοπή των μετασχηματιστών την Τετάρτη στην Ελάτεια

Επιστολή-Διαμαρτυρία
Προς 
1.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Γραφείο Υπουργού)
2.    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
3.    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
4.    ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ
5.    ΔΕΔΔΗΕ
6.    Υ.Π.Α.Α.Τ. (Γραφείο Υπουργού)
ΘΕΜΑ: ΚΛΟΠΗ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΩΝ.....

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από επανειλημμένες διαμαρτυρίες που δεχθήκαμε από αγρότες της περιοχής πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση από τον Αγροτικό Σύλλογο Αμφίκλειας-Ελάτειας τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ελάτειας και τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αμφίκλειας-Ελάτειας, σχετικά με το ζήτημα της κλοπής των μετασχηματιστών που λαμβάνει χώρα τα δύο τελευταία χρόνια και αποφασίστηκε να σας επισημάνουμε τα εξής:
1) Η κλοπή των μετασχηματιστών έχει άμεσες και καταστροφικές επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή των μελών μας, τα οποία προτίθενται να ζητήσουν αποζημιώσεις από κάθε υπεύθυνο για τη θετική και αποθετική ζημία που υφίστανται και μάλιστα χωρίς δική τους υπαιτιότητα.  
2) Τη συγκεκριμένη καλλιεργητική περίοδο που οι ανάγκες άρδευσης είναι αυξημένες οι αγρότες – μέλη μας υποχρεώνονται να  βρίσκονται όλη την νύχτα στα χωράφια για να διαφυλάσσουν τις καλλιέργειές τους, με κίνδυνο να βρεθούν αντιμέτωποι με  τους κλέφτες, γεγονός που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες. 
3) Παρά το γεγονός ότι οι πολλοί αγρότες, μεμονωμένα, έχουν ενημερώσει τόσο την Αστυνομία, όσο  και τη ΔΕΗ για το ζήτημα, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί κανένα απολύτως μέτρο για το πρόβλημα που παραμένει διαρκές και αυξανόμενο. 
Για όλους αυτούς τους  λόγους ζητάμε από όλους τους υπεύθυνους φορείς (ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΔΕΗ, ΔΕΔΥΑΕΤ) να μεριμνήσουν, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, για  την εύρεση λύσης και την εξάλειψη του φαινομένου της κλοπής των μετασχηματιστών και την προστασία τόσο της περιουσίας της ΔΕΗ όσο και της αγροτικής μας παραγωγής.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 
1.    Να χρηματοδοτήσει η ΔΕΗ την περίφραξη  και την εγκατάσταση συναγερμού ή ένα μέρος αυτού του κόστους που θα ξοδέψουν οι αγρότες.
2.    Να γίνει συνεργασία μεταξύ όλων των  Περιφερειών της χώρας και ΔΕΗ προκειμένου να προσληφθούν SECURITY για την φύλαξη των μετασχηματιστών.
3.    Να γίνει πιο αποτελεσματική η φύλαξη από την αστυνομία έτσι ώστε να πιαστούν οι κλέφτες.
4.    Να μεριμνήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για μέτρα αυτοπροστασίας και πρόληψης, όχι καταστολής, που είναι αρμοδιότητα άλλων.

ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4/6/14 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
http://e-tithorea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου