Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΕΩΝ (ΔΑΔΙΩΤΩΝ) "Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ" - Με χαρά σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας

Ελπίζουμε η προσπάθειά μας αυτή να συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην επικοινωνία μας με τούς απανταχού Δαδιώτες και στην ανάδειξη των στοιχείων της ιδιαίτερης πατρίδας μας....

 http://www.syndesmos-dadioton.gr/
ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
Γεωγραφική θέση
Η Αμφίκλεια, κωμόπολη της επαρχίας Λοκρίδος του νομού Φθιώτιδας με 3.500 κατοίκους, κτισμένη αμφιθεατρικά στις Β.Δ. επικλινείς πλαγιές του Παρνασσού δεσπόζει στην κοιλάδα του Βοιωτικού Κηφισσού ως το σπουδαιότερο κεφαλοχώρι.
Με το νέο χωροταξικό χάρτη «Καλλικράτης» ανήκει στο νέο Δήμο «Αμφίκλειας – Ελάτειας».
amfikleia2
Ήπιες κλιματολογικές συνθήκες, ξηρό και υγιεινό το κλίμα, το έδαφος αρκετά ορεινό στην πλειονότητα και πλούσιο το φυσικό περιβάλλον είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη φυσική φυσιογνωμία της. Η απόσταση από την Αθήνα είναι 170 χλμ., από την Λαμία 50 χλμ και 17 χλμ από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού.

Επέκταση της πόλης

Νέοι κάτοικοι ήρθαν να τονώσουν το ανθρώπινο δυναμικό της κωμόπολης. Λίγο πριν το 1980 μετά από κατολισθήσεις στη Θεσσαλία, κάτοικοι των Κουμπουριανών μετεγκαταστάθηκαν στην Αμφίκλεια από την πλευρά του παλιού γηπέδου.
Καλαίσθητα σπίτια με φροντισμένους κήπους ομόρφυναν την πόλη, ενώ οι επαγγελματικές δραστηριότητες των νέων κατοίκων έδωσαν νέα δυναμική στην Αμφίκλεια.
Και στα Πάνω Καλύβια λάτρεις του χειμερινού τουρισμού και της φυσικής ζωής αγόρασαν εγκαταλελειμμένες καλύβες, τις μετέτρεψαν σε μικρές επαύλεις και ζωντάνεψε η περιοχή. Το ίδιο αρχίζει να γίνεται και στα Κάτω Καλύβια.
amfikleia1
Σε απόσταση 17 χλμ. από την πόλη συναντάς το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού στις θέσεις Κελάρια και Φτερόλακα με σύγχρονες εγκαταστάσεις για τους λάτρεις του χειμερινού τουρισμού.
http://www.syndesmos-dadioton.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου