Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

“Πράσινος” αυτοκράτορας! Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

- Το 34ο πρωτάθλημα της ιστορίας του πανηγυρίζει ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 82-71 του Ολυμπιακού στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, στον 5ο τελικό της Basketleague.....

- Ματσιούλις και Διαμαντίδης οι κορυφαίοι των “πράσινων” που επιβλήθηκαν από το πρώτο λεπτό
- Κατώτεροι των περιστάσεων οι “ερυθρόλευκοι” βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 23 πόντους και όταν... ξύπνησαν ήταν αργά

- Στο ημίχρονο πήγε στο ΟΑΚΑ, παρά την τιμωρία του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Με την ψυχολογία στα ύψη μετά το break στο ΣΕΦ, η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη μπήκε με το... πόδι στο γκάζι στο ματς και κατάφερε από νωρίς να επιβάλλει τον ρυθμό της. 

Η διαφορά έγινε γρήγορα διψήφια (25-15) στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τους “πράσινους” οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τα εξαιρετικά τους ποσοστά και τις βολές για να ξεφύγουν περισσότερο.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός εμφανιζόταν κακός σε άμυνα και επίθεση με τους Πρίντεζη και Λοτζέσκι να είναι οι μόνοι θετικοί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διαμορφωθεί διαφορά 21 πόντων στο ημίχρονο (53-32).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι “ερυθρόλευκοι” εμφανίστηκαν πιο συγκεντρωμένοι, ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να ροκανίσουν αργά αλλά σταθερά την διαφορά. Σε αυτό βοήθησε η εξαιρετική παρουσία του Μάρντι Κόλινς ο οποίος δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο με την υπέρ τους διαφορά στο +14.

Αυτή έπεσε ακόμα περισσότερο όταν οι παίκτες του Αλβέρτη έχασαν την ηρεμία τους, ο Ντάνστον πέτυχε συνεχόμενους πόντους και ο Λοτζέσκι με τρίποντο μείωσε σε 74-68 σχεδόν δυόμιση λεπτά πριν το φινάλε.

Τότε όμως οι “πράσινοι” έδειξαν το μέταλλο τους και πέτυχαν κρίσιμα καλάθια με Φώτση και Ματσιούλις κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη και το πρωτάθλημα. 

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 53-32, 70-56, 82-71

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι, Φώτσης 10, Ούκιτς 9 (1), Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης 11 (1), Γκιστ 9 (1), Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 15 (1), Ράιτ 7.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι, Ντάνστον 11, Σπανούλης 6, Περπέρογλου 7 (1), Σλούκας, Κόλλινς 11 (1), Σίμμονς, Λοτζέσκι 17 (2), Πρίντεζης 16, Μάντζαρης 3 (1).
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου