Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού

Λίγο πριν τον ανασχηματισμό, η αρμόδια διυπουργική επιτροπή κατόπιν εισήγησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ετοίμασε άλλον ένα κατάλογο ο οποίος περιλαμβάνει για μια ακόμη φορά “φιλέτα” πολύ μεγάλης αξίας.....

 Μαζί με «φιλέτα» της Αττικής μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ μία νέα ομάδα ακινήτων του Δημοσίου, που περιλαμβάνει τοπόσημα όπως το Χιονοδρομικό Κέντρου του Παρνασσού, ξενοδοχεία Ξενία, αλλά και την έκταση των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας και το λιμάνι της Ζέας.
Ειδικότερα, στο ΤΑΙΠΕΔ μεταφέρθηκε το δικαίωμα παραχώρησης του Τουριστικού Λιμένα της Ζέας στον Πειραιά. Μεταβιβάζεται επίσης στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους των δικαιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης όλων των υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, «ιδίως των επίγειων εγκαταστάσεων μεταφοράς προσώπων με αναρτημένα ή ελκόμενα οχήματα, υπαίθριων διαδρομών (πίστες χιονοδρομίας) και χώρων στάθμευσης οχημάτων», συνολικής έκτασης 11.100 στρεμμάτων.

Ο κατάλογος των ακινήτων όπως αποτυπώνεται στη σχετική απόφαση της Διυπουργικής, έχει ως εξής:
  1. Έκταση 11.100.000 τετραγωνικών μέτρων στον Παρνασσό. Το ΤΑΙΠΕΔ αποκτά τη δυνατότητα εκχώρησης σε τρίτους του δικαιώματος εκμετάλλευσης του χιονοδρομικού κέντρου συμπεριλαμβανομένων των κτισμάτων
  2. Ακίνητο στην 47η λεωφόρο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου στο συγκρότημα «the 3 dagcondominium»
  3. Το Αγρόκτημα Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Κασσάνδρας, μια έκταση 2.969.256 τετραγωνικών μέτρων στην θέση «Μετόχι Σταυρονικήτα» και στην περιοχή Σάνη του νομού Χαλκιδικής.
  4. Έκταση 119.607 τετρατγωνικών μέτρων στη Σούδα των Χανίων
  5. Το πρώην Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Ι.Μ Πέτρας Ολύμπου συνολικής έκτασης 21.320.000 τετραγωνικών μέτρων. Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Πέτρας του Δήμου Κατερίνης
  6. Τρία ακίνητα που ανήκαν μέχρι τώρα στο Περιφερειακό Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας Ηπείρου (ΠΕΣΥΠ Ηπείρου) και τα οποία βρίσκονται στην περιοχή Αμπελοκήπων Ιωαννίνων. Επίσης ακόμη πέντε ακίντηα στην περιοχή Αγίου Νικολάου Κοπάνων.
  7. Ακίνητο κυριότητας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας έκτασης 17.365 τετραγωνικών μέτρων στην Πλατεία Ψυχιάτρου Τσιριγώτη.
  8. Δύο οικόπεδα 398,33 και 201,43 τετραγωνικών μέτρων στην Πλάκα επί της οδού Ραγκαβά
  9. Ο τουριστικός λιμένας Ζέας
  10. Το ακίνητο «Άσπρο Λιθάρι Σουνίου (CapeSounio) έκταση 383.000 τετραγωνικών μέτρων. «Εξαιρούνται οι εκτάσεις του αιγιαλού και της παραλίας που βρίσκονται έμπροσθεν του ακινήτου» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
  11. Το ΞΕΝΙΑ Palaceστην Ακροναυπλία (επί οικοπέδου 24.900 τετραγωνικών μέτρων), το ΞΕΝΙΑ Amphitrionκαι το Ξενία Ναυπλίου.
  12. Το ακίνητο Κτήμα Σκάλας Σκοτίνας Πιερίας έκτασης 404.120 τετραγωνικών. Εξαιρείται και πάλι η δασική έκταση και η παραλία.
  13. Το τουριστικό περίπτερο Ξενία Παλαιοκαστρίτσας στην Κέρκυρα
  14. Το Ξενία της Έδεσσας
  15. 29 εκτάσεις γης στη Ρόδο, στη Σιθωνία, στην Πάτρα, στην Γλυφάδα, στην Καλαμάτα, στην Μάνδρα Αττικής κλπ.
   Η Απόφαση της Διυπουργικής επιτροπής ΕΔΩ

3 σχόλια:

  1. Αἰωνία ἡ μνήμη, αἰωνία ἡ μνήμη, αἰωνία αὐτοῦ ἡ μνήμη.3 Ιουνίου 2014 στις 3:07 μ.μ.

    *****Μετὰ πνευμάτων δικαίων τετελειωμένων, τὴν ψυχὴν τοῦ δούλου σου, Σῶτερ, ἀνάπαυσον, φυλάττων αὐτὴν εἰς τὴν μακαρίαν ζωήν, τὴν παρά σοί, φιλάνθρωπε.
    Εἰς τὴν κατάπαυσίν σου, Κύριε, ὅπου πάντες οἱ Ἅγιοί σου ἀναπαύονται, ἀνάπαυσον καὶ τὴν ψυχὴν τοῦ δούλου σου, ὅτι μόνος ὑπάρχεις ἀθάνατος.
    Δόξα Πατρί, καὶ Υἱῷ, καὶ Ἁγίῳ Πνεύματι.
    Σὺ εἶ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ὁ καταβὰς εἰς ᾍδην, καὶ τὰς ὀδύνας λύσας τῶν πεπεδημένων, αὐτὸς καὶ τὴν ψυχὴν τοῦ δούλου σου, Σῶτερ, ἀνάπαυσον.
    Καὶ νῦν καὶ ἀεί, καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν.
    Ἡ μόνη ἁγνὴ καὶ ἄχραντος Παρθένος, ἡ Θεόν ἀφράστως κυήσασα, πρέσβευε ὑπὲρ τοῦ σωθῆναι τὴν ψυχὴν τοῦ δούλου σου.*****

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΟΥΒΑΛΑ...Κ ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ...
    ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΘΥΜΙΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΤΑΝ ΘΕΤΩΝΤΑΝ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΧΤΥΠΑΓΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ... ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ. ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΤΩΡΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ "ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ" ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ Κ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΤΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΡΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΗΣ ΑΣΤΟΧΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΒΛΕΨΙΑΣ Κ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ, ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.
    ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΩΦΕΛΙΜΟ ΝΑ ΘΥΜΙΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΜΕΓΑΛΟΙΔΕΑΤΙΣΜΟΥΣ Κ ΕΛΠΙΔΕΣ, ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ. ΠΟΣΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΣΠΑΤΑΛΗΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ Κ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ Κ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ "ΕΠΕΝΔΥΤΗ" ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΞΕΙ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ ? ΕΤΣΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΕΩΝ ΤΟΥΣ Κ ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον σε μια προεκλογική συγκέντρωση αναφέρεσαι που έγινε 1 εβδομάδα πριν τις εκλογές με προσκεκλημένους όσους μας οδήγησαν στην καταστροφή.
      Οι ίδιοι δε είναι και τώρα στην εξουσία συγκυβερνήτες
      Για δε το Χιονοδρομικό θα πρέπει να μάθεις ότι όταν έκαναν απεργία για την ιδιωτικοποίηση το 2002 οι εργαζόμενοι, έμειναν μόνοι τους και τους εξανάγκασαν να μεταταχθούν.
      Σχετικά με την ανωνυμία σου τώρα ας μην σχολιάσω τι κρύβεται πίσω

      Διαγραφή