Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ας πούμε όλοι μαζί ΟΧΙ στο νόμο 4264/2014, που βάζει εμπόδια στις διανομές "Χωρίς Μεσάζοντες"

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης –                                                   Λαμία 9-6-2014
 Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ

Δελτίο Τύπου
Συνεχίζονται μέχρι την Τετάρτη 11 Ιουνίου οι παραγγελίες για την απευθείας διάθεση προϊόντων του Σαββάτου 14 Ιουνίου 2014.....
που αποτελεί μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας με τις εθελοντικές ομάδες Κατερίνης, Λάρισας και Βόλου για μαζικές παραγγελίες Πατάτας, ώστε όλοι μαζί να δείξουμε την αντίδραση μας στο νόμο 4264/2014, που βάζει εμπόδια στις διανομές "Χωρίς Μεσάζοντες" και καταργεί τις άδειες πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου των Παραγωγών.
Τον τελευταίο χρόνο (σε 11 διανομές) περισσότερες από 2000 οικογένειες και στην πόλη μας, στηρίζουν το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» κάνοντας έξυπνες αγορές, στηρίζοντας τα κινήματα των πολιτών, ενισχύοντας τους παραγωγούς και δείχνοντας αλληλεγγύη προς τους οικονομικά αδύναμους.
Η ανταπόκριση που βρίσκει το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες», σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, φαίνεται να ενοχλεί την κυβέρνηση που προσπαθεί να το καταργήσει, δείχνοντας πόσο ψεύτικες είναι οι διακηρύξεις για έλεγχο των τιμών και ενίσχυση της ντόπιας παραγωγής. Αυτό το μέτρο, σε συνδυασμό με την ελεύθερη καλλιέργεια μεταλλαγμένων προϊόντων, οδηγεί στην εγκατάλειψη της αγροτικής γης από το μεγαλύτερο ποσοστό των παραγωγών της χώρας.
Όμως αυτό που επιτρέπει την υλοποίηση τέτοιων σχεδιασμών (και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο) είναι η παθητική στάση της κοινωνίας μας. Ίσως είναι καιρός ο καθένας από το χώρο του (και με τον τρόπο του) να αντιδράσει και συλλογικά να κρατήσουμε την ελπίδα, για κάτι καλύτερο, ζωντανή. Διαφορετικά σ’ ένα λαό ηττημένο και απογοητευμένο και σε μια χώρα που χρησιμοποιείται σαν πειραματόζωο δεν θ’ αργήσουν να έρθουν και άλλες απαγορεύσεις. Τα παραδείγματα, από άλλες χώρες, είναι πολλά: απαγόρευση παραδοσιακών σπόρων, απαγόρευση οικιακής καλλιέργειας κλπ.     
Οι κινήσεις "Χωρίς Μεσάζοντες" διαθέτουν την εμπειρία για να οργανώσουν διαφορετικά τις απευθείας διαθέσεις προϊόντων. Οι μαζικές παραγγελίες που γίνονται ηλεκτρονικά δεν μπορούν να εμποδιστούν, στην εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι κινήσεις θα βοηθήσουν (και τεχνικά) τους παραγωγούς να παραδίδουν απευθείας τις παραγγελίες στους καταναλωτές.
Όμως πρέπει όλοι μαζί να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το υπαίθριο εμπόριο, διότι μέσα απ' αυτό ενισχύονται οι μικροί παραγωγοί αλλά και οι βιοτέχνες, δίνοντας ταυτόχρονα στον καταναλωτή τη δυνατότητα προμήθειας ντόπιων, ποιοτικών και φθηνών προϊόντων.
Αυτή τη φορά λοιπόν σας καλούμε να έρθετε, το Σάββατο στο Parking της Πανελλήνιας Έκθεσης, όχι μόνο για να αγοράσετε αλλά για να ενισχύσετε τη φωνή μας. Αν επιπλέον μπορείτε να διαθέσετε και λίγο από το χρόνο σας, γραφτείτε και εθελοντές. Πείτε μαζί μας ΟΧΙ.

Η Συντονιστική Ομάδα

Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com
Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (Whats Up) & 6906981623 (Free2Go)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου