Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ - Απολογισμός 12ης διάθεσης - Συνέχεια δράσεων

Πραγματοποιήσαμε το περασμένο Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 τη δωδέκατη απευθείας διάθεση προϊόντων. Περιλάμβανε τυρί, πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδα, ζυμαρικά και ρύζι, όλα άριστα προϊόντα της περιοχής μας και σε εξαιρετικές τιμές ειδικά για το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες.....

Μαζί έγιναν και οι καθιερωμένες συλλογές φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο, τηγανέλαιου για ανταλλαγή με προϊόντα προς δωρεά και πλαστικών καπακιών για το Σύλλογο Παραπληγικών. Μετά το πέρας αυτής, το απόγευμα του Σαββάτου, παραδόθηκαν στα Ορφανοτροφεία Θηλέων και Αρρένων ποσότητες πατάτας που δόθηκαν από την παραγωγό για το σκοπό αυτό. Μαζί, δόθηκαν στο Θηλέων και ποσότητες κρεμμυδιών, σκόρδων και μελιού από τους έως τώρα δειγματισμούς.
Ήταν μια διάθεση συντονισμένη, στα πλαίσια του Πανελλαδικού Δικτύου, με τις αντίστοιχες των κινήσεων Χωρίς Μεσάζοντες της Κατερίνης, της Λάρισας και του Βόλου, για να δείξουμε την αντίδρασή μας στο Νόμο 4264, που ουσιαστικά αποκλείει τους αγρότες και βιοτέχνες παραγωγούς από την άσκηση υπαίθριου εμπορίου. Και σε άλλες πόλεις και κυρίως σε περιοχές της Αθήνας υλοποιήθηκαν αντίστοιχες αντι-δράσεις, από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 7-8/6 μέχρι χθες.
Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά μας για μαζική συμμετοχή-αντίσταση, θεωρούμε ότι ήταν τόση που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Και απέχει τόσο από το να είναι ικανοποιητική, για διάφορους λόγους από την αδιαφορία έως την οικονομική δυσπραγία, ώστε να πεισμώνουμε ακόμη περισσότερο. Δε θα πάψουμε να τονίζουμε ότι αυτό που επιτρέπει στους κυβερνώντες την εφαρμογή τέτοιων σχεδιασμών, είναι η παθητική στάση της κοινωνίας μας. Και ότι είναι καιρός συλλογικά να αγωνιστούμε και να κρατήσουμε την ελπίδα, για κάτι καλύτερο, ζωντανή.
Αποφασισμένοι να συνεχίσουμε, προγραμματίζουμε την επόμενη απευθείας διάθεση για το Σάββατο 13 ή 20 Σεπτεμβρίου και επιδιώκουμε σύμφωνα με τη ζήτηση και αναλόγως των προσφορών να έχει πατάτες, τυρί, μέλι, όσπρια, αλεύρι και ρύζι. Θα οριστικοποιηθεί και θα ανακοινωθεί έγκαιρα με σχετικό νέο Δελτίο. Αφήνουμε την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου χωρίς διανομή, μόνο και μόνο γιατί εκ πείρας ξέρουμε ότι αρκετοί λείπουν και η συμμετοχή είναι μικρή. Θα εκμεταλλευτούμε όμως τη διακοπή, ασχολούμενοι με την οργανωτική βελτίωση της κίνησης και με την προετοιμασία και ανάπτυξη των επόμενων διαθέσεων και παράλληλων δράσεων.
Στην ιστοσελίδα μας www.kastrolamias.gr υπάρχει συνεχώς ενημέρωση για την κίνηση και εκεί είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές Φόρμες για δηλώσεις συμμετοχής Εθελοντών στις δράσεις και Παραγωγών με τις προσφορές τους. Επίσης, το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 6985603574 & 6906981623, είναι στη διάθεση όλων για εκτενέστερη και άμεση επικοινωνία.
Ευχαριστούμε, όλους εσάς που συμμετέχετε, τους παραγωγούς και ιδιαιτέρως τους εθελοντές.
Η Συντονιστική Ομάδα
Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (Whats Up) & 6906981623 (Free2Go)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου