Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

O ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ...

Με ρεκόρ ερωτήσεων και στην κατάθεση προτάσεων ψηφίσματος, αλλά και με μεγάλο αριθμό ομιλιών στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής αναδεικνύεται...

ο πιο δραστήριος από την ελληνική ομάδα κατά την περίοδο 2009-2014. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, (που δημοσιεύονται και στο περιοδικό Βουλή & Ευρωβουλή) ο κ. Χουντής ήταν πρώτος σε ερωτήσεις με 905, αναδεικνύοντας σημαντικά θέματα για τη χώρα, αλλά και σε προτάσεις ψηφίσματος με 87, ενώ είχε και 303 παρεμβάσεις στην Ολομέλεια.

Έντονη δραστηριότητα είχαν επίσης οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Γιώργος Παπανικολάου (πρώτος σε ομιλίες, δεύτερος σε ερωτήσεις) και του ΛΑΟΣ Νίκος Σαλαβράκος (τρίτος σε ερωτήσεις, δεύτερος σε ομιλίες), αλλά σε αυτές τις εκλογές δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι (ο κ. Παπανικολάου διεκδικεί το δήμο Γλυφάδας).

Καλά τα πήγαν επίσης η Νίκη Τζαβέλα (149 ομιλίες, 628 ερωτήσεις), και η Ρόδη Κράτσα, (177 ομιλίες, 214 ερωτήσεις, 35 προτάσεις ψηφίσματος), που θα είναι και πάλι υποψήφιοι, όπως και η Άννυ Ποδηματά (345 ομιλίες, 50 ερωτήσεις), με τον Γιώργο Σταυρακάκη (πρώτος σε εκθέσεις και γνωμοδοτήσεις), που δεν θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους στις 25 Μαΐου.

Τουναντίον, από τους υποψήφιους που θέλουν και δεύτερη θητεία μέτρια τα πήγαν ο Κρίτων Αρσένης, η Μαριλένα Κοππά, η Συλβάνα Ράπτη και ο Νίκος Χρυσόγελος, όπως και οι δύο του ΚΚΕ, ο Μπάμπης Αγγουράκης και ο Γιώργος Τούσσας, οι οποίοι έχουν πάντως διαφορετική φιλοσοφία για τις ελιτουργίες του ευρωκοινοβουλίου και της ΕΕ.

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα ο Συνασπισμός έχουν καλή παράδοση με την παρουσία τους (έστω την ολιγομελή μέχρι τώρα) στην ευρωβουλή, καθώς και ο Δημήτρης Παπαδημούλης όταν ήταν στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο -κατά την περίοδο 2004 με 2009- είχε ανακηρυχθεί ως ένας από τους τρεις πιο παραγωγικούς ευρωβουλευτές σε όλο το Σώμα.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου