Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα ....Ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού....

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

O κ.Γώγος εφ’όλης της ύλης στο e-Tithorea.gr

κ.Γώγο σας ευχαριστούμε θερμά που ανταποκριθήκατε στην προσκλησή μας να μιλήσετε ....
στην ηλεκτρονική εφημερίδα e-Tithorea.gr λίγες μόλις ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση του Μαϊου.
e-Tithorea: Την Κυριακή 27 Απριλίου 2014, καταθέσατε στο Πρωτοδικείο Λαμίας τον συνδυασμό σας, με την επωνυμία «Λοκρική Ενότητα»  Θεωρείτε ότι είναι ένας πλήρες συνδυασμός και στις τρείς Δημοτικές Ενότητες;
Γ.Γώγος: Δεν θεωρώ ….ΕΙΝΑΙ ένας συνδυασμός πλήρης σε ΟΛΕΣ τις κοινότητες , ΤΟΠΙΚΕΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ.
Είναι επίσης πλήρης στο σύνολο των υποψηφίων του Δημοτικού Συμβουλίου , άλλωστε όπως φαίνεται καλύπτει αριθμητικά το 99% των απαιτήσεων του νόμου και γεωγραφικά ΧΩΡΙΣ καμία ανθρωπομεταφορά  και το σύνολο του χώρου του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας.

e-Tithorea: Από τη μια η εμπειρία σας και από την άλλη η φυσιολογική φθορά, πώς μπορείτε να ισορροπήσετε αυτές τις δύο συνισταμένες προς όφελος, τόσο δικό σας, όσο και των συμπολιτών σας;
Γ.Γώγος: Πρώτ “απ’όλα το όφελος το δικό μου δεν αφορά τους συνδημότες μου.Τους αφορά μόνο το όφελός τους.Μετά η έννοια εμπειρία και η έννοια φθορά μπορεί να είναι συνισταμένες αλλά δεν είναι αντίθετες, συνυπάρχουν. Πιστέψτε με αν με τη λέξη φθορά εννοείτε το σύνολο των λαθών της πολιτικής μου ζωής, αν αυτά τα παντρέψουμε με τις θετικές μου πρωτοβουλίες και δραστηριότητες, ΑΥΤΗ είναι η εμπειρία μου.
     Μαθαίνοντας  από τα λάθη μου και βελτιώνοντας τις πολιτικές μου πρωτοβουλίες με όλες τις γνώσεις που έχω συσσωρεύσει στον κοινωνικό και πολιτικό στίβο , θα τις χρησιμοποιήσω για να βελτιώσω τη ζωή των συνδημοτών μου. Άλλωστε αυτή είναι και η εντολή που μου δίνουν τόσα χρόνια , μου λένε «δούλεψε για μας».

e-Tithorea: Ποια ήταν τα κριτήρια που σας έσπρωξαν σε συνεργασία με τον συνδυασμό του κ.Λουκά Σκλαβούνου;  
Γ.Γώγος: Απ” την αρχή της δημιουργίας του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας , στόχος μου και του συνδυασμού μου ,ήταν το σπάσιμο των τοπικιστικών κριτηρίων και των τοπικών συνδυασμών , που απευθύνονται αποκλειστικά στα συμφέροντα του ενός τόπου και αντιμάχονται τα συμφέροντα του άλλου τόπου.
     Αυτό το διακήρυξα σ’όποιες θέσεις κι αν βρέθηκα αυτά τα τρία χρόνια.
     Προεκλογικά απευθύνθηκα σ’όλες τις παρατάξεις και τους συνδυασμούς που υπάρχουν στο Δήμο μας και τους ζήτησα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ συνεργασία , με στόχους το σπάσιμο του τοπικισμού , τη συνεργασία των τοπικών κοινωνιών , τη λύση επίκαιρων και καυτών προβλημάτων και να μπουν οι βάσεις για μακροπρόθεσμους στόχους στο σύνολο του Δήμου.
     Ο συνδυασμός του κυρίου Σκλαβούνου συμφώνησε μαζί μου και με το συνδυασμό μου και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε προγραμματικά για να πετύχουμε τα παραπάνω. Ήδη καταφέραμε να έχουμε κοινό συνδυασμό σε όλο το Δήμο με δημόσιες δεσμεύσεις σε ανοιχτές συγκεντρώσεις , για το πώς θα δουλέψουμε για τους στόχους μας , πώς θα προστατέψουμε τα ιδιαίτερα συμφέροντα του κάθε τόπου πριν και μετά τις εκλογές. Καλέσαμε σ’αυτή τη μάχη της ενότητας και της συνεργασίας να συμμετέχουν όσοι θέλουν με τις γνώσεις τους και τις προτάσεις τους. Είναι όλοι καλόδεκτοι .
     Δεν αγνοώ τη λάσπη που πετάνε στη συνεργασία εκείνοι που πριν από μένα κουβέντιαζαν για την ίδια συνεργασία ,όχι με στόχους προγραμματικούς, αλλά με στόχους προσωπικούς , όπως για παράδειγμα το μοίρασμα της Δημαρχίας άλλος τρία και άλλος δύο χρόνια.
     Είμαι περήφανος που βοήθησα στο σπάσιμο του τοπικισμού , με τη συνεργασία ανθρώπων που μπόρεσαν να βάλουν στην άκρη τα προσωπικά τους συμφέροντα.
     Με το συνδυασμό του κυρίου Σκλαβούνου μας ένωσαν τα προβλήματα του Δήμου και δεσμευτήκαμε να δουλέψουμε για να λυθούν.

e-Tithorea: Πώς κρίνεται (επιγραμματικά) την πορεία μέχρι σήμερα του Καλλικρατικού δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας.
Γ.Γώγος: Εκτός από τη μεταφορά των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ  Λαμίας και την κατάργηση της ΔΕΥΑΕΤ , τα προβλήματα των χωριών και των κωμοπόλεων του Δήμου μας, όχι μόνο δεν έμειναν στο επίπεδο που ήταν πριν τρία χρόνια , αλλά υποβαθμίστηκαν. Στοιχειώδεις ανάγκες των κατοίκων όπως το νερό και η καθαριότητα έχουν βαλτώσει.
     Θεωρώ την πορεία του Δήμου ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ.

e-Tithorea: Θεωρείται ότι η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη έλυσε ή δημιούργησε καινούρια προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες;
Γ.Γώγος: Από την αρχή της δημιουργίας του Καλλικράτη έβαλα σε δημόσιο διάλογο τις αμφιβολίες μου για τον τρόπο που συγκροτήθηκαν οι νέοι Δήμοι. Κύρια θεωρώ την κατάργηση των Νομών αλλά τη διατήρηση των συνόρων τους και μέσα σ’αυτά τα σύνορα τη δημιουργία των νέων Δήμων , πολιτικό έγκλημα.
     Ο Καλλικράτης είναι πλέον η ταφόπλακα όλων των επαρχιακών Δήμων. “Οσο συντομότερα καταργηθεί , τόσο συντομότερα θα έχουμε ελπίδα ανασυγκρότησης , όχι μόνο των Διοικητικών μονάδων της επαρχίας, αλλά και ελπίδα σε όλους τους ανθρώπους ,ότι τα πράγματα μπορούν να αναστραφούν και ο λαός να πάρει μια ανάσα.

e-Tithorea: Τι μπορεί να κάνει – πέρα από διαχείριση-  μία δημοτική αρχή με βάση το δεδομένο ασφυκτικό πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής και του «Καλλικράτη».
Γ.Γώγος: Πρώτ” απ’όλα να αγωνιστεί για να  σπάσει το ασφυκτικό πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής και του Καλλικράτη. Πιο συγκεκριμένα να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες των Δήμων .
     Να καταργηθεί ο Καλλικράτης , να δοθούν λύσεις στις στοιχειώδεις ανάγκες ύδρευσης ,αποχέτευσης , οδοποιίας  όλων των χωριών , ο Δήμος να είναι μπροστά στο πρόβλημα εργασίας που αντιμετωπίζουν όλες οι οικογένειες , κύρια η νεολαία ,να μην αγνοηθούν τα προβλήματα πολιτισμού, ο Δήμος να αποτελέσει ομπρέλα οικονομική και πολιτική για όλους τους συλλόγους αθλητικούς και πολιτιστικούς.

e-Tithorea: Ποιοι οι βασικοί άξονες του προγράμματος σας;
Γ.Γώγος: Καλή λειτουργία των οργάνων του Δήμου , Δημοτικού Συμβουλίου και επιτροπών .
     Σεβασμός όλων των εργαζομένων του Δήμου κατανομή εργασίας σε όλους ανάλογα με τις ικανότητές τους και τη θέση τους και έλεγχος της απόδοσής τους.
     Υγιεινό και φθηνό νερό σε όλους τους κατοίκους. Το νερό της ύδρευσης να αποτελείται αποκλειστικά από τις υδρομαστεύσεις του Παρνασσού, του Καλλιδρόμου και της Οίτης(καταβόθρα). Να σώσουμε την περιοχή από το νίτρο των γεωτρήσεων. 
     Να λυθεί οριστικά το πρόβλημα των οφειλών των δημοτών των πρώην Δήμων Ελάτειας , Τιθορέας. ΌΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΛΟΓΙΚΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ  και όχι τα υπέρογκα ποσά που τους χρέωσε παράνομα κύρια η ΔΕΥΑΕΤ. 
     Να λειτουργήσουν η αποχέτευση και ο βιολογικός καθαρισμός Ελάτειας – Τιθορέας , να κατασκευαστούν τα αντίστοιχα στην Αμφίκλεια. 
     Να ολοκληρωθούν τα γενικά πολεοδομικά  σχέδια των πρώην Δήμων Ελάτειας , Τιθορέας , Αμφίκλειας. 
     Να προστατευτεί η Βελίτσα από την πτώση των βράχων και να λειτουργήσει ορθολογιστικά το αρδευτικό της.
     Να προβληθούν τα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής , Δρυμαία , Βελίτσα, Αγ. Μαρίνα , Μόδι , Ελάτεια , Ζέλι κτλ.
     Η αντιμετώπιση της καθημερινότητας , καθαριότητα , φωτισμός , αγροτική οδοποιία, δεν είναι αυτονόητα, θέλουν δουλειά και είναι βασικός στόχος. Ειδικότερα θα προσεχθεί ο τουρισμός στις περιοχές Αμφίκλειας- Βελίτσας.
     Η συνέχεια λειτουργίας της γραμμής Τιθορέας-Μπράλου, έστω και με δημοτικό τρένο.
     Η υπεράσπιση και προστασία του υπόγειου υδάτινου πλούτου της περιοχής.
     Να μη φύγει άλλη  δημόσια υπηρεσία από το Δήμο , οι υπάρχουσες υπηρεσίες να παραμείνουν ως έχουν , να αγωνιστούμε να επιστρέψουν οι υπηρεσίες που έφυγαν.
     Η καλή λειτουργία όλων των σχολείων.

e-Tithorea: Σε τι διαφέρει ο δικός σας συνδυασμός, η δική σας πρόταση για το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας. Δηλαδή σε έναν πολίτη που σας συναντά στο δρόμο και λέει πες μας με δυο – τρεις απλές κουβέντες γιατί να ψηφίσω το δικό σας συνδυασμό;
Γ.Γώγος: Δε γνωρίζω προτάσεις άλλων συνδυασμών εκτός από γενικές διακηρύξεις με γελοιότητες όπως του στυλ θα φέρω γενική ευημερία και αλματώδη ανάπτυξη. Οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Έχουμε αναλύσει σε δημόσιες συγκεντρώσεις τί θα φτιάξουμε , πώς θα το φτιάξουμε και πως θα βρούμε τα χρήματα να το χρηματοδοτήσουμε.
Στους δημότες λέμε να μας ψηφίσουν γιατί μας γνωρίζουν , έχουμε γνώση πρόταση και στόχο και είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε γι’αυτά.

e-Tithorea: Ποια θεωρείτε ότι είναι σήμερα τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου; και πώς μπο­ρεί­τε να τα ε­πι­λύ­σε­τε;
Γ.Γώγος: Το σημαντικότερο πρόβλημα του Δήμου , είναι το νερό της ύδρευσης.
     Το νερό είναι η ζωή για τον τόπο , είναι η κύρια προτεραιότητά μας, έπονται όλα όσα ανέφερα παραπάνω.

e-Tithorea: Τί πιστεύετε ότι ζητά σήμερα η κοινωνία και πόσο σίγουρος είστε εσείς και οι συνεργάτες σας, ότι μπορείτε να εκπληρώσετε τις προσδοκίες της;
Γ.Γώγος: Η κοινωνία ζητάει από τους αιρετούς της , γνώση , εντιμότητα , αξιοκρατία , διαφάνεια και ισοτιμία.
      Το παρελθόν μας, το όνομά μου , τα ονόματα των συνεργατών μου , αποτελούν την εγγύηση για την εκπλήρωση αυτών των προσδοκιών.

e-Tithorea: Ποιο πιστεύετε ότι είναι το κριτήριο αξιολόγησης του κόσμου, για όλους εσάς τους υποψηφίους δημάρχους;
Γ.Γώγος: Τα κριτήρια του κόσμου είναι διαφορετικά, κομματικά, πολιτικά, φιλοσοφικά, κοινωνικά, συγγενικά, τοπικά, κυρίως όμως πιστεύω όλοι ζητάνε τέσσερα πράγματα. Γνώση , διαφάνεια, εντιμότητα και εργατικότητα.

e-Tithorea: Ποιο το προσωπικό σας όραμα για το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας;
Γ.Γώγος: Δήμος ενωμένος , εργασία για όλους , κοινοί στόχοι για το μέλλον.

e-Tithorea: Ολοκληρώνοντας την ενδιαφέρουσα αυτή κουβέντα μας κ.Γώγο, ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε προς τους συμπολίτες σας;
Γ.Γώγος: Σας ζητώ την ψήφο σας , εγώ και ο συνδυασμός μου. Σας υπόσχομαι ότι θα δουλέψω για σας. . ΔΕΝ ΘΕΛΩ  να με χειροκροτήσετε όταν θα με βάλετε στο θώκο του Δημάρχου. ΘΕΛΩ να με χειροκροτήσετε όταν θα κατεβαίνω από αυτόν.

e-Tithorea: κ.Γώγο σας ευχαριστούμε πολύ, ευχόμαστε καλή δύναμη στον αγώνα σας.

 ΕΛΑΤΕΙΑ 29-04-2014
http://e-tithorea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου