Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Εκτενείς αποσπάσματα από τις ομιλίες των κ. Δρόσου Τσελέ και Γιώργου Ιωσηφίδη στην κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Άμφισσα

Εκτενείς αποσπάσματα από τις ομιλίες των κ. Δρόσου Τσελέ και Γιώργου Ιωσηφίδη στην κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Άμφισσα....

Σε μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ, στην πλατεία λαού στην Άμφισσα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μάη μίλησαν ο Δρόσος Τσελές υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας  με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Γιώργος Ιωσηφίδης, υποψήφιος δήμαρχος Δελφών με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Ο Δρόσος Τσελές στην ομιλία του σημείωσε ότι «οι εκλογές του Μάη αποτελούν μια εκλογική μάχη με 3 κάλπες και ένα είναι το πραγματικό δίλλημα: Υποταγή στα δεσμά της ΕΕ, της λυκοσυμμαχίας, των επιχειρηματιών ή χειραφέτηση του λαού, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια πραγματική αντεπίθεση, ενάντια σε κάθε μορφής μονοπώλια και αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Τον πρώτο δρόμο, ο λαός μας τον έχει δοκιμάσει και έχει γευτεί και γεύεται όλα τα πικρά δηλητήρια της ανεργίας, της φτώχιας, της εξαθλίωσης. Λέμε ότι είναι καιρός να διαλέξει, να δοκιμάσει τον δεύτερο δρόμο.
Μεταξύ άλλων ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ μέσω της τοπικής διοίκησης. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο που να μην έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και της κεντρικής πολιτικής των κυβερνήσεων. Γι' αυτό η μάχη είναι ενιαία. Οι περιφέρειες και οι δήμοι εφάρμοσαν κατά γράμμα τη στρατηγική της ΕΕ, ανεξάρτητα αν οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι ανήκαν στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ».
«Την ίδια πολιτική θα εφαρμόσουν και οι συνδυασμοί των παραπάνω κόμματων που ζητάνε την ψήφο του λαού στην περιφέρεια όπως έκαναν και οι προκάτοχοι τους. Ο υποψήφιοι της ΝΔ, κ. Μπακογιάννης και ο κ.Γιαννόπουλος θέλουν να  εμφανιστούν ως καλύτεροι διαχειριστές. Μιλάνε όπως και πολλοί άλλοι, για μια Στερεά Ελλάδα όαση. Η όαση που υπόσχονται σύμφωνα με τις προτάσεις τους είναι: η κατάργηση της ανεργίας μέσω πεντάμηνων προγραμμάτων, δηλαδή μέσω της διαιώνισης των ελαστικών μορφών απασχόλησης, όπως έγινε με τα γνωστά «Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης», να πληρώνουν οι πολίτες για τα έργα που θα φτιάχνονται, δηλαδή αύξηση των ανταποδοτικών τελών για το λαό της Φωκίδας, Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και παραχώρηση στους ιδιώτες παραλιών και βουνών, αποτελείωμα των αγροτών μέσο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής».
Από την άλλη «ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, κος Αποστόλου, με τη μέχρι τώρα παρουσίαση των θέσεων του δεν διαφέρει σε όσα επαγγέλλονται και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Για παράδειγμα, υποστηρίζει μετά μανίας το ΕΣΠΑ, το οποίο χρηματοδοτεί κυρίως επιχειρηματίες και προβλέπει ότι ακόμη και σε μικρά τοπικά έργα πρέπει να υπάρχει συμμετοχή τουλάχιστον 50% ιδιωτών. Άλλωστε, για ένα από τα βασικά εργαλεία προώθησης των επιχειρηματικών συμφερόντων, τις ΣΔΙΤ, όχι μόνο δεν διαφωνεί αλλά αποτελεί και επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του».
Στη συνέχεια της συγκέντρωσης το λόγο έλαβε ο Γιώργος Ιωσηφίδης, υποψήφιος δήμαρχος Δελφών ξεκίνωντας την ομιλία του «για το μανδύα του ανεξάρτητου που φοράν όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι όπως: οι κ Ταγκαλής-κ. Παναγιωτόπουλος. Και οι δύο τους, τουλάχιστον τρεισήμισι χρόνια δοκιμάστηκαν στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο ως στελέχη της δημοτικής αρχής. Η πλήρης εναρμόνισή τους με τις επιλογές του δημάρχου, τους καθιστά το ίδιο υπεύθυνους με τον ίδιο για όλα τα ζητήματα…Την ιδία ώρα ακούμε για νέους συνδυασμούς, νέους ανθρώπους, νέες ιδέες. Δε θα ήταν νέο και καινοτόμο σύμφωνα με τις προτάσεις μας να αναλάβει ο Δήμος, κόντρα στις επιλογές της κυβέρνησης να συνδέσει το ρεύμα σε ανήμπορα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν ελέω αυξήσεων και χαρατσιών, τα τιμολόγια; Δε θα ήταν καινοτόμο να μειωθούν και να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη στα λαϊκά νοικοκυριά που υποφέρουν; Δε θα ήταν καινοτόμο να μπει η δημοτική αρχή ασπίδα προστασίας στις συγχωνεύσεις σχολείων, τις καταργήσεις Κέντρων Υγείας, την υποβάθμιση του Νοσοκομείου; Δε θα ήταν καινοτόμο να έμπαινε μπροστάρης η Δημοτική αρχή στην άρση των αυξήσεων στη φορολογία, στο σταμάτημα κατασχέσεων, εξαιτίας χρεών προς το Δήμο και το Δημόσιο; Σε αυτά τα ζητήματα οι επικεφαλείς αυτοί κάνουν ως δεν ακούν, ίσα ίσα ψήφιζαν τη συνέχιση αυτής της πολιτικής στέλνοντας στη ζούγκλα της επιβίωσης τα φτωχά νοικοκυριά.»
«Στο ίδιο στρατόπεδο είναι και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Η παράταξη του κ Μέγκου, των Πολιτών στο Προσκήνιο! Και αυτοί όπως και όλοι οι άλλοι «ανεξάρτηστοι»!!!! Να σας θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εκλεγμένοι του δήμαρχοι ήταν και είναι υπέρ του Καλλικράτη, υπέρ των τοπικών συμφώνων απασχόλησης, υπέρ των ελαστικών μορφών απασχόλησης, υπέρ της ΕΕ, υπέρ του κεφαλαίου, φτάνει λένε αυτό να αποκτήσει ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Είναι με λίγα λόγια υπέρ τις εκμετάλλευσης, υπέρ των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών. Τα τρεισήμισι χρόνια στα δημοτικά συμβούλια η στάση τους ήταν πλήρως δημαγωγική…Στις συγχωνεύσεις σχολείων, στη διάλυση των Κέντρων Υγείας και του Νοσοκομείου, στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου πρότειναν: να πάμε όλοι μαζί στην Αθήνα, με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Γαζή, τη Βουλευτή κ. Μανδρέκα να πείσουμε την κυβέρνηση να λύσουν τα προβλήματά μας!!!!!!....Για τις θέσεις του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξορύξεις της S&B ανέφερε τα εξής: «Η νούμερο δύο αριστερή θέση του συνδυασμού του κ Μέγκου είναι η πάλη ώστε να μην λειτουργεί ασύστολα(!!!!!) η εταιρία σε Λαρνάκι, στις επιφανειακές εξορύξεις, στις γεωτρήσεις διεκδικώντας παράλληλα ανταποδοτικά οφέλη. Δηλαδή δεν αμφισβητούν την κυριαρχία του ομίλου της S&B σε τοπικό επίπεδο και πολύ περισσότερο σε κεντρικό επίπεδο, αλλά λένε ορθά κοφτά ότι «μπορούμε να τα βρούμε»  με το «πάρε δώσε» με την εταιρία.
Ο Γιώργος Ιωσηφίδης επισήμανε την ανάγκη να πέσει ο λαός της περιοχής στην παγίδα που προσπαθούν να του στήσουν με τη δημιουργία διαφόρων αναχωμάτων όπως του συνδυασμού των κ. Δρακάκη και Μπακογιάννη. Πρόκειται για «συρφετό από ΠΑΣΟΚ του ’81 μέχρι και Χρυσή Αυγή. Από Ενεργούς Πολίτες-συνδυασμό Παπαλάϊου και πρότινος Καραχάλιου και πάει λέγοντας. Στην αγανάκτηση και στο θυμό σας μη νομιμοποιήσετε μέσα από τη στήριξη αυτού του συνδυασμού την εγκληματική φύση των φασιστοειδών.
Αναφέρθηκε επίσης στις προτεραιότητες του συνδυασμού. «Η πρώτη όμως προτεραιότητά μας θα είναι οι ανάγκες του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του επαγγελματία. Αυτού που βιώνει κάθε μέρα τη φτώχεια στο πετσί του. Που στις 30 πληρώνεται και στις 10 ψάχνει δανεικά, χωρίς μάλιστα να έχει πληρώσει λογαριασμούς. Θα είμαστε δίπλα στον ανήμπορο, στον άνεργο, τον ανασφάλιστο, τον ασθενή. Δίπλα σε όλους αυτούς που μέσα σε μια πενταετία η ΕΕ με τα ανδρείκελα της στην Κυβέρνηση, τους οδήγησαν στους σύγχρονους καιάδες!!... Θα αξιοποιήσουμε τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του φτωχού λαού, με έργα που θα προτάσσουν την αντισεισμική προστασία, την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση. Θα παλέψουμε να μην πληρώνει ο άνεργος και αναξιοπαθών συνάνθρωπός μας τέλη. Να υπάρξουν θέσεις εργασίας, μόνιμες και σταθερές, με πλήρη ασφάλιση και μισθό. Να μην πέφτουν οι νέοι στην επαιτεία των τετράμηνων με 250 ευρώ.

Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Δελφών, επισήμανε την ανάγκη στήριξης συνολικά του ΚΚΕ. «Στην αντίπερα όχθη είναι η πολιτική του ΚΚΕ. Επίκαιρη και αναγκαία. Να μην διαφεντεύουν τη ζωή μας τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους. Έξω από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους. Με πέρασμα των εργαλείων του πλούτου στα χέρια των ίδιων των παραγωγών-εργατών. Με σχεδιασμό που θα στοχεύει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Ψήφος στα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ σε Δήμο Δελφών και σε Περιφέρεια. Ψήφο στους συνεπείς αγωνιστές που στάθηκαν δίπλα στο λαό, που εμπνέουν θάρρος, αγωνιστικότητα, δύναμη και συνέπεια για όσα υπόσχονται και λένε, που δε δειλιάζουν στη λογική του κεφαλαίου αντιπαραβάλλοντας τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα. Ψήφος στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για το Ευρωκοινοβούλιο γιατί είναι η μόνη ψήφος καταδίκης της πολιτικής που βιώνουμε, είναι η ψήφος στη συνεπή αγωνιστική-σθεναρή στάση του ΚΚΕ απέναντι στην ΕΕ. Ψηφίζουμε και δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού- Δύναμη και ελπίδα είναι του Λαού.» 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου