Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Η ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ, ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ : ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ

Ασύδοτο ξεπούλημα!

   Συνοπτικές διαδικασίες.  Στις 21:00' η ώρα το βράδυ της Δευτέρας 5-5-2014, κατετέθη στην Βουλή η τροπολογία 1457/68 της 5-5-2014, σε νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΝ και από τις 18 (δέκα οκτώ) τροπολογίες οι οποίες το συνόδευαν (!...), αποσύρθηκαν οι 5(πέντε), με την αιτιολογία ότι δεν ήσαν ...μνημονιακές.  Σήμερα όμως, οι υπόλοιπες 13 (δέκα τρείς), είναι νόμος του Κράτους.  Πέρασαν μέσα από την Βουλή με μια εισήγηση του Υπουργού Χατζηδάκη και κανένας δεν κατάλαβε το τι έγινε.....
Εμάς όμως, εδώ στην Φωκίδα, μας αφορά και μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, μιας και η εφαρμογή της, θα έχει επιπτώσεις σε όλες τις δραστηριότητες οι οποίες αποτελούν και τον τρόπο της ζωής μας.  Από το Εμπόριο και την Βιομηχανία, έως τον Τουρισμό και την Γεωργία.
Με συνοπτικές διαδικασίες λοιπόν.  Κι εμείς, να''καμαρώνουμε'' για την νεο-αφιχθείσα ''Ανάπτυξη''στην περιοχή μας και να μην τολμάμε να διερωτηθούμε για το ''βιαστικόν'' της υπόθεσης.  
Αυτοί οι άνθρωποι (οι κυβερνώντες) πιστεύουν, ότι η μνημονιακή παραγωγή νόμων, η οποία''κατοχυρώνει'' (κατά την άποψή τους) τους δανειστές και εντολείς τους, αυτομάτως έχει εξασφαλίσει και αυτούς, ως εσαεί κυβερνώντες... Και της εκλογικής καταιγίδος επερχόμενης, σπεύδουν κακήν-κακώς να νομοθετήσουν υπέρ των προστατών τους...
Την τροπολογία υπογράφουν 8 Υπουργοί :







































Σε ένα σημείο, από τις 22 σελίδες της και με μόνον 2 σειρές γραμμάτων, η ψηφισμένη πλέον τροπολογία αναφέρει :

Να σημειώσουμε ότι ο περίφημος ''Μεταλλευτικός Κώδικας'', έχει κατασκευασθεί από τηνΧούντα των Συνταγματαρχών το 1973 και έχει ''δεσμεύσει'' και την περιοχή μας για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων.  Το πόσο και με ποιόν τρόπο έχει απομονωθεί από άλλες δραστηριότητες ολόκληρη η Φωκίδα, είναι και γνωστό και ανεπίτρεπτο.  
Όμως, ακόμη κι έτσι, η τότε Κυβέρνηση, δεν αποποιήθηκε της εθνικής κυριαρχίας επί των εξορυσσομένων  μεταλλευμάτων και θεωρούσε ότι πρωτίστως με την εξαγωγή τους και την επεξεργασία τους, έπρεπε να ασχολούνται ελληνικές επιχειρήσεις και εταιρείες εγκατεστημένες στην χώρα μας.  
Διαβάστε τώρα την εισήγηση του Χατζηδάκη, γιατί καταργεί τα άρθρα 85Α, 85Β και 85Γ του Ν.Δ. 210/5-10-1973 (ΦΕΚ Α 277) :



Αντιληπτόν είναι ότι, ο κάθε ''επενδυτής'', έχει πλέον την δυνατότητα να πάρει, με οποιονδήποτε τρόπο αυτός κρίνει καλύτερον, τον υπόγειο πλούτο μας και να φύγει.  Κάτι ανάλογο δηλ. με ότι συμβαίνει με τα διαμάντια στις πρώην ευρωπαϊκές αποικίες της Αφρικής.  Εξυπακούεται ότι τα σχετικά περί αντισταθμιστικών ωφελημάτων για τις τοπικές κοινωνίες και για προσοδοφόρα επένδυση για το δημόσιο, είναι πλέον ''έπεα πτερόεντα''.

Φαντασθείται το τι έχει να γίνει στην Γκιώνα, μετά την πρόσφατη άδεια για γεωτρήσεις σε 47,5 χιλ. στρεμμάτων και για επιφανειακές εξορύξεις σε 3,5 χιλ. στρεμμάτων,   Φαντασθείτε το, απλώς.

Ελλάδα γονατισμένη... Φωκίδα άμοιρη...

Κι εμείς, τώρα εδώ, να ακούμε τους ''Ανεξάρτητους'' να παλεύουν να μας πείσουν ότι η ψήφος μας, τους ανήκει... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου