Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Μητέρα, γυναίκα, σύζυγος και Αστυνομικός

Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων (Σ.Κ.Α.Υ.) εύχεται χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου και ιδιαίτερα....
στις συναδέλφισες που καθημερινά αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν στους εξαιρετικά δύσκολους ρόλους της Μητέρας, Γυναίκας, Συζύγου και Αστυνομικού ταυτόχρονα και τα καταφέρνουν παρ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.
Η γιορτή της μητέρας καθιερώθηκε σαν παγκόσμια ημέρα το 1914 στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής.
H κοινωνική ακτιβίστρια Anna Maria Reeves συζ. Jarvis (1832-1905) γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, και, μαζί με τον σύζυγό της, Granville Jarvis, απέκτησαν 12 παιδιά! Όμως, δεν πρόλαβαν να ευτυχίσουν ως οικογένεια, αφού μόνο τα τέσσερα από τα δώδεκα επέζησαν, με τα υπόλοιπα οκτώ παιδιά να φεύγουν από τη ζωή, προτού καν ενηλικιωθούν.
Η βαθιά οδύνη της απώλειας των οκτώ παιδιών της έκανε την Anna Jarvis να αφιερώσει τη ζωή της στην εξάλειψη των ανθυγιεινών συνθηκών διαβίωσης, εξαιτίας των οποίων εξαπλώνονται γρήγορα θανατηφόρες ασθένειες.
Για τον λόγο αυτό, ίδρυσε τα ‘Mothers’ Day Work Clubs”, που είχαν σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων, ώστε να προμηθεύουν με φάρμακα τις άπορες οικογένειες, μέλη των οποίων υπέφεραν από φυματίωση. Πραγματικά, οι Σύλλογοι Εργασίας αυτοί κατάφεραν να συνεργαστούν με επιστήμονες της Φυσικής και να φέρουν στην καθημερινή ζωή τόσων οικογενειών το καθαρό νερό και τον ασφαλή τρόπο απομάκρυνσης λυμάτων.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Σύλλογοι αυτοί βοήθησαν πολύ στην επούλωση πληγών των τραυματισμένων στρατιωτών, ενώ τους παρείχαν, συγχρόνως, τροφή και ένδυση, έργο το οποίο συνέχισε και μετά το τέλος του πολέμου, βοηθώντας πλέον τις κοινωνίες των βετεράνων να ξεπεράσουν τις δεινές καταστροφές, που είχαν υποστεί.
Η Anna Maria Reeves Jarvis πέθανε στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών στις 9 Μαΐου 1905, όμως η κόρη της Άννα (1864-1948) δεν άφησε το τεράστιο έργο της μητέρας της να παραμείνει απλή ανάμνηση. Πάλεψε, λοιπόν, να καθιέρωσε μια ημέρα τον χρόνο να είναι αφιερωμένη στο πνεύμα της αγωνιστικότητας και των προσπαθειών της μητέρας της για βελτίωση της ανθρώπινης ζωής, ώστε να τιμήσει το επίτευγμά της. Το 1914, μάλιστα, ο Αμερικανός προεδρος Woodrow Wilson υπέγραψε ψήφισμα του Κογκρέσσου, σύμφωνα με το οποίο καθιερωθηκε η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου ως η Γιορτή της Μητέρας.
Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας της, μάλιστα, η κόρη Anna Jarvis είχε πει καυστικά: “Μη στέλνετε έτοιμες τυπωμένες κάρτες στις μανούλες σας. Αυτό δε δείχνει τίποτα περισσότερο από το πόσο τεμπέληδες είστε, που δε γράφετε λίγα δικά σας λόγια στον άνθρωπο, που έχει κάνει τόσα όμορφα πράγματα για σένα όσα ποτέ κανένας άλλος…”.
Η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται από όλους τους λαούς σε διάφορες μορφές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν την γιορτή της Άνοιξης κατά την οποία λατρευόταν η “Γαία” ή μητέρα των θεών και των ανθρώπων.
Η αγάπη, της μάνας είναι ανιδιοτελής και μοναδική, δίχως όρια και όρους, που χαρακτηρίζεται από θυσίες, υπομονή, επιμονή και συνεχή προσφορά.
http://skaythess.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου