Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ

Φίλες και φίλοι,
Πλησιάζει η μέρα που θα κληθούμε στις κάλπες για τις πιο σημαντικές εκλογές για το Δήμο Δελφών. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει πορεία ο Δήμος προς μια κατεύθυνση ευημερίας με επίκεντρο και ενεργούς τους πολίτες.....

 Ο πρόσφατα παραιτηθείς, τέως δήμαρχος Ν. Φουσέκης έχει παραπεμφθεί για κακούργημα. Η αιτία, όπως ίσως όλοι ξέρουμε, είναι η υπόθεση του Αλαφόκαστρου – Τουμπανάρια. Η τελευταία του απάντηση, όπως δημοσιεύθηκε σε ανοικτή επιστολή είναι «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω». Λέει επί λέξει στην τρίτη παράγραφο : «το τοπογραφικό διάγραμμα που χρησιμοποιήθηκε στην αγοραπωλησία αυτή, φέρει δήθεν δικιά μου υπογραφή και σφραγίδα, εν πλήρη αγνοία μου, από εμπειροτέχνη τοπογράφο». («ΦΩΚΙΚΟΙ ΚΑΙΡΟΙ» 22-04-2014).
Ο σημερινός δήμαρχος Κος Μανανάς, όταν ήταν αντιδήμαρχος, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω γιατί κυκλοφορούσε με αυτοκίνητο του Δήμου παράνομα. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε. Μερικοί λένε ότι του την είχαν «στημένη». Πάντως στημένη, ξεστημένη, το αδίκημα διεπράχθη. Ο Κος Μανανάς σπαταλούσε τα χρήματα των δημοτών. Να υποθέσουμε ότι ήταν η πρώτη φορά ; Όσο για τα «έργα» του πρώην δημάρχου «δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει».
Το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έχει διαπιστώσει, μέχρι τώρα, ότι επτά αυτοκίνητα – μηχανήματα έχουν εξαφανιστεί από τα αμαξοστάσια του Δήμου. Δεν πουλήθηκαν, δεν αποσύρθηκαν, δεν καταστράφηκαν. Απλώς εξαφανίστηκαν ! Οι έλεγχοι συνεχίζονται με τη συνεργασία του ΣΔΟΕ.
Ο Κος Παναγιώτης Ταγκαλής είναι Πολιτικός Μηχανικός και πολιτικός προϊστάμενος της Πολεοδομίας Άμφισσας. Για να ικανοποιήσει πελάτες του στο Γαλαξίδι εξώθησε υφισταμένους του σε παράνομη πράξη. Πέντε από αυτούς (υπάλληλοι της Πολεοδομίας Άμφισσας) παραπέμπονται  από τον εισαγγελέα Εφετών Λαμίας για παράβαση καθήκοντος. Ο «νέος» και «άφθαρτος» Κος Ταγκαλής «δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει».
Ο Κος Θανάσης Παναγιωτόπουλος «νέος» και «άφθαρτος» κι αυτός, ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, «δεξί χέρι» του παραιτηθέντος δημάρχου Κου Φουσέκη, για τέσσερα περίπου χρόνια. Για τα αδικήματα προφανώς «δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει».
Τελικά ο «φόνος διαπράχθηκε» αλλά κανένας «δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει».
Αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Θα χρειάζονταν δεκάδες σελίδες για να γραφτούν οι αμαρτωλές πράξεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Δήμου Δελφών, της οποίας βασικός κορμός υπήρξαν όλοι οι προαναφερθέντες.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΝΕΟΙ ΟΥΤΕ ΑΦΘΑΡΤΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΟΛΟΙ.
Τώρα ζητάνε την ψήφο μας. Γιατί ;
·         Για να συνεχίσει η περιοχή μας να καταστρέφεται ;
·         Για να συνεχίσει να αυξάνεται η ανεργία ;
·         Για να πουληθούν όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι ;
·         Για να κλείσουν όσα μαγαζιά έχουν μείνει ανοιχτά ;
·         Για να καούν και τα υπόλοιπα ελαιόδεντρα του ελαιώνα ;
·         Για να παραλύσουν εντελώς τα κέντρα υγείας του Δήμου μας ;
·         Για να παραλύσει εντελώς το νοσοκομείο της περιοχής μας ;
·         Για να παραλύσουν εντελώς τα σχολεία μας ;
·         Για να συνεχιστεί η αυθαίρετη και ρουσφετολογική τοποθέτηση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους, χωρίς να ωφελείται η κοινωνία στο παραμικρό ;
·         Για να συνεχίσουν οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις τις αυθαίρετες δραστηριότητές τους, ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ;
·         Για να συνεχίσουν οι νέοι μας να φεύγουν από τον τόπο τους ;
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ. ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΦΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ. ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. Ο ΔΗΜΟΣ ;
Η παράταξή μας ζητάει την υποστήριξη και την ψήφο σας.
 ► Για τον έλεγχο πεπραγμένων προηγούμενων χρόνων στα οικονομικά του δήμου από ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Καθιέρωση Δημόσιας λογοδοσίας.
► Για την καταγραφή και αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου και των κληροδοτημάτων.
► Για την αναμόρφωση και επέκταση των δημοτικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
► Για τη δυνατότητα ξεχωριστού ψηφοδελτίου στις τοπικές κοινότητες, ανεξάρτητου από τα κεντρικά ψηφοδέλτια.
► Για να επιβάλλουμε τα δημοψηφίσματα, την ανάκληση μελών δημοτικών συμβουλίων, το βέτο σε αποφάσεις (με ισχυρή πλειοψηφία πολιτών).
Για  τη δημιουργία τοπικών δημοτικών αγορών αποκλειστικής προώθησης τοπικών προϊόντων από παραγωγούς.
► Για την εφαρμογή της νομοθεσίας και των διεθνών συνθηκών για την προστασία του περιβάλλοντος. Η μεταλλευτική δραστηριότητα να λειτουργεί με σεβασμό στο μέλλον και τη δυνατότητα πολύπλευρης ανάπτυξης της περιοχής.
► Για πολιτισμό - αθλητισμό για όλους και όχι για ψηφοθηρία.
► Για την ολόπλευρη αξιοποίηση του Ελαιώνα. Τη δημιουργία προϋποθέσεων ώστε το δελφικό τοπίο να εναρμονιστεί με τις ανάγκες των κατοίκων.
► Για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση των βιολογικών καθαρισμών. Για την κατασκευή βιολογικών στις  Δ.Ε Γραβιάς, Παρνασσού. Όχι λύματα στα ποτάμια.
► Για τη βελτίωση του λιμένα της Ιτέας, όχι η μαρίνα στο ΤΑΙΠΕΔ, ανάδειξη της Ιτέας σε τουριστική ζώνη. Κίρρα-Χρισσό-Δελφοί ενιαίος αρχαιολογικός χώρος.
► Για δομές αλληλεγγύης, πρόνοιας και υγείας, για βοήθεια στον άνεργο.
► Για την ανακύκλωση των απορριμμάτων στην πηγή και ανά γειτονιά με κοινωνικό όφελος.
► Για το συνδυασμό ακτών-ορεινών όγκων-αρχαιολογικών χώρων  που είναι ευλογία. Ο Δ. ΔΕΛΦΩΝ πρέπει να γίνει αυτοτελής τουριστικός προορισμός για να μένουν οι νέοι στον τόπο μας.
► Για την ενιαία χωροταξία των ορεινών όγκων Παρνασσού-Γκιώνας-Βαρδουσίων.
► Για την αναβάθμιση του οδικού συγκοινωνιακού δικτύου και τη διασύνδεσή του με το σιδηρόδρομο.
► Για τη δημιουργία συνθηκών για ενεργειακή αυτονομία των κοινοτήτων.
Ειδικότερα για την ορεινή ζώνη της Φωκίδας :
- Άμεση κήρυξη Εθνικού Πάρκου "Οίτης-Γκιώνας-Βαρδουσίων-Λεκάνης απορροής του Μόρνου" ως βασικό εργαλείο για την προστασία και ανάδειξη της περιοχής.
 - Δημιουργία ζώνης αποκλεισμού των Μεταλλευτικών Ερευνών και των Αιολικών Πάρκων, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα άλλων μορφών ανάπτυξης.
 - Συγκοινωνιακή σύνδεση Ορεινής Φωκίδας - Σ.Σ. Μπράλου με δημοτικό mini-bus, τα σαββατοκύριακα, τις αργίες και το καλοκαίρι.
 - Δημιουργία δικτύου μονοπατιών για τη σύνδεση των χωριών, με επί μέρους  διαμορφώσεις χαμηλού προϋπολογισμού και την κινητοποίηση εθελοντών (όπως π.χ. το μονοπάτι Κεφαλόβρυσο - Βρύζες).
 - Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης όπου δεν υπάρχουν (π.χ. στον Πανουργιά) και βελτίωση των ήδη υπαρχόντων, ώστε να εξαλειφθεί η παροχέτευση λυμάτων στα υδατορέματα.
 - Ανάδειξη της τουριστικής και παραγωγικής ταυτότητας της Δ.Ε. Καλλιέων (και Καλοσκοπής) με δημιουργία δικτύου συνεργαζομένων επαγγελματιών, έκδοση κοινού οδηγού, παροχή εκπτωτικής κάρτας κλπ.

Γιώργος Κόλλιας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
στην Ε. Π. Γραβιάς με τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

με υποψήφιο Δήμαρχο τον Παναγιώτη Μέγκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου