Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Συγκέντρωση Πολιτών στο Προσκήνιο χθες στην Άμφισσα - Ανοιχτή Επιστολή προς τους δημότες

Μήνυμα ελπίδας και νίκης έστειλε την Πέμπτη 15-5-2014 η Άμφισσα για τον συνδυασμό μας «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»....


 Η συγκέντρωση της Δημοτικής κίνησης ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Κεχαγιά στο ασφυκτικά γεμάτο παραδοσιακό μεγάλο καφενείο (λόγω καιρικών συνθηκών). Ο χώρος βέβαια – μικρός – για τους πολίτες που «ξεχείλισαν» και στο πεζοδρόμιο.
Ήταν μια ξεχωριστή Αμφισσιώτικη συνάντηση. Αι γενεαί αι πάσαι… Αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, του 114, του πολυτεχνείου, της μεταδικτατορικής πορείας του κινήματος στην χώρα, της Δημοκρατικής αλλαγής, προβληματισμένοι νέοι και νέες. Όλοι και Όλες. Εργάτες άνεργοι απολυμένοι, αγροτοκτηνοτρόφοι, μικροεπαγγελματίες επιστήμονες . Επιπλέον ψηφοφόροι των κομμάτων εξουσίας που αισθάνονται και είναι προδομένοι.
Η εκδήλωση άνοιξε με την κ. Γιώτα Κασούτσα να διαβάζει την «ανοιχτή επιστολή» που σας επισυνάπτουμε. Την ομιλία του υποψήφιου δημάρχου μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΓΚΟΥ, ακολούθησε μια άλλη εκδήλωση μέσα στην εκδήλωση. Οι συνεπιβάτες στο ψηφοδέλτιο της Άμφισσας, ο καθένας με την σειρά ανατρέποντας τα συνήθη, μίλησαν από καρδιάς. Έτσι όπως μιλούν οι πολίτες στις απλές καθημερινές ανθρώπινες συναντήσεις τους… Οι πολίτες της δικής μας ράτσας… Ευχαριστούμε την Άμφισσα για αυτή την συνάντηση… Της οφείλουμε πολύ περισσότερα. Θα νικήσουμε.    

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

«ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»   απευθυνόμαστε:
σε όλους τους δημοκράτες και τις  δημοκράτισσες του Δήμου Δελφών , σ’ όλους τους προοδευτικούς και δημιουργικούς συμπατριώτες μας.
Όλους όσοι από τις δεκαετίες του ΄80, του ΄90, του 2000 πάλεψαν για μια ανεξάρτητη και κοινωνικά αποτελεσματική αυτοδιοίκηση, όλους αυτούς που επέλεξαν το ρόλο του αυτοδιοικητικού,  όχι σαν επάγγελμα και πεδίο προσωπικού πλουτισμού, αλλά σαν λειτούργημα και αποστολή παρέμβασης.
 Όλους αυτούς που αντιτάχθηκαν τότε και νίκησαν  την  «σκληρή και ανίκητη» Δεξιά των Δήμων και κοινοτήτων της Άμφισσας, της Ιτιάς, του Χρισσού, της Κίρρας, του Ελαιώνα, του Προσήλιου, της Γραβιάς, του Πολύδροσου, της Αϊ Θυμιάς, της Μαριολάτας, της Δεσφίνας, του Γαλαξιδίου….και της τότε Νομαρχίας Φωκίδας.
Όλους  αυτούς τους καλούμε να συνταχθούν στο πλευρό μας για μια νέα ανατροπή, γιατί οι  «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ», είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε την προοδευτική πορεία του τόπου.
Πολίτες του Δήμου Δελφών, 
Μερικοί έχουν ξεχάσει τις δημοκρατικές τους καταβολές, άλλοι τις έχασαν και τελικά εκτροχιάστηκαν, συμμαχώντας με τους ηγεμόνες της περιοχής.
Δεν θα αφήσουμε λοιπόν, ξανά, το κ. Φουσέκη και τα ραφιναρισμένα παιδιά του, δηλαδή  τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος του τοπικού κατεστημένου -κοπής και έμπνευσης του έκπτωτου δημάρχου-, να κυριαρχήσουν την κρίσιμη πενταετία που έρχεται.
 Δεν θα αφήσουμε να επικρατήσουν αυτοί,  που άλωσαν και καταχρέωσαν το δήμο μας, ούτε  αυτοί που  συνεργάζονται σήμερα, ως υποψήφιοι, μαζί τους και αποτελούν τα νέα δεκανίκια του τυχοδιωκτισμού και του καιροσκοπισμού, πλαισιώνοντάς τους και στηρίζοντάς τους.
Δεν θα πρέπει να επιβιώσουν και να δοξαστούν οι νέοι συνοδοιπόροι του κ. Φουσέκη,   ούτε όλοι αυτοί που  έδειξαν ασέβεια στον ευρύτερο πολιτικό τους χώρο και την οικογενειακή τους δημοκρατική ιστορία και συντάχθηκαν με τους δύο αυτούς συνοδοιπόρους.
Δεν θα επιτρέψουμε τελικά στους νέους μνημονιακούς συνεταίρους να υποθηκεύσουν το μέλλον του τόπου μας,  το μέλλον των παιδιών μας.

Πολίτες του Δήμου Δελφών,
Ζητάμε τη στήριξή σας, ζητάμε την ενεργή συμμετοχή σας, ζητάμε τη συνειδητή ψήφο σας.
Ζητάμε να φανείτε αντάξιοι της ιστορικής δημοκρατικής ευθύνης σας και να ανατρέψουμε μαζί τη νέα Δεξιά,  όπως και με όποιους και αν αυτή εμφανίζεται, ζητώντας   τη ψήφο σας στο νέο Δήμο Δελφών.    


ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου