Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Σοκ για όλους από την εφορία – Επιπλέον 900 ευρώ θα πληρώσει κάθε φορολογούμενος φέτος

Μπλοκάκια και ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν τη... νύφη φέτος
- Εκατοντάδες ευρώ ο επιπλέον φόρος που πρέπει να πληρωθεί από τον Ιούλιο
- Δείτε πως θα μάθετε το ποσό που θα πληρώσετε στην εφορία

- Μόνο ο ένας στους πέντε παίρνει επιστροφή από την εφορία....

Το νέο φορολογικό είναι εδώ και ήρθε η ώρα να ... κάνουμε ταμείο. Τώρα θα αντιληφθούμε όλοι τις αλλαγές που έγιναν τμηματικά με την κατάργηση φοροαπαλλαγών και την αύξηση των φόρων.

Τα πρώτα στοιχεία από τις 604.000 φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί δείχνουν ότι εφέτος ο φόρος έχει αυξηθεί. Αυτό σημαίνει ότι από εφέτος ελάχιστοι είναι εκείνοι που παίρνουν επιστροφή, ενώ όποιοι τυχεροί το... καταφέρουν θα πάρουν ελάχιστα χρήματα πίσω.
Σχεδόν 900 ευρώ ο φόρος που θα πληρώσουν όσοι έχουν χρεωστική δήλωση
Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί εκτός του ότι προκύπτει πως ο ένας στους τρεις πλέον θα λάβει χρεωστική δήλωση προκύπτει επίσης ότι θα πληρώσει κατά μέσο όρο ένα ποσό της τάξης των 890 ευρώ.

Εφέτος δεν θα αποσταλούν τα γνωστά σε όλους εκκαθαριστικά για να πληρώσει κάποιος τον φόρο θα πρέπει να μπει με τον κωδικό του στο taxis και να δει την δήλωσή του όταν εκκαθαριστεί.

Στη συνέχεια θα πρέπει να πληρώσει είτε εφάπαξ μέχρι τα τέλη Ιουλίου, είτε σε τρεις διμηνιαίες δόσεις με πρώτη δόση τον Ιούλιο. 

Επί της ουσίας δηλαδή και άσχετα με το πότε έχει υποβάλει κάποιος τη δήλωσή του θα πρέπει να πληρώσει την πρώτη δόση ως τέλη Ιουλίου, τη δεύτερη δόση ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου και την τρίτη δόση μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.
Η πληρωμή του φόρου γίνεται αποκλειστικά στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ με την «ταυτότητα οφειλής». 

Όποιος επιλέξει να πληρώσει τον φόρο εφάπαξ θα έχει μια μικρή έκπτωση της τάξης του 1,5%.
Τέσσερις φόροι σε μια δήλωση
Το εκκαθαριστικό που θα δούμε εφέτος ηλεκτρονικά θα περιλαμβάνει ως και τέσσερις διαφορετικούς φόρους ανάλογα με την ιδιότητα και το εισόδημα κάθε φορολογούμενου:
Τον φόρο εισοδήματος.
Την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, που επιβάλλεται σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.
Το τέλος επιτηδεύματος.
Τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για όσους έχουν στην κατοχή τους Ι.Χ. αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και αεροσκάφη.
Μικρές επιστροφές ή... τίποτα!
Πέρα από όσους θα δουν χρεωστική εκκαθάριση υπάρχει μια μερίδα πολιτών που θα έχει επιστροφή φόρου. Εφέτος βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων αυτοί δεν ξεπερνούν το 20% δηλαδή μόλις ο ένας στους πέντε θα έχει να λάβει, αλλά τα ποσά πλέον θα είναι από 8 ως το πολύ 200 ευρώ. Τέλος οι μεγάλες επιστροφές φόρων.

Στην πλειοψηφία του φέτος οι δηλώσεις θα είναι μηδενικές, δηλαδή οι φορολογούμενοι ούτε θα πληρώσουν φόρο ούτε όμως θα δικαιούνται και επιστροφή. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ένα ποσοστό μηδενικών δηλώσεων από 45% ως 50%.
Φοβούνται νέο κραχ στο taxis
Ο μεγάλος πονοκέφαλος για το υπουργείο όμως και φέτος είναι το γεγονός ότι οι πολίτες δεν ... βιάζονται να υποβάλουν δηλώσεις. Μέχρι στιγμής έχει υποβάλει μόνο τον 10% των υπόχρεων και οι επιτελείς φοβούνται νέο κραχ στο σύστημα ότι θα αρχίσουν περί τα τέλη Ιουνίου μαζικά οι δηλώσεις.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου