Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Συνελήφθη 56χρονος γιατρός στην Λαμία. με την κατηγορία του νόμου περί ναρκωτικών

Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός στη Λαμία, για συστηματική νόθευση ιατρικών πιστοποιητικών, μέσω των οποίων υφάρπαζε συνταγές για την προμήθεια ναρκωτικών δισκίων
Μαζί με τον 53χρονο συνελήφθη και μία 40χρονη υπήκοος Ουκρανίας, η οποία κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 56χρονος γιατρός παθολόγος, με την κατηγορία της χορήγησης ιατρικών συνταγών του νόμου περί ναρκωτικών, χωρίς να υπάρχει πραγματική και συγκεκριμένη ιατρική ένδειξη...

Κατασχέθηκαν συνολικά -546- ναρκωτικά δισκία, τρία φυτά κάνναβης, μικροποσότητες βουπρενορφίνης, -36- συνταγές του νόμου περί ναρκωτικών και -5- νοθευμένα ιατρικά πιστοποιητικά
Συνελήφθησαν, χθες (29-05-2014) το μεσημέρι στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας και της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, ένας 53χρονος ημεδαπός και μία 40χρονη υπήκοος Ουκρανίας, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στα ανωτέρω άτομα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του 53χρονου (514) ναρκωτικά δισκία και στην κατοχή της 40χρονης μικροποσότητα βουπρενορφίνης.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψε ότι ο 53χρονος, κατά την τελευταία περίπου διετία, προέβαινε συστηματικά στην νόθευση (πλαστογράφηση) ιατρικών πιστοποιητικών γιατρού ψυχιάτρου, μέσω των οποίων υφάρπαζε στην συνέχεια συνταγές του νόμου περί ναρκωτικών, επ’ ονόματι συγγενικών του προσώπων, από γιατρό παθολόγο.
Τις ανωτέρω ιατρικές συνταγές προσκόμιζε ακολούθως σε φαρμακεία της πόλης και μέσω αυτών προμηθευόταν ναρκωτικά δισκία. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το τελευταίο τουλάχιστον πεντάμηνο, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τριάντα έξι (36) συνταγές του νόμου περί ναρκωτικών, από τις οποίες προκύπτει ότι ο 53χρονος προμηθεύτηκε συνολικά(8.100) ναρκωτικά δισκία.
Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 53χρονου, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
  • Τρία (3) φυτά κάνναβης, ύψους (10) εκατοστών το καθένα, που ο δράστης καλλιεργούσε στον κήπο της οικίας του,
  • τριάντα δύο (32) ναρκωτικά δισκία,
  • μικροποσότητα βουπρενορφίνης και
  • πέντε (5) νοθευμένα ιατρικά πιστοποιητικά.
Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη σήμερα (30-05-2014) το μεσημέρι στη Λαμία και ο ανωτέρω γιατρός παθολόγος, ηλικίας 56 ετών, με την κατηγορία της χορήγησης ιατρικών συνταγών του νόμου περί ναρκωτικών, χωρίς να υπάρχει πραγματική και συγκεκριμένη ιατρική ένδειξη.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου