Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ- Πρόσκληση για Συνέλευση 2/6/2014

Η εθελοντική κίνηση «ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ» πραγματοποιεί την έκτη ανοιχτή συνέλευση τη Δευτέρα 2 Ιουνίου και ώρα 8:00 μ.μ., στην Αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς (Τ.Ε.Ε.), Πλατεία Ελευθερίας 3, 4ος όροφος....

Προσκαλούμε στη συνέλευση όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας που έχουν συμμετάσχει ή θέλουν να συμμετέχουν ενεργά ως αγοραστές και εθελοντές, καθώς και τους παραγωγούς που συνεργάστηκαν ή θέλουν να συνεργαστούν με την κίνηση.
Τα προτεινόμενα για συζήτηση θέματα είναι:
1) Ενημέρωση - Απολογισμός – Νέο θεσμικό πλαίσιο (ενημέρωση για τις πρώτες έντεκα διαθέσεις προϊόντων, ενημέρωση για το νέο θεσμικό πλαίσιο -Ν4264/2014- που δυσκολεύει την απευθείας διάθεση προϊόντων από τους παραγωγούς, τοποθετήσεις των παραγωγών πάνω στο θέμα). Πληροφορίες για τα παραπάνω στην ιστοσελίδα μας: www.kastrolamias.gr.
2) Αναζήτηση – προσφορά χώρου για τις δραστηριότητες της κίνησης. (Τροχοπέδη στην ανάπτυξη της κίνησης αποτελεί η έλλειψη ενός χώρου όπου θα γίνονται οι συναντήσεις της συντονιστικής ομάδας και των εθελοντών και θα μπορούν να «στεγάζονται» διάφορες παράλληλες δράσεις, που διαφορετικά είναι δύσκολο να αναπτυχθούν).
3) Άλλες δράσεις αλληλεγγύης (Δυνατότητες βελτίωσης των μέχρι τώρα υλοποιούμενων δράσεων και συνεργασία με συλλόγους πάνω σ’ αυτό. Προτάσεις για  διεύρυνση των δράσεων με ανταλλαγές και προσφορές τροφίμων και άλλων προϊόντων).
3) Επόμενες απευθείας διαθέσεις προϊόντων - προσφορές παραγωγών (Προγραμματισμός και διαδικασία επόμενων διαθέσεων, προτάσεις παραγωγών για τα προς διάθεση προϊόντα).
4) Εκλογή νέας συντονιστικής ομάδας (Η ανανέωση της συντονιστικής ομάδας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με την είσοδο νέων μελών και την εναλλαγή των παλιότερων είναι μία από τις αρχές της κίνησης).
Η μέχρι τώρα συνεχώς διευρυνόμενη συμμετοχή στις διαθέσεις καθώς και τα θετικά σχόλια γι’ αυτές, μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε. Όμως χρειάζεται, όσο το δυνατόν περισσότεροι, να διαθέσουμε με συστηματικό τρόπο λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μας για να διασφαλίσουμε τόσο τη μακροπρόθεσμη προοπτική όσο και τη βελτίωση της κίνησης.
Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη μπορούν να αποτελέσουν θεμέλια για μια πραγματικά βιώσιμη πρωτογενή ανάπτυξη από τη βάση. Οι παραγωγοί, που πρώτοι θα επωφεληθούν από αυτή, μπορούν να βοηθήσουν με την απευθείας διάθεση σε λογικές τιμές των προϊόντων τους.
Για την καλύτερη και ουσιαστική προετοιμασία της συνέλευσης, περιμένουμε προτάσεις στο email XMLamias@gmail.com
Η Συντονιστική Ομάδα

Ιστοσελίδα                       : www.kastrolamias.gr
Επικοινωνία ηλεκτρονική: XMLamias@gmail.com

Επικοινωνία τηλεφωνική : 6985603574 (Whats Up) & 6906981623 (Free2Go)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου