Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ευρωεκλογές 2014: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν πάτε στην κάλπη

Που ψηφίζω, πόσους σταυρούς βάζω, πότε θα βγουν τα exit polls
Δύο μόλις μέρες έμειναν πριν τη «μητέρα των μαχών».
Οι ευρωεκλογές 2014 χαρακτηρίζονται ίσως οι κρισιμότερες των τελευταίων 20 ετών και το αποτέλεσμά τους θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.....

Την Κυριακή 25 Μαΐου οι ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν για την εκλογή αντιπροσώπων στο ευρωκοινοβούλιο ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παράλληλα θα διεξαχθεί και ο Β’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Που ψηφίζω
Μέσω της εφαρμογής του υπουργείου Εσωτερικών μπορούν οι ψηφοφόροι να βρουν το εκλογικό τους κέντρο για τις ευρωεκλογές του 2014 οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή 25 Μαΐου.
Ο εκλογέας με το όνομα του, το επώνυμο, το όνομα πατρός του και το έτος γέννησης του μπορεί μέσω του υπολογιστή του να δει που θα ψηφίσει για τις ευρωεκλογές 2014 αλλά και για τον Β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών έχει αναπτύξει τηλεφωνικό κέντρο ώστε οι εκλογείς να μπορούν να δουν σε ποιο εκλογικό τμήμα του δήμου τους θα ψηφίσουν στις εκλογές.
Το τηλέφωνο για το που ψηφίζω, που μπορούν να καλούν οι ψηφοφόροι είναι το 2131361500.
Οι ώρες εξυπηρέτησης είναι από Δευτέρα έως Σάββατο τις ώρες από 09:00 έως και 19:00 ενώ την Κυριακή μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν από τις 07:00 έως τις 19:00.
Οι σταυροί προτίμησης
Στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών για τις ευρωεκλογές μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης σημειώνοντας τον στο ψηφοδέλτιο δίπλα στο όνομα του καθενός υποψηφίου.
Σε περίπτωση όμως που τεθούν από εκλογέα περισσότεροι από τέσσερις σταυροί προτίμησης, το ψηφοδέλτιο αυτό δεν είναι άκυρο, αλλά προσμετράται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.
Όσον αφορά τις επαναληπτικές εκλογές για εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών, κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, ο εκλογέας δεν σημειώνει σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο σύμβουλο, δεδομένου ότι, η ψηφοφορία αυτή επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους δημάρχους ή περιφερειάρχες των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.
Τα exitpolls
Τα exitpolls, με τα αποτελέσματα για τις Δημοτικές, Περιφερειακές, καθώς και για τις Ευρωεκλογές, θα παρουσιάσουν τα τηλεοπτικά κανάλια στις 19:00 ακριβώς την Κυριακή 25 του μήνα.
Στις 21:30 αναμένεται η πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της SingularLogic κατά τη χθεσινή ενημερωτική συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εσωτερικών.
Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπαν, δεν πρόκειται να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση στη διάρκεια της νύχτας.
Για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, θα είναι δυνατή μια πρώτη εκτίμηση μετά τις 22:00 το βράδυ, ενώ ασφαλή αποτελέσματα και για την υπόλοιπη Ευρώπη θα έχουμε μετά τα μεσάνυχτα.


newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου