Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Μεγάλη νίκη (2-0) του Αστέρα επί της Αναγ. Άρτας! - BINTEO

Γερά στο κόλπο της ανόδου στη Γ΄Εθνική η ομάδα της Ιτέας.
Σπουδαία νίκη που τον βάζει γερά στο κόλπο της ανόδου πέτυχε πριν από λίγα λεπτά της ώρας ο πρωταθλητής Φωκίδας Αστέρας Ιτέας επί της ιστορικής Αναγέννησης Άρτας με 2-0 στο σχεδόν κατάμεστο "Αλκατράζ". ....
Τα γκολ πέτυχαν ο Δελής (21΄) και Ιωάννου με πέναλτι (87΄). Η νίκη της ομάδας του Γιάννη Λύτρα κρίνεται πέρα για πέρα δίκαιη.
Αναλυτικότερο ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο από την αναμέτρηση σε λίγο...
Ακόμη μία καλή εμφάνιση έκανε ο Αστέρας Ιτέας στην φάση των μπαράζ ανόδου στην Γ΄ εθνική κατηγορία, κόντρα στην πρωτοπόρο ομάδα της Αναγέννησης Άρτας, που αυτή την φορά συνοδεύτηκε και από το αντίστοιχο αποτέλεσμα δηλαδή την νίκη. Με το αποτέλεσμα αυτό ο Αστέρας μπαίνει ξανά για τα καλά στο κόλπο της ανόδου και φαίνεται πόσο σημαντικό ήταν το προηγούμενο παιχνίδι στο οποίο δεν μπόρεσε να πάρει ούτε βαθμό.
Σχετικά με τον αγώνα κόντρα στην Αναγέννηση, ο Γ. Λύτρας έστησε την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς με προταρχικό στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Άρτας μπήκε στο γήπεδο με τον αέρα του φαβορί για να αναζητήσει το τρίποντο με το οποίο θα βρισκόταν με το ένα πόδι στην ανώτερη κατηγορία και με σαφώς πιο επιθετικό στήσιμο. Φυσικό ήταν λοιπόν οι φιλοξενούμενοι να έχουν την κατοχή και η μπάλα να παίζεται πιο πολύ προς την περιοχή του Αστέρα. Η υπεροχή της Αναγέννησης όμως ήταν φλύαρη και δεν μπορούσε να μπει στην περιοχή του Αστέρα αφού η αμυντικοί του είχαν κλείσει πολύ καλά όλους τους χώρους. Στην επίθεση οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις με μακρινές μπαλιές που έψαχναν τον Δελή, ο οποίος απουσίαζε στα δύο προηγούμενα ματς. Σε μία τέτοια φάση στο 21ο λεπτό ο επιθετικός του Αστέρα πρόλαβε την έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα και έκανε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους φιλάθλους. Στην συνέχεια η Αναγέννηση πίεσε αλλά και πάλι δεν έγινε η μεγάλη φάση με τον Αστέρα να παραμένει πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
Πέρα από το γκολ άλλες σημαντικές φάσεις στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ήταν μία απευθείας εκτέλεση κόρνερ για την Αναγέννηση που βρήκε στο πάνω μέρος του δοκαριού στο 12ο λεπτό και το καθαρό πέναλτι του Αστέρα πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο που όμως ο διαιτητής όχι μόνο δεν υπέδειξε αλλά κιτρίνισε και τον επιθετικό των γηπεδούχων.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Αναγέννηση μπήκε πιο επιθετικά και για μεγάλο διάστημα είχε κλείσει τον Αστέρα στα καρέ του ψάχνοντας αρχικά το γκολ της ισοφάρισης και μετά της νίκης, αλλά εκεί βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Αλεξανδρής που όποτε χρειάστηκε καθάρισε για λογαριασμό της ομάδας του. Οι παίκτες του Αστέρα συνέχισαν να προσπαθούν να βρουν τον Δελή με μακρινές μπαλιές αλλά τόσο το ότι ήταν απελπιστικά μόνος, καθώς κύριος στόχος πλέον ήταν να παραμείνει το μηδέν πίσω, όσο και η κούραση από την υπερπροσπάθεια δεν επέτρεψαν να γίνει η μεγάλη φάση. Και όσο περνούσε η ώρα και μεγάλωνε ο εκνευρισμός και το άγχος των φιλοξενουμένων οι γηπεδούχοι έβρισκαν όλο και περισσότερους χώρους και ευκαιρίες για αντεπιθέσεις. Σε συνάρτηση μάλιστα με τις αλλαγές που έγιναν που φρεσκάρισαν την ομάδα, ο Αστέρας γινόταν όλο και πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Και σε μία τέτοια τρία λεπτά πριν το τέλος έγινε η ανατροπή μέσα στην περιοχή και αυτή την φορά ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι και απέβαλε τον αμυντικό Παπαρούνη που το έκανε με δεύτερη κίτρινη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ιωάννου που σκόραρε και σφράγισε την νίκη. Τα υπόλοιπα λεπτά της κανονικής διάρκειας και οι καθυστερήσεις είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα.
Γενικά το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και χωρίς διακοπές και αποζημίωσε αυτούς που το παρακολούθησαν. Η Αναγέννηση έδειξε ότι ήταν καλύτερη από τον προηγούμενο αντίπαλο του Αστέρα παίζοντας την μπάλα κάτω και στην αρχή πήρε και κάποια σφυρίγματα. Ο Αστέρας όμως ήταν πολύ καλά στημένος αμυντικά και για πρώτη φορά στην διαδικασία των μπαράζ πλήρης και πήρε μία πέρα για πέρα δίκαιη νίκη αφού ουσιαστικά δεν έγινε η κλασική ευκαιρία στην εστία του. Για άλλη μία φορά καταπληκτικός ο κόσμος που δεν σταμάτησε να στηρίζει την ομάδα του ολόκληρο το εννενηντάλεπτο και που τόσο έλλειψε την προηγούμενη αγωνιστική.
Στους διακριθέντες για τον Αστέρα, αν και όλοι έδωσαν το μέγιστο, αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιους είναι ο σκόρερ Δελής που πήρε πάνω του όλο το επιθετικό παιχνίδι για μεγάλο διάστημα, οι Σνιγκούρ και Ιωάννου που δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο στους επιθετικούς της Αναγέννησης να γίνουν επικίνδυνοι και ο Αλεξανδρής που όποτε χρειάστηκς δήλωσε παρών για ακόμη έναν αγώνα. Από την άλλη πλευρά φλύαρη ήταν η υπεροχή στο κέντρο με τους φιλοξενούμενους να μην δικαιολογούν την θέση τους και μόνος που διασώθηκε ο Σταμούλης που προσπάθούσε σχεδόν μόνος μπροστά. Κατώτερος των περιστάσεων ο τερματοφύλακας Νικολάου έχει μερίδιο ευθύνης στο πρώτο γκολ.
Οι συνθέσεις
Αστέρας Ιτέας (Γ. Λύτρας): Αλεξανδρής, Σνιγκούρ, Παπαγεωργίου, Μαυροφρύδης, Δελής (68΄ Τολκουτσής), Ιωάννου, Κουβέλης (58΄ Χούσα), Βάσος, Χαρδαλούπας, Τοπούζι, Πολυζωίδης (89΄ Βελλής).
Αναγέννηση Άρτας (Δ. Μπαλάφας): Νικολάου, Τάσσος, Χρηστογιάννης, Λύτος (75΄ Παπακίτσος), Παπαρούνης, Λέντζος, Γούλας, Νικοπολίδης, Βερλέκης (46΄ Παπανίκου), Σταμούλης, Μπόμπορης.
Στον άλλο αγώνα που διεξήχθει στο Καναλάκι ο τοπικός Αχέρων πήρε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του επί του Όμηρου Νεοχωρίου αυτή τη φορά πάλι με 1-0 και έπιασε στην κορυφή την Αναγέννηση. Ουσιαστικά η νίκη του Αστέρα ευνόησε και τον Αχέροντα. Από την άλλη ο Όμηρος που ξεκίνησε σαν φαβορί ελπίζει μόνο σε ένα θαύμα.
Τα αποτελέσματα
Αστέρας Ιτέας - Αναγέννηση Άρτας2-0
Αχέρων Καναλακίου - Όμηρος Νεοχωρίου1-0

Η βαθμολογία
αγ.Ν-Ι-Ητέρματαβαθμοί
Αναγέννηση Άρτας32-0-14-36
Αχέρων Καναλακίου32-0-13-36
Αστέρας Ιτέας31-1-12-14
Όμηρος Νεοχωρίου30-1-20-21
Για την επόμενη αγωνιστική ο Αστέρας αγωνίζεται πάλι εντός έδρας με αντίπαλο τον Όμηρο Νεοχωρίου με τον οποίο είχε φέρει ισοπαλία εκτός έδρας, και με νίκη θα είναι πλέον για τα καλά στο κόλπο της ανόδου.
http://amfissaface.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου