Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜ. ΦΟΥΣΕΚΗ - ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί Συμπολίτες,
  Σήμερα, Παρασκευή 11.04.2014, υπέβαλα την παραίτησή μου από το αξίωμα του Δημάρχου των Δελφών στην Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο λόγος που με οδήγησε σε αυτή μου την απόφαση ....ήταν η παραπομπή μου σε δίκη για την γνωστή υπόθεση στο «Αλαφόκαστρο», σε σχέση και με την ψήφιση του  σχετικού πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου των Εσωτερικών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη.
Επέλεξα την καθαρή λύση της παραίτησης μου από το αξίωμα του Δημάρχου από την υποχρεωτική αργία στην οποία θα έπρεπε να τεθώ για τους υπόλοιπους τεσσεράμισι μήνες μέχρι τη λήξη της θητείας μας, για λόγους που έχουν να κάνουν με την ομαλή λειτουργία του Δήμου μας στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Η υπόθεση του «Αλαφόκαστρου» αφορά την επαγγελματική μου ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού σε μια αγοροπωλησία ιδιοκτησίας στον Παρνασσό τον μήνα Δεκέμβριο του έτους 2003. Το τοπογραφικό διάγραμμα που χρησιμοποιήθηκε στην αγοροπωλησία αυτή, φέρει δήθεν δικιά μου υπογραφή και σφραγίδα, εν πλήρη αγνοία μου, από εμπειροτέχνη τοπογράφο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ο εμπειροτέχνης τοπογράφος, ο πωλητής και ο αγοραστής της επίμαχης έκτασης, σε καμιά απολύτως επαφή δεν ήρθαν με μένα ή με τους συνεργάτες μου μηχανικούς στο τεχνικό μου γραφείο για την ανάθεση της εργασίας, τη σύνταξη, την υπογραφή καθώς και την πληρωμή αυτού του τοπογραφικού διαγράμματος.
Στη δίκη που θα πραγματοποιηθεί στο Εφετείο Λαμίας, σύντομα ελπίζω,  η αλήθεια θα λάμψει. Διότι στο ακροατήριο του δικαστηρίου δεν φτουράνε οι συκοφαντίες, οι τραυλισμοί, τα μισόλογα, καθώς και «τα νόμιζα πως…», που ο κάθε πραγματικά εμπλεκόμενος στην υπόθεση έχει τη δυνατότητα  να ισχυρίζεται κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.
Οι κατ επάγγελμα συκοφάντες μου εδώ και πολλά χρόνια τώρα, θα έρθει η ώρα που θα λογοδοτήσουν, για τους οχετούς της λάσπης που διοχέτευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπου αλλού, όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, συνδημότισσες και συνδημότες του Δήμου Δελφών,
  Εσείς που για πέντε συνεχόμενες τετραετίες μου κάνατε την υψίστη τιμή να με επιλέγετε συνεχώς με υψηλά ποσοστά σε κορυφαίες θέσεις της αυτοδιοίκησης στο Νομό Φωκίδος και στους Δήμους Αμφίσσης και Δελφών. Το 1994-1998 πρώτο δημοτικό σύμβουλο Αμφίσσης, το 1999-2006 Δήμαρχο του Καποδιστριακού Δήμου Αμφίσσης, το 2007-2010 Νομάρχη Φωκίδος και το 2011- 2014 Δήμαρχο του Καλλικρατικού Δήμου των Δελφών.
Εσείς που μου δώσατε την δυνατότητα να διαθέσω μερικά από τα πλέον παραγωγικά χρόνια της ζωής μου, από 32 ως 52 χρονών, στην υπηρεσία των κοινών της αγαπημένης  ιδιαίτερης πατρίδας μας.
Εσείς που μας δώσατε την ευκαιρία να βάλουμε την (ή και την)  σφραγίδα μας στα μεγάλα έργα που πραγματοποιήθηκαν στο νομό μας τα τελευταία είκοσι χρόνια. Στην άρδευση του Ελαιώνα, στην αστική αναμόρφωση της Άμφισσας και των χωριών μας, σε πλήθος σχολικών κτιρίων σε όλο το μήκος και το πλάτος του Νομού Φωκίδος, στο ΤΕΙ Αμφίσσης, σε ειδικά σχολεία σαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και το Μουσικό σχολείο, σε γήπεδα σαν της Άμφισσας, της Ιτέας, της Δεσφίνας, των Μαλαμάτων, του Χρισσού, σε μουσεία και χώρους πολιτισμού, στην ανακατασκευή του λιμανιού του Γαλαξιδίου, σε δεκάδες χιλιόμετρα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, σε δεκάδες χιλιόμετρα αστικής και επαρχιακής οδοποιίας, σε σημαντικές παρεμβάσεις για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού στην αναρρίχηση, την κολύμβηση και ιστιοπλοΐα και τον ανεμοπτερισμό.

Αγαπημένοι μου συνεργάτες,
Αιρετοί στην αυτοδιοίκηση, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, στελέχη του Δήμου μας, των νομικών μας προσώπων, των εταιρειών της αυτοδιοίκησης και της Νομαρχίας, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι των συνδυασμών μας στις εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και συνάδελφοι αυτοδιοικητικοί που συμμετείχαμε από διαφορετικά μετερίζια στα Δημοτικά και στα Νομαρχιακά Συμβούλια, βουλευτές που εκπροσωπήσατε τη Φωκίδα και συνεργαστήκαμε για το καλό της,

Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, ευχαριστώ το Θεό και όλους εσάς θερμά, για την υψίστη τιμή και την ευκαιρία που μου δώσατε να κάνω όλα αυτά τα χρόνια αυτό που περισσότερο από κάθε τι άλλο αγαπώ.
Από κάποιους τους πίκρανα και για τα λάθη που έκανα, ζητώ συγγνώμη.

Φίλες και φίλοι,

Ο Δήμος Δελφών της τετραετίας 2011-2014, οργανωμένος, εύρωστος διοικητικά και οικονομικά, με σημαντική «προίκα» έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα,  συνολικού ύψους περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, μπαίνει στη νέα πενταετία 2014-2019 έτοιμος να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις για την αυτοδιοίκηση και τη Χώρα. Εύχομαι καλή τύχη και καλή πορεία.

Εις το επανειδείν,

Νικόλαος Δημ. Φουσέκης,
Άμφισσα, 11.04.2014.

4 σχόλια:

  1. Δήμαρχε,
    γνωρίζω εκ των προτέρων ότι κάποιοι "ελαφρά την καρδία" θα βγουν να κατακρίνουν την παρέμβασή μου, άλλοι πονηρά σκεπτόμενοι... και άλλοι ως "αντίπαλοι" στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.!
    Επειδή όμως, έχω ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση επι 20ετίας και πλέον, οφείλω να καταθέσω την προσωπική μου άποψη για τον Νίκο Δημ. Φουσέκη.
    Θεωρώ λοιπόν ευτύχημα για τον τόπο μας που είτε Δήμαρχος της πόλης της Άμφισσας, είτε Νομάρχης, είτε Δήμαρχος του Δ.Δελφών ήταν ο Φουσέκης!!
    Η εργατικότητα,η μεθοδικότητα, ο τρόπος που διεκδικούσε την λύση των προβλημάτων του τόπου μας, ο χειρισμός των θεμάτων σε σχέση με ανθρώπους θεσμικούς και μή, σε σχέση με προσωπικά ή "κοινά" θέματα της τοπικής μας κοινωνίας ήταν ο απόλυτα ενδεδειγμένος!
    Παρών από το πρωί ως τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας, διεκδικούσε την λύση των προβλημάτων του τόπου μας !
    Αλάθητος σίγουρα δεν υπήρξε, είχαμε και έχουμε και τις διαφωνίες μας,όμως για όσους είναι σε θέση να γνωρίζουν από Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν ο καλύτερος !!!
    Καλύτερος σε σχέση με αυτούς πού είχαμε να επιλέξουμε χωρίς να υποτιμώ κανέναν ! Καλύτερος απ΄αυτούς που *κατέβαιναν" ως υποψήφιοι, είτε ως προσωπικότητα είτε ως συνδυασμός, πάντα ως προσωπική άποψη!!
    Για τους παραπάνω "υποκειμενικούς" ...το δέχομαι λόγους θεωρώ ότι πολλοί οφείλουν ΕΠΩΝΥΜΑ να γράψουν ένα σχόλιο και ένα καλό λόγο!
    Έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι από τους συνεργάτες σου ή τους φίλους σου έχουν τα "κότσια" να γράψουν επώνυμα !
    Σ΄ευχαριστώ για την στήριξη και την συνεργασία!!

    Εις το επανειδείν...
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΗΦ. ΠΑΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ Πολιτικος Μηχανικός12 Απριλίου 2014 στις 8:16 μ.μ.

    Επιτέλους για πρώτη φορά ο κ. Φουσέκης δέχεται ότι οι παρανομίες στο Αλαφόκαστρο έγιναν. Πολύ όψιμα, όμως, ανακάλυψε ότι έγιναν όχι από τον ίδιο αλλά από κάποιους που δήθεν πλαστογράφησαν την υπογραφή του.
    Αντιλαμβάνομαι τον ανθρώπινο παράγοντα του υπόδικου ο οποίος έχει κάθε δικαίωμα να υποστηρίξει, με όποιο τρόπο νομίζει, τον εαυτό του.
    Ο κ. Φουσέκης, όμως, δεν ήταν κάποιος απλός πολίτης, αλλά ο επί σειρά ετών πρώτος πολίτης, επικεφαλής της Διοίκησης του Δήμου Άμφισσας, της Νομαρχίας Φωκίδας και του Δήμου Δελφών.
    Επομένως αποτελεί αυτονόητη υποχρέωσή του, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναλάβει τις ευθύνες του, να πει την αλήθεια και να πάψει να απειλεί φανταστικούς συκοφάντες, όταν επί επτά χρόνια, με όλα τα πολιτικά μέσα που διέθετε, δεν κατάφερε να πείσει κανέναν για τους ισχυρισμούς του.
    Ποιοι είναι οι συκοφάντες; Το Υπουργείο Πολιτισμού; Τουλάχιστον πέντε φορές (για κανένα απλό πολίτη δεν ασχολήθηκε τόσο πολύ Δημόσια Αρχή ), έλεγξε την υπόθεση και αναγκάσθηκε να πάρει μέτρα για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών. Τα μέτρα αυτά οδήγησαν τον κ. Φουσέκη στο σημερινό εξαναγκασμό επιλογής της παραίτησης από τoν εξοστρακισμό του από την θέση του Δημάρχου.
    Όσον αφορά τις πλαστογραφήσεις της υπογραφής του, πολύ όψιμα αποφάσισε να μεταχειριστεί αυτή την δικαιολογία. Αρχικά αποδέχθηκε πλήρως ότι αυτός είναι ο συντάξας τα τοπογραφικά και μόνον όταν είδε ότι η εξέλιξη της υπόθεσης δεν του έβγαινε, άρχισε να ψάχνει για πλαστογράφους.
    Ενοχοποίησε πρώτα τον ξάδελφο του Λεωνίδα Φουσέκη και στην Συνέχεια τον εργοδηγό Ιωάννη Νασόπουλο.
    Κανέναν από τους δύο υποτιθέμενους πλαστογράφους, μέχρι σήμερα, δεν μήνυσε για την πλαστογράφηση της υπογραφής του!
    Για τις οικοδομές Ζωγραφάκη που έκδωσε τις οικοδομικές άδειες δεν λέει ούτε λέξη, παρά το γεγονός ότι και αυτές περιέχονται στα μέτρα του Υπουργείου Πολιτισμού για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών.
    Θα επανέλθουμε αναλυτικά στο μέλλον, διότι η αλήθεια πρέπει να λάμψει και να γίνει κτήμα του κάθε πολίτη αυτού του τόπου.
    Στέλιος Σχοινάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΛΑΜΟΓΙΟ.ΠΑΛΛΑ ΚΟΥΚΟΥ,ΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε λεβεντονιά ανώνυμε να μας πεις πόσοι στην περιοχή μας έκαναν τοπογραφικά με σφραγίδες πολιτικού μηχανικού ??? άντε ρε ανώνυμε μαγκάκι ??? μιλάω επώνυμα γιατί δεν έχω να φοβηθώ τίποτα !!! Κατάλαβες ??
    Γιάννης Νικηφ. Πάλλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή