Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Σχόλιο στο άρθρο του υποψηφίου Δημάρχου κ. Τασούλα - Του Θανάση Παπακωνσταντίνου



Διαβάζοντας σήμερα αγαπητέ  μου κ . Τασούλα ....
στο e-tithorea , την αναδημοσίευση του άρθρου σας στο ΕΘΝΟΣ
( με πληρωμένη καταχώρηση φαντάζομαι , γιατί πως αλλιώς να αφιερώσει έστω ελάχιστο χώρο της  μια  τέτοιας εμβέλειας εφημερίδα σε κάποιον  άγνωστο νέο ? ), 
διαπιστώνω δυστυχώς , ότι ενώ “κριτικάρετε” την έλλειψη  ουσιαστικού διαλόγου αλλά και προτάσεων και τοποθετήσεων επί των πολλών παλιών και νέων προβλημάτων που απασχολούν και ταλαιπωρούν χρόνια τώρα την αυτοδιοίκηση του Α`  βαθμού Πανελληνίως και στο σύνολό της  , διαπράττετε κι εσείς την ίδια ακριβώς παράλειψη , ακυρώνοντας όμως έτσι το νόημα της έστω ευκαιριακής αυτής αρθογραφίας σας με την ανάλογη θεματολογία. 
Δεν ξέρω αν είστε ο ίδιος …συντάκτης του εν λόγω άρθρου , αλλά εάν είστε , θα πρέπει νομίζω να το ξαναδιαβάσετε και είμαι βέβαιος πως θα διαπιστώσετε του λόγου μου “το αληθές ” . 
Εάν δεν είστε , τότε θα πρέπει στο μέλλον με περισσότερη ευθύνη και προσοχή να επιλέγετε τους κειμενογράφους σας , δίνοντάς τους κατεύθυνση για περισσότερο ουσιαστικές παρεμβάσεις παρά  για χιλιοειπωμένες αερολογίες και “καρολογίες” που ενώ τάχα τολμούν να πουν αλήθειες επισημαίνοντας παραλείψεις , στην πραγματικότητα τίποτε απολύτως καινούργιο και καινοτόμο δεν προσθέτουν . Απλά συσκοτίζουν ακόμη περισσότερο  γενικεύοντας !! .
 Συγχωράτε με αγαπητέ μου νέε  κ. Τασούλα , αλλά θα πρέπει να ξέρετε  πως , πάντοτε και για όλα , το νεαρόν της ηλικίας και η απειρία της ζωής  ΔΕΝ δίνουν άλλοθι και μάλιστα σε άστοχες και ανούσιες παρεμβάσεις εντυπώσεων που υποτίθεται πως φιλοδοξούν να υπηρετήσουν  το κοινό συμφέρον με μια προσωπική οπτική !!!. Αντίθετα , θεωρώ πως εκθέτουν , γιατί συνήθως αποκαλύπτουν το σαθρό υπόβαθρο των  φορέων τους αλλά και αποδεικνύουν το μάταιο της σκοπιμότητας που επιστρατευτήκαν για να υπηρετήσουν. ( αναφέρομαι εδώ στις ατυχείς και ανούσιες παρεμβάσεις ).  Θέλω να πιστεύω πως με σοβαρότητα και πραγματική επίγνωση των ευθυνών που συνοδεύουν την κατανοητή φιλοδοξία για διοίκηση ενός τόπου ( όπως ο δικός μας ), αποφασίσατε την έλευσή σας στην περιοχή και την διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής .
 Δεν νομίζω λοιπόν πως ανάλογα γενικόλογα , ασαφή και άνευ ουσίας και κατευθύνσεως άρθρα  έχουν κάτι να προσθέσουν - πολύ δε περισσότερο να προσφέρουν - στην προσπάθειά σας  για τον “διαφωτισμό μας ” περί των αυτοδιοικητικών προβλημάτων και προβληματισμών , που επιχειρείτε ( ατυχέστατα όμως νομίζω ) να μας αποδείξετε πως σας απασχολούν και επί των οποίων όμως θα περίμενε προφανώς κανείς , να έχετε –πράγματι-- έστω ελάχιστη  γνώση και καθαρή – σαφή θέση  για την αντιμετώπιση τους , αν όχι όραμα βεβαίως , αντιλήψεις , ιδέες και προτάσεις με  καινοτόμα  και πρωτοποριακή κατεύθυνση και στόχευση  όπως ταιριάζει άλλωστε σε φερέλπιδες  νέους όπως θεωρώ και ελπίζω πως είστε κι εσείς .
Και πάλι συγχωράτε με αγαπητέ μου κ . Τασούλα , δεν έχω επικριτική διάθεση απέναντί σας και βέβαια ούτε “εχθρός ” σας είμαι . 
Αλλά  ακράδαντα πιστεύω πως στα φιλόδοξα πρώτα τους βήματα οι ελπιδοφόροι νέοι μας , όπως εσείς , θα πρέπει γρήγορα να προσγειώνονται στην αμείλικτη πραγματικότητα , απομακρυνόμενοι άπαξ  δια  παντός  απ` τα χρεοκοπημένα και φαιδρά πρότυπα μιας περασμένης εποχής ( ειδικά στο δημόσιο λόγο και συμπεριφορά ) που ως επιλογές , επιδιώξεις  και εργαλεία πολιτικού διαλόγου και πρακτικής  δεν ταιριάζουν κι ούτε γίνονται ανεκτά πλέον στη νέα εποχή που έρχεται ( είναι ήδη εδώ ) και που όλοι επιθυμούμε να είναι καλύτερη και δημιουργικότερη . 
Σ ` αυτό και μόνο αποσκοπεί η σημερινή μου παρέμβαση στο άρθρο σας  και παρακαλώ έτσι να την εκλάβετε και να την εκτιμήσετε αγαπητέ κ. Τασούλα .
                           Φιλικά   ΘΑΝΑΣΗΣ   ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου