Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Η Αράχωβα επί τρεις ημέρες, χόρεψε, γλέντησε, τίμησε τον Αφέντη της Άι- Γιώργη με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια.

Η Αράχωβα επί τρεις ημέρες, χόρεψε, γλέντησε, τίμησε τον Αφέντη της Άι- Γιώργη με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια. Αυλαία η χθεσινή ημέρα για το πανηγυράκι μας!....

Στην, 3η ημέρα της πανηγύρεώς μας, μετά τον Όρθρο και τη Θ. Λειτουργία, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της μάχης της Αράχωβας, τα κλέφτικα έθιμα: σφαιροβολία, λιθοβολία, πάλη και διελκυνστίνδα, το κοινό τραπέζι το μεσημέρι, οι χοροί και το "χάλασμα", το τέλος του πανηγυριού.
Όλες οι εκδηλώσεις συνολικά στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία, αρχίζοντας απ' την παραμονή της εορτής με τους 1800 ντυμένους με παραδοσιακές στολές, που ακολούθησαν την Ιερή εικόνα, τα κλέφτικα έθιμα, τους χορούς, την κοινή τράπεζα, τη θρησκευτική λειτουργία, ως το "χάλασμα" σήμερα του πανηγυριού!
Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες επισκέπτες- προσκυνητές της Αράχωβας που τίμησαν το πανηγυράκι μας, τους Αραχωβίτες που συνέδραμαν τη γιορτή μας και βοήθησαν ο καθένας με το δικό του τρόπο, το διευρυμένο Δήμο μας, τη Δημοτική ενότητα Αράχωβας, τις Αστυνομικές Αρχές του τόπου μας, την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Γεωργίου, την οργανωτική επιτροπή του πανηγυριού και όλους, όσοι βοήθησαν στην άκρως επιτυχή διοργάνωση της τριημέρου εορτής μας!
Είθε ο Άι- Γιώργης να σας σκέπει όλους με υγεία και δύναμη στις δυσκολίες της ζωής!
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

Ο Δημοτική Ενότητα Αράχωβας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου