Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας, όπως Γολγοθάς....

 Η σύνταξη του ΛΑΜΙΑ FM-1 είχε χρόνια να δεχτεί διαμαρτυρίες οδηγών που κινούνται στην Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και στο πέταλο του Μαλιακού.... Σήμερα όμως το τηλεφωνικό μας κέντρο πήρε… φωτιά!
Δεκάδες οδηγοί που έρχονταν από Αθήνα τηλεφωνούσαν αγανακτισμένοι για την πολύωρη ταλαιπωρία τους με καθυστερήσεις που έφταναν ως και μια ώρα από το 201 μέχρι το 208 χλμ. Δηλαδή από Αλαμάνα μέχρι την είσοδο της Λαμίας.
Κι αυτό γιατί οι… εγκέφαλοι της κατασκευαστικής εταιρίας πριν δυο μήνες περίπου επιφωτίσθηκαν με την ιδέα να μετατρέψουν έστω την παλιά εθνική οδό σε μονοπάτι με την δημιουργία δυο στενών μάλιστα λωρίδων ανά κατεύθυνση!
Και όχι μόνο αυτό κανείς από την εταιρία που κατασκευάζει τα έργα στην είσοδο της Λαμίας αλλά και την εταιρία που εκμεταλλεύεται τον αυτοκινητόδρομο δεν σκέφτηκαν τις χιλιάδες των εξοδούχων του Πάσχα, δεν μπήκαν στον κόπο να στείλουν έστω ένα μήνυμα στα μέσα ενημέρωσης ώστε να γνωρίζει ο κάθε οδηγός ότι μετά τις Θερμοπύλες υπάρχει πρόβλημα ,τουλάχιστον να είναι προετοιμασμένοι και ψυχολογικά.
Η αστυνομία έκανε ότι μπορούσε, έκτος από να δημιουργήσει έναν πρόχειρο δρόμο εναλλακτικής λύσης!
Είμαστε σε κάθε σημείο και βοηθούμε τους οδηγούς αλλα δεν μπορούμε να ανοίξουμε και τον δρόμο δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του FM-1 ο Διοικητής τροχαίας Λαμίας Δημήτρης Φούρλας.
Από τα διόδια αρχίζουν οι δυσκολίες ,κάνουμε παν το δυνατόν να βοηθήσουμε όσους κινούνται στην Εθνική οδό ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του FM-1 ο Διοικητής τροχαίας Θερμοπυλών Νίκος Δημόπουλος, αν χρειαστεί είπε θα κάνουμε και παρέμβαση στέλνοντας ένα μέρος των αυτοκινήτων από την παλιά οδό ,αλλά και αυτή η λύση δεν είναι η καλύτερη γιατί θα συσσωρευτούν πολλά οχήματα στην Λαμία.
Ανάλογη ταλαιπωρία βίωναν οι εποχούμενοι ,όσοι κατευθύνονταν προς Δομοκό και από εκεί προς Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο, μια μεγάλη ουρά αυτοκίνητων σχηματίζονταν κατά διαστήματα στην διασταύρωση της Ξηριώτισσας. Και εκεί ο Διοικητής τροχαίας Λαμίας ο κ. Φούρλας μας ενημέρωσε ότι εκεί υπήρχαν τροχονόμοι που προσπαθούσαν να διευκολύνουν την κίνηση αλλα υπήρχε μεγάλος όγκος αυτοκινήτων που έβγαινε από την Λαμία προς την Ανατολική Φθιώτιδα….
Η σημερινή έξοδος θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα ενώ μικρότερος όγκος αυτοκινήτων θα διέλθει το Μ. Σάββατο ,μέχρι το μεσημέρι.
Η επιστροφή αναμένεται από το μεσημέρι της δεύτερης ημέρας του Πάσχα αλλά και το πρωί της Τρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου