Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

«Δίκτυο ανοικτών διωρύγων πεδιάδας Μόρνου Ν. Φωκίδας»

«Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το έργο: «Δίκτυο ανοικτών διωρύγων πεδιάδας Μόρνου Ν. Φωκίδας»....


Υπό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στο ΥπΑΑΤ, για το έργο «Δίκτυο ανοικτών διωρύγων πεδιάδας Μόρνου Ν. Φωκίδας», που αφορά στην κατασκευή των απαιτούμενων υδραυλικών έργων, για την άρδευση της ομώνυμης περιοχής, έκτασης περίπου 9.000,00 στρεμμάτων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Μ. Κορασίδης, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, κ. Δ. Ιατρίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Π. Γαζή, ο Αντιδήμαρχος Δωρίδας κ. Π. Καλιαμπέτσος, ο Ανάδοχος του έργου κ. Ναθαναηλίδης συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο και τους νομικούς του συμβούλους, καθώς επίσης εκπρόσωποι του ΤΟΕΒ Μόρνου και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, της Περιφέρειας κ.ά.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο να καταβάλλουν τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες, ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα το έργο, προς όφελος της παραγωγής. Στη σύσκεψη τέθηκαν, αρχικά, θέματα που αφορούσαν στη συνέχιση του έργου, και ειδικότερα, στις εργασίες που πρέπει να γίνουν, ώστε να μπορεί να γίνει η παραλαβή του, στις αποζημιώσεις ηρτημένης εσοδείας των αγροτών, στην υλοποίηση της συστηματοποίησης των εδαφών, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του αναδασμού και στην ανάγκη εκπόνησης συμπληρωματικών μελετών ή εκτέλεσης εργασιών. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εργασίες αποκατάστασης των ελαττωμάτων και ειδικά στη στεγανοποίηση της δεξαμενής, τον καθαρισμό των διωρύγων, τη διάνοιξη των τάφρων, όπου αυτό απαιτείται, και τον καθαρισμό τους, ώστε να δρομολογηθεί η δοκιμή του κατασκευασθέντος έργου και κατά συνέπεια η παραλαβή του.
Ο εργολάβος δεσμεύτηκε ότι θα αποκαταστήσει τη στεγάνωση της δεξαμενής με τοποθέτηση κατάλληλης μεμβράνης, λύση η οποία θα ελεγχθεί και θα εγκριθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Υπ.Α.Α.Τ., θα καθαρίσει τις διώρυγες και θα αποκαταστήσει τα σπασίματα, όπου αυτά υπάρχουν. Ο καθαρισμός των αποστραγγιστικών τάφρων αποφασίστηκε ότι πρέπει να γίνει από τον ΤΟΕΒ Μόρνου (λόγω του ότι έχει παραλάβει διοικητικά το έργο προς χρήση, το 2011), υπήρξε όμως προβληματισμός για την εύρεση των χρημάτων που θα απαιτηθούν για την εκτέλεση αυτών των εργασιών, όμως υπήρξε και δέσμευση ότι θα καθαιρεθούν οι διαβάσεις που έχουν φτιάξει οι αγρότες, για να εξασφαλίσουν την πρόσβαση στα χωράφια τους και μάλιστα καθορίστηκε στη μία εβδομάδα, ο χρόνος που θα απαιτηθεί γι’ αυτό. Επίσης, ο έλεγχος της κατασκευής των δρόμων, θα γίνει στο στάδιο της παραλαβής του έργου από την αρμόδια επιτροπή.
Στο τέλος της σύσκεψης, συμφωνήθηκε από όλους, να συμβάλλουν ο καθένας από τη μεριά του, στην προώθηση και υλοποίηση του έργου, προκειμένου αυτό να παραδοθεί στους αγρότες οριστικά, και να μπορούν έτσι, να ποτίζουν τα χωράφια τους. «Είναι αδιανόητο για να ένα τόσο σημαντικό έργο, για το οποίο έχουν ξοδευτεί σημαντικά ποσά από την πολιτεία και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, να μην αξιοποιείται» τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Τσαυτάρης. 


                                                                          Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


                                                                              ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου