Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ψυχρολουσία για χιλιάδες μαθητές και γονείς – Επιστρέφουν πρόωρα στα σχολεία την Τετάρτη του Πάσχα!



Συνολικά 500 σχολεία από όλη την Ελλάδα θα ανοίξουν πρόωρα την Τετάρτη του Πάσχα.....

- Ήδη αποστέλλονται στα σχολεία οι αποφάσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης που ψαλιδίζουν τις Πασχαλινές διακοπές
- Το μέτρο θα ισχύσει για τους μαθητές των σχολείων που έχασαν εως τρεις ημέρες μαθημάτων από καταλήψεις
- Πολύ πιθανόν όμως είναι οι μαθητές να γυρίσουν αλλά όχι οι καθηγητές γιατί η ΟΛΜΕ κήρυξε ήδη στάσεις εργασίας!


Σοκ για χιλιάδες μαθητές 500 σχολείων σε όλη την Ελλάδα που καλούνται να γυρίσουν εσπευσμένα στα θρανία, μόλις την Τεταρτη μετά το Πάσχα.


Η απόφαση αυτή αφορά στους μαθητές των σχολείων που έχασαν εως 3 ημέρες μαθημάτων λόγω των καταλήψεων τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο

Η απόφαση αυτή αφορά στους μαθητές των σχολείων που έχασαν εως 3 ημέρες μαθημάτων λόγω των καταλήψεων τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Καθημερινής.
Όσοι έχασαν παραπάνω από 3 ημέρες μαθημάτων θα τις αναπληρώσουν τον Μάιο, μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Από τα 500 αυτά σχολεία που θα ανοίξουν νωρίτερα ενδεικτικά αναφέρεται πως τα 104 είναι στην Αττική, 112 στη Θεσσαλία, 33 στην Πελοπόννησο και 10 σχολεία στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.


Οι μαθητές θα γυρίσουν αλλά όχι οι καθηγητές

Πολύ πιθανόν όμως είναι να χαλάσουν μάταια οι πασχαλινές διακοπές των μαθητών.


η ΟΛΜΕ, διαμαρτυρόμενη στο πρόωρο άνοιγμα των σχολείων, κήρυξε ήδη τρίωρες στάσεις εργασίας στις επίμαχες ημέρες, δηλαδή την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή του Πάσχα

Και αυτό γιατί η ΟΛΜΕ, διαμαρτυρόμενη στο πρόωρο άνοιγμα των σχολείων, κήρυξε ήδη τρίωρες στάσεις εργασίας στις επίμαχες ημέρες, δηλαδή την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή του Πάσχα.
Μάλιστα το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών κάλεσε τις τοπικές ενώσεις (ΕΛΜΕ) να αποφασίσουν συμπληρωματικές στάσεις εργασίας.
''Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε θεσμοθετημένες αργίες, χωρίς να έχει προβλεφθεί τουλάχιστον η αντίστοιχη υπερωριακή απασχόληση. Είναι σαφές πως η εργασία μέσα στις διακοπές συνιστά πρόσθετη εργασία'' δηλώνει στην Καθημερινή ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης.

 newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου