Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από πόρους και πολιτικές για την καταπολέμηση της ανεργίας

Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Εσωτερικών
-Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από πόρους και πολιτικές για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων......

Ανακοινώθηκε πρόσφατα ένα πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας, με την επωνυμία «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που επιχειρεί –σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι αρμόδιοι- να δώσει ώθηση στην απασχόληση, παρεμβαίνοντας στην ελληνική κοινωνία, που μαστίζεται από την ανεργία και την πτώση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της.
Για πολλοστή όμως φορά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν συμπεριλαμβάνεται στο προαναφερθέν πρόγραμμα, την στιγμή μάλιστα ο ίδιος αποκλεισμός ισχύει και από τα προγράμματα απασχόλησης  ΤοπΕΚΟ και ΤοπΣΑ.
Ειδικότερα, πρόκειται για τις δράσεις «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες - ΤοπΕΚΟ», στις οποίες η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα έχει μόνο επιδότηση της κατάρτισης και όχι την ουσιαστική επιδότηση απασχόλησης για την δημιουργία μόνιμων νέων θέσεων εργασίας.
Επισημαίνεται ακόμη, ότι η ανακοινωθείσα, από την περιφερειακή αρχή Στερεάς Ελλάδας, τροποποίηση για την δράση, με τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών», ώστε η επιδοτούμενη απασχόληση να περιλαμβάνει και τους άνεργους της Στερεάς Ελλάδας, δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί, παρά το γεγονός, ότι μόλις την 11/3/2014 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 617 άλλη τροποποίηση για το ίδιο πρόγραμμα. Η χρονική αυτή απομάκρυνση της απασχόλησης από την κατάρτιση, αν τελικά συμπεριληφθεί και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μόνο ωφέλιμη δεν θα είναι για την επιτυχία του προγράμματος.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Τι πρωτοβουλίες θα αναλάβουν προκειμένου να τερματιστεί ο αποκλεισμός της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από πόρους και πολιτικές για την καταπολέμηση της ανεργίας, εκκινώντας από τα προαναφερθέντα προγράμματα;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Σταθάς Γιάννης
Αποστόλου Ευάγγελος

Κυριακάκης Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου