Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Η παρουσίαση των πρώτων 14 υποψηφίων του συνδυασμού «Η Στερεά σε νέα τροχιά» για την Περιφερειακή Ενοτητας της Φθιώτιδας

Ο Βαγγέλης Αποστόλου στη Λαμία.
Στη Λαμία βρέθηκε την Πέμπτη 10 Απριλίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βαγγέλης Αποστόλου, όπου μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Δ. Τιμπλαλέξη ....
και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού, συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους, το σωματείο των νοσοκομειακών γιατρών και τη διοίκηση του Γεν. Νοσοκομείου, την Ένωση γεωργικών συνεταιρισμών Λαμίας αλλά και παρουσίασαν τους υποψήφιους της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση και του εργαζόμενους του Γεν. Νοσοκομείου Λαμίας, και από τις δύο πλευρές επισημάνθηκαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φορέας εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που έχουν ακολουθηθεί μέχρι σήμερα με κυριότερα από αυτά τα θέματα έλλειψης πιστώσεων για την αποτελεσματική λειτουργία και έλλειψης προσωπικού.
Κατά τη συνάντηση με την ΕΓΣ Λαμίας και οι δύο πλευρές επισήμαναν τη σημαντική παραγωγική δραστηριότητα της Ένωσης στο γαλακτοκομικό τομέα, την αναγκαιότητα εξυγίανσης της για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο σχέδιο βιωσημότητας, καθώς και την αναγκαιότητα μείωσης του κόστους παραγωγής και βελτίωσης της ποιότητας και αποτελεσματικότητας της λειτουργίας της.
Τέλος με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των πρώτων 14 υποψηφίων του συνδυασμού «Η Στερεά σε νέα τροχιά» για την Περιφερειακή Ενοτητας της Φθιώτιδας, οι οποίοι είναι οι εξής:
·        Βέττας Δημήτρης: Σπούδασε στη γεωπονική με εξειδίκευση στην Αγροτική οικονομία. Είναι μόνιμος κάτοικος Στυλίδας όπου διατηρεί εμπορικό κατάστημα. Διετέλεσε Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Στυλίδας. Από το 2011 είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Στυλίδας. Το 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Φθιώτιδας. Είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ.

·        Βούλγαρης Αλκιβιάδης: Γεννήθηκε στο Παναγίτσι Λοκρίδος - κατοικεί στην Κ. Τιθορέα Φθιώτιδος. Εργάσθηκε ως διευθυντικό στέλεχος σε εργοστάσια της Φθιώτιδος, όπως: ΠΑΚΟ, ΒΕΛΚΑ κ.ά. Από την μεταπολίτευση και μετά εντάχθηκε σε διάφορες οργανώσεις της αριστεράς και από την ίδρυση του στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και στον ΣΥΡΙΖΑ . Σήμερα ανήκει στην Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φθιωτιδος. Διετέλεσε 2 τετραετίες δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ελάτειας

·        Γιδαράκος Ηλίας: Γεννήθηκε στη Ροδωνιά το 1968 όπου και κατοικεί. Ιδρυτικό μέλος του Αγροτικού Παμφθιωρτικού Συλλόγου και σήμερα είναι γραμματέας του Δ.Συμβουλίου. Είναι εκλεγμένος σύμβουλος στο τοπικό συμβούλιο Ροδωνιάς του Δ.Δ Υπάτης του Δήμου Λαμίας  στην τρέχουσα περίοδο.

·        Γαληροπούλου Μίνα: Γεννήθηκε και διαμένει στη Λαμία. Ιδιωτική υπάλληλος από τα μεταγυμνασιακά της χρόνια. Εντάχθηκε στην αριστερά από τα νεανικά της χρόνια και συμμετείχε ενεργά σε συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες. Σήμερα είναι μέλος της γραμματείας της Οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΜΙΑΣ. Επί σειρά ετών μέλος του συνοικιακού συμβουλίου της Νέας Άμπλιανης Λαμίας ενεργό δράση για τα προβλήματα της συνοικίας της,  και άλλων συλλόγων (Ομίλου Φίλων του Δάσους κλπ) .

·        Γιώτας Κώστας : Μηχανικός μηχανολόγος. Από το 1974 στην Αριστερά με ενεργό συμμετοχή στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου  Φθιώτιδας και πρόεδρος του συλλόγου εργοληπτών Φθιώτιδας. Στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το συνδυασμό του Ν. Στουπή.

·        Γρεβενίτης Θωμάς: Γεννήθηκε και κατοικεί στην Λαμία. Γεωπόνος. Εργάστηκε στον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΒΑΜΒΑΚΟΣ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικαλιστικού οργάνου των υπαλλήλων του Οργανισμού Βάμβακος. Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ. Ιδρυτικό μέλος του ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ και για πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου. Μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και μετά το ιδρυτικό συνέδριο  του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ των μελών.   Σήμερα είναι αναπληρωτής συντονιστής της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

·        Κούτρας Γιάννης: Ο Γιάννης Κούτρας γεννήθηκε στη Λαμία όπου και κατοικεί.  Εντάχθηκε στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ το 1984. Το 1991 διαφώνησε και αποχώρησε από το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ και από το ΚΚΕ και συνέχισε. Συνέχισε να δίνει τους κοινωνικούς αγώνες στο πλευρό του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Σήμερα είναι μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Στερεά. Δραστηριοποιείται τα τελευταία τριάντα χρόνια στο χώρο του βιβλίου. Διετέλεσε μέλος της διοίκησης του σωματείου Βιβλιοχαρτοπωλών Φθιώτιδας .

·        Μανιώτης Γεώργιος: Ο Μανιώτης Γεώργιος  γεννήθηκε στο Μαυρολιθάρι του νομού Φωκίδας και μεγάλωσε στη Λαμία όπου και κατοικεί. Σήμερα είναι συνταξιούχος του τμήματος Ηλεκτρονικής του Τ.Ε.Ι. Λαμίας. Διετέλεσε προιστάμενος του τμήματος επί σειρά ετών και  Πρόεδρος του Συλλόγου των μονίμων εκπαιδευτικών του Τ.Ε.Ι. Λαμίας . Επίσης διετέλεσε επί δύο θητείες ( 8 έτη) μέλος του Π.Ε.Π. (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα) Στερεάς Ελλάδας ως εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ι. Λαμίας. Διετέλεσε επί τρείς συνεχόμενες θητείες  Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής στο Δήμο Καλλιέων (στον τόπο καταγωγής).

·        .Μιχαήλ Μαρία: Γεννήθηκε στο Αργυρό Αλιβερίου Ευβοίας. Φιλόλογος. Είναι παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών. Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Εντάχτηκε στην ΚΝΕ στα μαθητικά της χρόνια μέχρι το 1989 και στα φοιτητικά της χρόνια συμμετείχε ενεργά στο Φοιτητικό κίνημα στο Ρέθυμνο. Εκλέχτηκε σύνεδρος στο 1ο/Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας. Είναι Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Kηδεμόνων 1ου Δημ. Σχολείου Λαμίας. Συμμετέχει σε δράσεις για τα προβλήματα των νέων, της ανεργίας, της παιδείας και του Πολιτισμού.

·        Μιχελής Θανάσης: Γεννήθηκε και διαμένει στη Λαμία. Είναι Φυσικός. Διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το 1978. Διδάκτορ του Πανεπιστημίου. Άσκησε καθήκοντα διευθυντή σχολείων (1997-2002) και διευθυντή Εκπαίδευσης του Ν. Φθιώτιδας (2002-2011). Εντάχθηκε στην Αριστερά από τα φοιτητικά του χρόνια την περίοδο της δικτατορίας. Μέλος του ΚΚΕ έως το 13ο Συνέδριο. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ, γραμματέας της Ν.Ε Φθ/δας (2000-2002) και σύνεδρος σε όλα τα συνέδριά του. Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και σύνεδρος του ιδρυτικού συνεδρίου. Σήμερα, μέλος της γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ ΕΛΜΕ Φθ/δας (1979-1988) και πρόεδρος αυτού επί πενταετία. Διετέλεσε αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Φθ/δας επί δύο θητείες (1986-1990)

·        Μπακαλέξης Θανάσης: Γεννήθηκε στο Παλαιοχώρι Δωριέων του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, όπου και κατοικεί. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε στον ΟΓΑ από το έτος 1979 μέχρι το 2011. Εξειδικεύτηκε στο ΟΠΑ στη Διοίκηση & Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών. για γενικότερα θέματα  της Κοινωνικής Ασφάλισης. Από το 2008 έως και την αποχώρησή του από τον ΟΓΑ άσκησε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή. Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Μέλος του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΟΓΑ, του οποίου διετέλεσε Αντιπρόεδρος την περίοδο 1996-1998.

·        Πετρόπουλος Χρήστος: γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Θαυμακό Δομοκού το 1965. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών. Σπούδασε Γεωπόνος, και εργάστηκε ως  Γεωπόνος σε βιομηχανίες . Σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και λειτουργεί κατάστημα γεωργικών εφοδίων, ενώ παράλληλα ασχολείται με Γεωργοοικονομικές μελέτες και την πιστοποίηση αγροτικών προιόντων. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και σε νέες καλλιέργειες καθώς και την εξαγωγή αγροτικών προιόντων. Είναι ενεργό μέλος του ΓΕΩΤΕΕ και διετέλεσε αντιπρόσωπος του παραρτήματος κεντρικής Ελλάδας. Μέλος του ΔΣ του συλλόγου ιδιωτών γεωπόνων- αντιπρόεδρος του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας. Μέλος του αγροτικού και ενεργειακού Συνεταιρισμού ΣΤΕΒΙΑ ΕΛΛΑΣ. Μέλος του ενιαίου αγροτικού συλλόγου επαρχίας Δομοκού με σημαντική δράση για την επίλυση των αγροτικών προβλημάτων. Από τα φοιτητικά του χρόνια μετέχει στις πολιτικές και κοινωνικές μάχες της αριστεράς.

·        Σαμαράς Δημήτρης:  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αταλάντη όπου και κατοικεί.   Πτυχιούχος Τεχνολόγος Μηχανολόγος. Παντρεμένος με τη έμπορο Μαρία Ζελιαναίου και πατέρας τριών παιδιών. Από τα μαθητικά του χρόνια ενταγμένος σε κοινωνικά κινήματα και συμμετοχή σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της περιοχής του. Πρόεδρος ομοσπονδίας Εμπορικών συλλόγων Ανατολικής Στερεάς. Αντιπρόεδρος  Εμπορικού-Βιοτεχνικού-Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδας. Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αταλάντης. Μέλος του Δ.Σ του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου.

·        Σταματόπουλος Δημήτρης: Γεννήθηκε στην Λαμία, όπου και κατοικεί. Αποφοίτησε το 1984 από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κύριο αντικείμενο νομικής ενασχόλησης η δικηγορία (δικαστηριακή και συμβουλευτική) από το 1986 με έμφαση στο αστικό, εργατικό  και εμπορικό δίκαιο. Έγγαμος με ένα παιδί 26 ετών. Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του έτους 2009 στην Φθιώτιδα. Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας έως το 2009. Τα έτη 1996 – 2002 μέλος διαφόρων οικολογικών  οργανώσεων. Μετά το 2001 μέλος του συντονιστικού οργάνου του «Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ» στην Λαμία. Σήμερα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ τοπικής οργάνωσης Λαμίας. τ. Γεν. Γραμματέας της Δικαστικής Επιτροπής   της Ε.Ο.Χ.– τ. πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Ελλ. Ορειβατικού Συλλόγου Λαμίας και του «Ομίλου Φίλων Δάσους Λαμίας».








Ιφιγένειας 8α, 34100 Χαλκίδα, Τηλ.: 22210 84863, Fax: 22210 22845
http://apostolousterea.blogspot.gr
https://www.facebook.com/stereaseneatroxia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου