Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

cine ITEA κινηματογραφική λέσχη - Πρόγραμμα διήμερου Φεστιβάλ Δράμας

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ 2013
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/3/2014 στις 9.15μμ
          ΣΑΒΒΑΤΟ 15/3/2014 στις 8.15μμ

            Έχουν προσκληθεί και θα παραβρίσκονται το Σάββατο τρεις νέες σκηνοθέτιδες που έδωσαν δυναμικά το παρόν στο Φεστιβάλ Δράμας με εξαιρετικές ταινίες μικρού μήκους οι οποίες βραβεύτηκαν. Συγκεκριμένα θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους:.....

Η Σόνια Λίζα Κέντερμαν ( «Νικολέτα», Βραβείο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών – ΟΚΛΕ, Βραβείο Σπουδαστικής Ταινίας)
Η Νικολέτα Λεούση («Γεννήτρια», Βραβείο σεναρίου, Βραβείο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου)
Η Νατάσσα ΞύδηTravel express», Εύφημος μνεία)
Το Σάββατο μετά την προβολή των ταινιών θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σας καλούμε να γνωρίσουμε και να συζητήσουμε με αυτή τη δημιουργική νέα γενιά που έχει το κουράγιο και τη δύναμη την εποχή των μνημονίων να προετοιμάζει το μέλλον που ονειρεύεται. 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/3/2014 στις 9.15μμ

1)      «ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ» (20’) του Βασίλη Καλαμάκη
Υπόθεση: Ο Νίκος ταξιδεύει με τη γυναίκα του και την κόρη τους για το πατρικό του σπίτι στο χωριό, όχι για μια απλή επίσκεψη, όπως αρχικά φαινόταν...
Ένα εξαιρετικό σενάριο (από τον Στέργιο Πάσχο), δύο εκπληκτικές ερμηνείες (από τον Γιώργο Πυρπασόπουλο και τον Ελπιδοφόρο Γκότση) και μια μεθοδευμένη σκηνοθεσία κάνει το δίπολο πατέρα - γιου μια εκρηκτική ιστορία εξουσίας. Μια ολοκληρωμένη  ταινία με ρυθμό, αφήγηση και ένταση.
2)      «DON’T LET THE DOOR HIT YOU ON YOUR WAY OUT» (7’) του Ιωάννη Τσακιρίδη
Υπόθεση: Ένας τριαντάχρονος άντρας τρέχοντας, προλαβαίνει το λεωφορείο και κάθεται δίπλα σε μια ηλικιωμένη γυναίκα. Ένα κόκκινο καλώδιο στο σακάκι του και τα σκούρα  χαρακτηριστικά του, την κάνουν να τον θεωρεί τρομοκράτη και να τον προσβάλλει. Καθώς ο ελεγκτής μπαίνει στο λεωφορείο, ο άντρας δεν θα την αφήσει ατιμώρητη.
3)      «RED HULK» (26’) της Ασημίνας Προέδρου
Υπόθεση: Ο Γιώργος ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει, αλλά αναγκάζεται και να δουλεύει. Του λείπουν η αυτοπεποίθηση, η ταυτότητα, η αποδοχή.. Συμμετέχει σε μια φασιστική ομάδα, ώσπου η εμπλοκή του σε ένα επεισόδιο ρατσιστικής βίας τον φέρνει μπροστά σε νέα αδιέξοδα, διλήμματα και επιλογές…
Συζητήθηκε όσο καμία άλλη ελληνικού μικρού μήκους ταινία φέτος. Μια ατυχής, θλιβερή συγκυρία έφερε τη προβολή της στο Φεστιβάλ Δράμας, το βράδυ της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου, να συμπέσει με την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι.
Η ταινία αποτυπώνει καίρια την αγωνία για την άνοδο του φασισμού. Καταφέρνει μόλις σε 26 λεπτά να εξηγήσει τη φρίκη χωρίς να πέφτει ποτέ στα κλισέ της κατακραυγής ή του διδακτισμού. Η ταινία πήρε το πρώτο βραβείο του Φεστιβάλ. Η εξαιρετική ερμηνεία του πρωταγωνιστή Φρίξου Προέδρου (που είναι ο αδελφός της Ασημ. Προέδρου) βραβεύτηκε με το βραβείο ερμηνείας.
4)  «COUNTING HAPPINESS» (12’) της Βενετίας Ευρυπιώτου
Υπόθεση: Ο Χασάν είναι ένα αγοράκι πέντε χρονών που ζει μόνο του στους δρόμους του Δελχί πουλώντας κουρδιστά κοτοπουλάκια.
Με όμορφη φωτογραφία και φωτεινή μουσική, η ταινία όπως λέει η     δημιουργός της είναι «ένα πικρό παρόν τυλιγμένο σε ένα γλυκό μέλλον».
5)      «DEBTFOOLS» (9’) των Φίλιππου Βαρδάκα και Δέσποινας Οικονομοπούλου
Γυρισμένο με γρήγορο ρυθμό και εκπληκτικό κωμικό timing, το «Debtfools» είναι το υπόδειγμα ταινίας της μίας ιδέας (ένα χαρτονόμισμα που αλλάζει χέρια ξεχρεώνοντας ένα ολόκληρο χωριό) που εκτελείται άψογα, διασκεδαστικά και με κινηματογραφικό οίστρο.
6)  «ΑΝΝΑ» (22΄) του Σπύρου Χαραλάμπους
Υπόθεση: Η Μαίρη, μια 30χρονη Φιλιππινέζα, δουλεύει σε ένα χωριό στην Κύπρο. Προσέχει και περιποιείται τον κύριο Μιχάλη, έναν 85χρονο με αρτηριοσκλήρωση.
Ο σκηνοθέτης στην πρώτη του ταινία μικρού μήκους με την ιστορία της σχέσης μιας Φιλιππινέζας και του ηλικιωμένου παππού που φροντίζει, συγκινεί και ταυτόχρονα δείχνει σπάνιες κινηματογραφικές αρετές, παραδίδοντας ένα πανέμορφο ασπρόμαυρο κομψοτέχνημα που σφύζει από περίσσευμα καρδιάς. Εναλλάσσει με δεξιοτεχνικό τρόπο κινηματογραφικά είδη (από το κοινωνικό δράμα στην κωμωδία και από την ρομαντική κομεντί στο μελόδραμα) μέσα σε 22 λεπτά, χωρίς ωστόσο να χάνει ποτέ το κέντρο της ιστορίας του, παραδίδοντας μια ταινία από αυτές που θα ήθελες να μην τελειώσουν ποτέ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/3/2014 στις 8.15μμ

1) «ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ» (19’) της Αναστασίας Κρατίδη
Υπόθεση: H Λένα ζει με την οικογένειά της σε ένα απομονωμένο σπίτι της ελληνικής επαρχίας ως ένα ζωντανό σώμα προς χρήση. Βρίσκεται τώρα Στο κατώφλι της ζωής της όπου καλείται να αποφασίσει αν θα το περάσει μένοντας μέσα ή έξω από αυτό το καθεστώς.
2) «ΝΙΚΟΛΕΤΑ» (19’) της Σόνια Λίζα Κέντερμαν
Υπόθεση: Ήπειρος, 1951: Ενα 8χρονο αγόρι είναι αναγκασμένο να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι στα αφιλόξενα βουνά με το μωρό αδερφάκι του δεμένο στους ώμους του για  να το  παραδώσει  σε μια άλλη οικογένεια.
Η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών (ΟΚΛΕ) απένειμε το βραβείο καλύτερης ταινίας στην ταινία «Νικολέτα» για την επιτυχημένη καταγραφή του κλίματος της μετεμφυλιακής Ελλάδας και της βίαιης ενηλικίωσης των παιδικών ψυχών και για τη διαλεκτική σχέση του σκληρού ορεινού τοπίου με την τραχύτητα της ζωής των ηρώων.
3) «ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ» (19’) της Νικολέτας Λεούση
Υπόθεση: Ο Σάββας είναι ένας πενηνταπεντάχρονος που βλέπει ό,τι έχτιζε όλη του τη ζωή να χάνεται. Τη μέρα που η Αθηνά φλέγεται από διαδηλώσεις και συγκρούσεις, ο Σάββας αποφασίζει να δράσει δείχνοντας την ανάγκη του για μια νέα πιο καθαρή αρχή.
Ο Μανώλης Μαυροματάκης συγκλονιστικός στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
4)  «TRAVEL EXPRESS» (20’) της Νατάσσας Ξύδη
Υπόθεση: Η Μαργαρίτα ετοιμάζεται για καλοκαιρινές διακοπές στην Πάρο όμως χάνοντας το πλοίο, θα ταξιδέψει τελικά ακόμα πιο μακριά...

Συμμετοχή 5 Ε το διήμερο (φοιτ: 3 Ε) Ισχύουν οι κάρτες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου