Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ο Γιάννης Παπαθανασίου, η Τάνια Ιακωβίδου και η Νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά...

Η παραίτηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου από τη βουλευτική έδρα που κατείχε στη Β΄ Αθήνας, έφερε στην επιφάνεια άλλη μία παθογένεια του πολιτικού συστήματος, που εξακολουθεί να διατηρείται: αυτή του...
βολέματος στο κράτος των αποτυχημένων πολιτευτών των εκάστοτε κυβερνητικών κομμάτων.

Η έδρα της Β’ Αθήνας μετά την παραίτηση του υποψηφίου δημάρχου της Ν.Δ κανονικά θα περνούσε στον πρώτο επιλαχόντα. Δηλαδή στον Γιάννη Παπαθανασίου, τον τελευταίο υπουργό Οικονομίας της κυβέρνησης Καραμανλή. Ένα από τα μοιραία πρόσωπα εκείνης της περιόδου που οι πολίτες, αποδοκίμασαν στις τελευταίες εκλογές, αφήνοντας τον έξω από τη Βουλή.

Ήρθαν όμως έτσι τα πράγματα, που η καλή του τύχη τον ξαναέφερε σύντομα στην είσοδο του ελληνικού κοινοβουλίου. Δεν τη χρειάστηκε ωστόσο, γιατί ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο αποτυχημένος υπουργός μιας αποτυχημένης κυβέρνησης, είχε ήδη προλάβει να βολευτεί από τη Ν.Δ.Στο κράτος φυσικά, όπου απολαμβάνει μία δημόσια θέση και πληρώνεται με έναν μισθό μερικών χιλιάδων ευρώ, από αυτά που δίνουν οι φορολογούμενοι πολίτες που στύβονται καθημερινά.

Φυσικά και αρνήθηκε -όπως ήταν αναμενόμενο- ο Γιάννης Παπαθανασίου να καταλάβει την έδρα του Άρη Σπηλιωτόπουλου στη Βουλή. Δεν είναι κοροΐδο για να αφήσει μία περιζήτητη και καλοπληρωμένη θέση κύρους, όπως αυτή του προέδρου των ΕΛΠΕ (και αρκετά προστατευμένη από την αρνητική δημοσιότητα), για μια θέση βουλευτή, που δεν έχει καμία εξουσία, καθώς το μόνο που κάνουν οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι να επικυρώνουν τις ντιρεκτίβες των δανειστών, προκαλώντας την οργή των πολιτών.

Κάπως έτσι, η έδρα του Άρη Σπηλιωτόπουλου πέρασε στη δεύτερη επιλαχούσα,παρουσιάστρια ελαφρών προγραμμάτων και πολιτικό παιδί του Γ. Καρατζαφέρη, την κα Παναγιώτα-Τάνια Ιακωβίδου.

Και ω, τι έκπληξη! Και η κυρία αυτή είχε προλάβει να βολευτεί από την κυβέρνηση Σαμαρά, ως πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ πριν είχε διοριστεί και ως σύμβουλος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του γ.γ του υπουργείου Δικαιοσύνης, .Γ.Σούρλα. Προφανώς κανένα άλλο προσόν, πλην εκείνου της ατυχήσασας πολιτευτού της Ν.Δ δεν χρειαζόταν για τις θέσεις αυτές, που μισθοδοτούνται από τον φορολογούμενο πολίτη.
Κατά τ’ άλλα, η «ευρωπαϊκή» κυβέρνηση Σαμαρά έβαλε μυαλό από τον κρίση, μεταρρυθμίζει το κράτος και περιορίζει τις σπατάλες. Και πάνω απ’ όλα στελεχώνει το ευέλικτο και μεταρρυθμισμένο κράτος με στελέχη που επέλεξε με διαφάνεια και αξιοκρατία. Αυτή είναι η Νέα Ελλάδα του κ.Σαμαρά.

Εδώ που τα λέμε, ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου και η κα Τάνια Ιακωβίδου συμβολίζουν με τον καλύτερο τρόπο το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης Σαμαρά και τη νέα Ελλάδα που οραματίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου