Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

"Συγγνώμη που σας σφάξαμε πολύ" είπε ο Γερμανός Πρόεδρος!

" Συγγνώμη για τις θηριωδίες " , είπε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουκ, στις οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.... της 3ης Οκτωβρίου του 1943, στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων.

"Συγγνώμη και υποκλίνομαι στα θύματα" είπε ο γκάου Πρόεδρος κι εμείς τον αποθεώσαμε γι αυτή τη συγγνώμη. Το πιο εύκολο να πεις είναι το "ότι από τότε που βρέθηκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο" αλλά αυτο δεν τα γνωρίζουν στα ΜΜΕ που καταχάρηκαν γι αυτή τη συγγνώμη, αλλά για τις αποζημιώσεις - επανορθώσεις δεν ακούστηκε τίποτα.

Λογικά ο Γκάουκ έπρεπε να ζητήσει 3.450.670.980.000 συγγνώμες, όσες περίπου είναι οι αποζημιώσεις για τις βαρβαρότητες κι έπρεπε να είναι ακόμα στους Λιγκιάδες και να έχει κολλήσει το στόμα του από την επανάληψη της λέξης.

"Ηταν κτηνώδης αδικία και με αίσθημα ντροπής και πόνου, ζητώ από τις οικογένειες των δολοφονηθέντων «συγγνώμη» είπε ακριβώς ο Γκάουκ και κατασυγκίνησε τους συγγενείς. Παραλίγο δε να κλάψει σαν τη Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Στη συνέχεια έδωσε συγχαρητήρια για τη συμφιλίωση που συντελέσθηκε με την επίσκεψη στον μαρτυρικό τόπο των Λιγκιάδων , σε συνεργασία με το μαρτυρικό Βερολίνο.

Σήμερα ο Γκάουκ θα πάει στο Δίστομο και θα τραγουδήσει το " Συγγνώμη που σας σφάξαμε πολύ" και στα Καλάβρυτα που θα πει το "Φωτιά με φωτιά".
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου