Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Επιτυχημένη και μαζική η εκδήλωση των Πολιτών στο Προσκήνιο στην Αθήνα - ΦΩΤΟ

Στην Αθήνα, στο κέντρο της  πόλης, την Τετάρτη 19-3-2014  μετά από πρόσκληση της δημοτικής κίνησης ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ  φίλοι συντοπίτες συγκεντρώθηκαν και συζήτησαν για τις επικείμενες εκλογές στο Δήμο Δελφών.....

 Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τοποθέτηση  του υποψήφιου Δήμαρχου, Παναγιώτη Μέγκου, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα  τόνισε.
  «…Συναντώνται σήμερα εδώ, άνθρωποι με ρίζες από τον Δήμο Δελφών, ενός τόπου που αποκαλείται  «ο ομφαλός της Γης». …ο χώρος που συγκεντρωθήκαμε, ο ευρύτερος τόπος στον οποίο ανήκει και η προέλευση των ανθρώπων που σήμερα βρίσκονται εδώ, σηματοδοτούν, ταυτίζονται και συγκλίνουν, με τις προσπάθειες, με την δράση και το όραμα της αυτοδιοικητικής μας κίνησης.
Πόλεις ανοιχτές, φιλικές, χωριά ζωντανά, που θα πάρουν δύναμη από μια αντίστροφη δημογραφική πορεία από την σημερινή.
Με τους πολίτες ενεργούς, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες.
Που έχουν βγει στο Προσκήνιο, με ομόνοια, δημιουργώντας ένα Αυτοδιοικητικό Κοινωνικό Μέτωπο.
Αλλάζοντας την κατάσταση στον δήμο Δελφών, Δίνοντας την προοπτική που αξίζει ο τόπος μας και ένα ζωντανό παράδειγμα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ από τον «Ομφαλό της Γης».
Η δημοτική μας κίνηση διέγραψε μια σημαντική πορεία τα 4 χρόνια που πέρασαν.
Πρώτο ξεχωριστό ποιοτικό χαρακτηριστικό, είναι πως σήμερα οι ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ βρίσκονται εδώ.
Αντίθετα με τους άλλους  συνδυασμούς των προηγούμενων εκλογών, που διαλύθηκαν την επομένη του τερματισμού της εκλογικής μάχης.
Δεύτερο ποιοτικό χαρακτηριστικό,  η πορεία μας στα δημοτικά δρώμενα  και η συνεχώς αυξανόμενη προσπάθειά μας για ενημέρωση και συμμετοχή όλων των δημοτών . …Αποτέλεσμα η κίνησή μας να γίνει, πιο προωθημένη και μαζική, με νέους φίλους και φίλες, συμμέτοχους στις διαδικασίες της. …Δώσαμε  σε πολλούς συμπολίτες μας να καταλάβουν, πως η εποχή της ανάθεσης της λύσης των προβλημάτων μας στους άλλους Πέρασε με οδυνηρά αποτελέσματα για τους πολλούς και κέρδη για λίγους.
Τρίτο …Κάναμε πράξη τις σκέψεις μας, για το πώς πρέπει να λειτουργούν και να συνεργάζονται οι πολίτες, στην προσπάθεια επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων τους…. Αποδείξαμε την δύναμη της συμμετοχής.
 Τέταρτο ποιοτικό χαρακτηριστικό, ο τρόπος και οι διαδικασίες εκλογής των αντιπροσώπων μας. Ο έλεγχος που πρέπει να γίνεται σε αυτούς. Η αμφίδρομη σχέση που πρέπει να οικοδομηθεί ανάμεσα στον αιρετό και τον πολίτη. Στο ερώτημα: ο δήμος άρχει ή ο δήμαρχος; Έχουμε απαντήσει ξεκάθαρα: Ο δήμος είναι η αρχή.
 Όλα αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, είναι η παρακαταθήκη για το μέλλον μας…. Είναι τα πειστήρια, πως εμείς και μπορούμε και θέλουμε.
 Όλοι εμείς που είμαστε σήμερα εδώ και πολλοί περισσότεροι πολίτες του δήμου Δελφών που έχουν συμμετάσχει τα προηγούμενα χρόνια, σε όλα τα παραπάνω, είναι οι εγγυήσεις μας. Όλοι εμείς που συμμετέχουμε με αυτό τον τρόπο στην εκλογική αυτή μάχη, σε χώρους ανοιχτούς, με διαδικασίες ανοιχτές, έξω από κλειστά δωμάτια και μυστικές επαφές των «ειδικών»  της πολιτικής, είμαστε αυτοί που εγγυώνται την επιτυχία του εγχειρήματός μας.
 Όσα αναφέραμε ως εδώ για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της αυτοδιοικητικής κίνησής μας, πιστοποιούνται από: α) τις πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιήσαμε , β)τις ανοιχτές συνελεύσεις, γ)τις κινητοποιήσεις των δημοτών μας για τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν σε θέματα σχετιζόμενα με την υγειονομική φροντίδα στον τόπο μας, την παιδεία, την κοινωνική φροντίδα, την ποιότητα ζωής, δ) τα περισσότερα από 60 Δελτία Τύπου, που έχουμε δημοσιεύσει, ε) τις πολλές ερωτήσεις που κάναμε προς τις υπηρεσίες του δήμου και στο Δ.Σ. για θέματα των πολιτών, στ) τα θέματα που εισηγηθήκαμε στο Δ.Σ., ζ) τα θέματα που έφεραν πολίτες του δήμου, πολλά και με δική μας προτροπή, τα οποία στηρίξαμε στο Δ.Σ. η) Όλες τις επερωτήσεις στην βουλή των Ελλήνων με δική μας πρωτοβουλία.
 Όλα τα παραπάνω και είναι πολλά, τα έχουμε συνοψίσει όσο μπορούσαμε και σήμερα τα έχουμε εδώ τυπωμένα, που μόνο οι επικεφαλίδες τους έφτασαν τις 14 σελίδες, αλλά  μπορεί κάποιος να τα διαβάσει και στο blog της κίνησης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»
Ιδιαίτερο βάρος δώσαμε στον τρόπο που διοικήθηκε ο δήμος. Αναδείξαμε, θέματα διαφάνειας στην διοίκηση του δήμου και του τρόπου άσκησης της εξουσίας. …
Είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε τον δήμο. …Έναν δήμο που μέσα σε συγκεκριμένο πολιτικό και οικονομικό πεδίο, πρέπει να αντισταθεί απέναντι σε πολιτικές που θέλουν την αυτοδιοίκηση να παίξει τον ρόλο της Ιφιγένειας. …Οι μέχρι τώρα διοικούντες τον δήμο έχουν προσανατολισμό στο μυαλό τους  την πολιτική τους μελλοντική επιβίωση. Πάνω στην πλάτη του δήμου μας, οι περισσότεροι φαντάζομαι έχετε ακούσει για τις πολιτικές συναλλαγές και τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται….
Στόχος μας είναι, να σηκώσουμε τοίχο ανάσχεσης όλων αυτών των πολιτικών όλοι μαζί.
Να λειτουργήσουμε τις υπηρεσίες του δήμου αξιοποιώντας όλο το δυναμικό ορθολογικά.
Να στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας και η παραγωγή στον τόπο, αξιοποιώντας τα προγράμματα του ΕΣΠΑ σε άλλη κατεύθυνση.
Να σταματήσουμε την αιμορραγία από την μετανάστευση, να ζωντανέψει ο τόπος, τα χωριά.
Να χτυπήσουν πάλι τα σχολικά κουδούνια στον τόπο μας.
Να μπορέσει ο μικρός επαγγελματίας και ο έμπορας να γυρίσει το κλειδί στην πόρτα του μαγαζιού του.
Να αξιοποιήσουμε πρώτα το δικό μας παραγωγικό δυναμικό, τους νέους επιστήμονες του τόπου μας.
Όλα αυτά μπορούμε να τα βάλουμε σε σειρά να αρχίσει το όραμά μας να γίνεται πραγματικότητα…».
Ακολούθησε η τοποθέτηση της κ. Ελένης Πορτάλιου, καθηγήτριας της σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ με θέμα «Ο ρόλος του πανεπιστημίου στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της αυτοδιοίκησης. Αναφορά στο Δ. Δελφών». Η κ Πορτάλιου ήταν υπεύθυνη προγράμματος αντίστοιχου θέματος, το οποίο χειρίστηκαν 5 πανεπιστημιακές σχολές για τον δήμο περιοχής Γορτυνίας. Από την ομιλία της φάνηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας με επιστημονικό τρόπο για μια πορεία κοινωνικής ανάπτυξης.
Την κ. Πορτάλιου, διαδέχτηκαν στο βήμα πλήθος φίλων συμπολιτών μας, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε προβλήματα, λύσεις, προτάσεις. Ο ζωντανός διάλογος εμπλουτίζει τον λόγο και το πρόγραμμα των ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ την ίδια ώρα που η παρουσία τόσων πολιτών είναι εγγύηση για την νικηφόρα πορεία της κίνησης . Κοινή συνισταμένη όλων ότι ο τόπος μας χρειάζεται αλλαγή πορείας νέες ιδέες και πραγματικά νέα πρόσωπα και όχι  ανακυκλωμένα υλικά διαλύσεως.
Σύντομα τα πλήρη πρακτικά της εκδήλωσης θα είναι διαθέσιμα στο youTube. 
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου