Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Διχασμένη η παράταξη “Φουσέκη”

Ο Θ. Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Δελφών, αλλά το χρίσμα από τον απερχόμενο δήμαρχο το πήρε ο Π. Ταγκαλής....

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν διάφορες φήμες που άλλες θέλουν τον νυν δήμαρχο, Ν. Φουσέκη, να παραιτείται και άλλες όχι, κάποιοι διαρρέουν ότι θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια ενώ  άλλοι το αρνούνται, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα διεκδικήσει πάλι τον Δήμο. Μπορεί επειδή θέλει να μεταπηδήσει στην περιφέρεια, μπορεί λόγω της υπόθεσης με τα Τουμπανάρια, πάντως δεν θα είναι επικεφαλής δημοτικού ψηφοδελτίου, σενάριο που ήταν πολύ πιθανό εδώ και καιρό όπως σας είχαμε ενημερώσει άλλωστε από τις αρχές Ιανουαρίου (βλ. ΕΔΩ). Αυτό φαίνεται ότι το γνώριζε ο κ. Παναγιωτόπουλος και χωρίς να καθυστερήσει ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με μία διακήρυξη που υπογράφεται από 32 συμπολίτες μας. Παρόλα αυτά όμως ο κ. Φουσέκης επέλεξε να δώσει το “δαχτυλίδι” στον κ. Ταγκαλή.
Την υποψηφιότητα Ταγκαλή, σύμφωνα με πληροφορίες, στηρίζουν τα περισσότερα από τα στελέχη της πλειοψηφίας της απερχόμενης δημοτικής αρχής, μεταξύ των οποίων ο κ. Μαντζώρος, η κα. Λαΐνη αλλά και ο κ. Καραγιάννης που πριν δύο περίπου μήνες δήλωνε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος -με ανεξάρτητο συνδυασμό- ακόμη και αν τεθεί αντίπαλος με τυχόν επίσημη υποψηφιότητα της ΝΔ. Τον κ. Ταγκαλή είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα στηρίξει και η βουλευτής κα. Μανδρέκα. Από την άλλη ο κ. Παναγιωτόπουλος, όπως φαίνεται και από τους υπογράφοντες, έχει την στήριξη τόσο του πρώην βουλευτή κ. Μπούγα όσο και του κ. Παπαθανασίου, υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη στις προηγούμενες εκλογές, αλλά και μέρους του ΠΑΣΟΚ, ή ότι έχει απομείνει.
Η συγκεκριμένη “κόντρα” δείχνει περισσότερο προσωπική και λιγότερο πολιτική, αφού η μέχρι τώρα πορεία όλων των αναφερομένων παραπάνω δεν έχει αναδείξει αντιθέσεις στον τρόπο διαχείρισης της εξουσίας και στην λήψη των αποφάσεων. Από την μία πλευρά είναι τα “τζάκια” των Παναγιωτόπουλου, Μπούγα και Παπαθανασίου, που εμφανίζονται να έχουν ισχυρή δυναμική στην Άμφισσα αλλά εμφανίζονται αδύναμοι στις υπόλοιπες ΔΕ, και από την άλλη Μαντζώρος, Λαΐνη και Καραγιάννης, που θα προσπαθήσουν να ελέγξουν τις εξελίξεις σε Δεσφίνα, Ιτέα και Γαλαξειδι, με επικεφαλής τον επίσης προερχόμενο από οικογένεια με “παράδοση” στην αυτοδιοίκηση, κ. Ταγκαλή.
Βέβαια όλα τα παραπάνω μπορεί να μεταβληθούν, όπως πολλές φορές έχει γίνει μέχρι τώρα, με τις στηρίξεις να πηγαινοέρχονται από υποψήφιο σε υποψήφιο, σε ένα κλίμα που θυμίζει παρηκμασμένο Βυζάντιο, με τον καθένα να προσπαθεί να κρατήσει τα προνόμιά και την καρέκλα χωρίς να ενδιαφέρεται για τον κόσμο και χωρίς να προτείνει λύσεις στα πάμπολλα πλέον προβλήματα της συνεχώς βυθιζόμενης στην κρίση κοινωνίας. Αυτό που μένει να δούμε είναι πόσο βαθιά είναι η διάσπαση στην απερχόμενη δημοτική αρχή και αν τελικά θα υπάρξουν δύο ψηφοδέλτια δεδομένου του αριθμού υποψηφίων που απαιτούνται, αλλά και τι ποσοστά θα καταφέρουν να αποσπάσουν τελικά στις εκλογές του Μαΐου σε μια εποχή που υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια απέναντι σε όσους έχουν ασκήσει εξουσία, πόσο μάλλον όταν προέρχονται από τα κυβερνώντα κόμματα.
http://amfissaface.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου