Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 σήμερα...Στις 12:00 η κηδεία της Αικατερίνης Νικ. Φούρλα, στην Πολύδροσο......

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Τι ψυχή έχει ένα πεντάευρο;

Του Θανάση Καρτερού

Ο Άδωνις έχει βραχνιάσει να το λέει: Ισχύει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ισχύσει, θα ισχύσει, αν ισχύσει, σε έξι μήνες και εν πάση περιπτώσει ισχύει γιατί είναι ρύθμιση του ΠΑΣΟΚ, αλλά μπορεί και να μην ισχύσει τελικώς γιατί σ' αυτό τον τόπο όλα γίνονται..... Το ΠΑΣΟΚ έχει βγει από τα ρούχα του: Όχι και να μας φορτώνετε αυτό που δεν μπορεί να ισχύσει, ακόμα κι αν ισχύσει, πρέπει να μάθετε να συνεννοείστε πριν επιβάλετε μέτρα που ισχύουν, αλλά δεν μπορούν να ισχύσουν, και εν πάση περιπτώσει είναι αποκλειστικά δικά σας, είτε ισχύουν είτε όχι.

Ο καυγάς αφορά, όπως καταλάβατε, στο πεντάευρο για την πρόσβαση στα πολυ-ιατρεία. Μάχονται μεταξύ τους νυν και πρώην υπουργοί, μείζονες και ήσσονες κυβερνητικοί εταίροι, για την πατρότητα και τον σκοπό του. Οι φτωχοί, οι ανασφαλώς ασφαλισμένοι, οι παντελώς ανασφάλιστοι, οι ταπεινωμένοι και καταφρονεμένοι του ΕΟΠΥΥ, του ΕΣΥ και του κακού του ριζικού τους απέκτησαν ξαφνικά απρόβλεπτους συνηγόρους. Έτσι που να αναρωτιούνται ορισμένες ευαίσθητες ψυχές στην κυβέρνηση τι ψυχή έχει επιτέλους ένα πεντάευρο για να προκαλεί τέτοια τρικυμία.

Η απάντηση για όσους καλούνται να το πληρώνουν είναι φυσικά αυτονόητη. Και ψυχή και σώμα και νεύρα και αίμα έχει το πεντάευρο. Αλλά και για όσους καυγαδίζουν μέσα στην κυβέρνηση το πεντάευρο δεν είναι άψυχο. Είναι η ψυχή μιας πολιτικής που αφού έριξε εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια, στην ανεργία και στον λάκκο του ανασφάλιστου με κάθε λογής περικοπή, χαράτσι, φορολογία και μεταρρύθμιση της συμφοράς, τώρα αναζητά τη σωτηρία της ενόψει της επερχόμενης κρίσης. Διότι οι κάλπες είναι κοντά και πλησιάζει η ώρα που θα κριθούν οι πάντες κατά τα έργα τους - ή κάπως έτσι.

Πιο λιανά; Δεν γίνεται, σου λέει, με κάθε πεντάευρο να εισπράττουμε και μούντζες, κατάρες, βρισίδια, που θα μεταφραστούν στις εκλογές σε μαύρο κι άραχλο. Εξ ου και ο καυγάς ποιος θα φορτωθεί το μέτρο. Εξ ου επίσης και ο Άδωνις, που διαβεβαιώνει ότι δεν θα εφαρμοστεί πριν το καλοκαίρι - δηλαδή πριν τις ψυχοφθόρες εκλογές. Η σωτηρία της -δικής τους- ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα εν γένει. Και θα δούμε πολλά πεντάευρα να γίνονται χαρτοπόλεμος ευαισθησίας μέχρι να έρθει η ώρα της πληρωμής.


πηγή

 Του Θανάση Καρτερού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου