Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Αλλαγές στον Καλλικράτη

Ανοιχτός σε βελτιωτικές προτάσεις στο νομ οσεδιο για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης....

«Τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έχουν ατζέντα ούτε προαπαιτούμενα για την κυβέρνηση. Άκουσα τις παρατηρήσεις των κομμάτων και αφού τοποθετηθούν και οι φορείς θα αναμένω και συγκεκριμένες προτάσεις» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης. Ανοικτός, μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε για τις διατάξεις που αφορούν τον θεσμό του Συμπαραστάτη Δημότη και του Ελεγκτή Νομιμότητας, και για τις οποίες εκφράστηκαν αντιρρήσεις και προβληματισμοί όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από βουλευτές της συγκυβέρνησης. Θετικός δήλωσε και στην πρόταση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Ντόλιου, για να πηγαίνουν οι κρατικές επιχορηγήσεις απευθείας στους δήμους και όχι μέσω των Περιφερειών.
«Η τροποποίηση του Καλλικράτη θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της διακομματικής Επιτροπής έτσι ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Αυτό που επιδιώκουμε είναι καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες και εύρωστους δήμους που να ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα» τόνισε ο κ. Μιχελάκης.
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν αφού ακούσουν και τους φορείς. Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ, ενώ η Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου