Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

«ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» Για τα προβλήματα υγείας στο νομό μας

ΨΗΦΙΣΜΑ
Για τα προβλήματα υγείας στο νομό μας                   ...


Με πρωτοβουλία της δημοτικής κίνησης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» συγκεντρωθήκαμε την Παρασκευή 21-3-2014 στον προαύλιο χώρο του Κ. Υ. Ιτέας, αντιδρώντας στην πλήρη υποβάθμιση των δομών δημόσιας υγείας του νομού μας. Ακολούθως την Τετάρτη 26-3-2014 στη συγκέντρωση της Άμφισσας, αναφερθήκαμε στα προβλήματα των Κ.Υ και του νοσοκομείου .Οι μνημονιακές πολιτικές δημιούργησαν σεληνιακό τοπίο για την υγεία των Ελλήνων πολιτών. Φτωχοποίηση, κοινωνικό αποκλεισμό, διαθεσιμότητες, απλήρωτες εφημερίες γιατρών, περικοπές φαρμάκων, απολύσεις, πρόσθετες δαπάνες στους πολίτες, ταλαιπωρία, ανασφάλεια.
Τα δύο κέντρα υγείας και το νοσοκομείο δοκιμάζονται σκληρά. Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο.  Είναι γνωστές οι ελλείψεις του ΓΝΑ σε υλικοτεχνική υποδομή, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Η τεράστια χρηματοδοτική μείωση η έως τώρα διοίκησή του, η αδιαφορία των  αρχόντων του τόπου, τείνουν να το μετατρέψουν σε ενισχυμένο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες.
Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και στα δύο Κέντρα Υγείας . Σε αυτά δεν υπάρχει καν το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για κάλυψη των εφημεριών. Επιπλέον ενέκυψε και το θέμα με την παραίτηση του Διευθυντού του Κ. Υ. Ιτέας. Είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεσες ενέργειες, για πλήρωση των κενών θέσεων στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας. Να αρθούν οι εντολές που ωθούν ιατρικό προσωπικό ( πχ από ΚΥ Ιτέας) σε παραίτησή. Δεν νοείτε να υποβάλλουμε από την μια αιτήματα για προσλήψεις ιατρικού δυναμικού και από την άλλη να «χάνουμε» το υπάρχον προσωπικό.
Να σταματήσει η περαιτέρω υποβάθμιση των μονάδων υγείας. Οι συμπολίτες μας δεν θα παραιτηθούν του κοινωνικού αγαθού της υγείας, επειδή κάποιοι εμμένουν στην  εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.
 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
Για καθολικό δημόσιο σύστημα υγείας. Όχι στις διαθεσιμότητες.
Άμεση προκήρυξη των κενών θέσεων, με προσωπικό με σταθερές σχέσεις εργασίας ώστε να συμπληρωθούν πραγματικά.
Θα επιμείνουμε στην με κάθε πρόσφορο τρόπο ανάδειξη των προβλημάτων και διεκδίκησης λύσεων. Περιμένουμε από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να κινητοποιηθούν μαζί με όλους τους πολίτες.  Ελπίζουμε ότι όλοι αυτοί που στο πριν διάστημα μας χλεύαζαν σαν λαϊκιστές και καταστροφολόγους να καταλαβαίνουν την ζημιά που η ολιγωρία τους έχει επιφέρει. Ποτέ δεν είναι αργά . Εμείς συνεχίζουμε

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.
ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….                       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου