Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Εκκρεμούν 400.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης για όλα τα ταμεία.

OI AITHΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ 6 ΔΙΣ, ΕΥΡΩ''...

Ο επιστημονικός συνεργάτης της γενικής συνομοσπονδίας εργατών Ελλάδος, Γιώργος Ρωμανιάς, μίλησε στον real fm 97,8  για την εικόνα που παρουσιάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία...
«Από μια απλή ανάλυση διαπιστώνεται ότι σήμερα εκκρεμούν 400.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης για όλα τα ταμεία. Έχουμε 200.000 αιτήσεις που ζητούν είτε κύρια σύνταξη, είτε επικουρική, είτε εφάπαξ. Αν προσθέσουμε το πόσο είναι το ποσό που αντιπροσωπεύουν αυτές οι αιτήσεις, είναι 6 δισεκατομμύρια ευρώ», σχολίασε αρχικά ο κ. Ρωμανιάς και συνέχισε:
«Σε κάποια ταμεία, οι αιτήσεις εκκρεμούν μέχρι και πάνω από πέντε χρόνια».
«Ο ΟΑΕΕ έχει συνεχή ελλείμματα. Ποτέ ξανά στην Ελλάδα τα ταμεία δεν είχαν αυτό το χάλι. Αγανακτώ όταν ακούω για μειώσεις συντάξεων. Από το 2015 και μετά οι συντάξεις θα είναι 360 ευρώ η κάθε μία. Αυτό είναι ψηφισμένο. Ούτε για αυτά τα λεφτά δεν θα έχουν τα ταμεία», πρόσθεσε.
«Στο ΊΚΑ μπορεί να κάνει και 2,5-3 χρόνια να βγει η σύνταξη. Δεν είναι μόνο εκείνοι που κάνουν την αίτηση λόγω γήρατος. Υπάρχει νόμος που λέει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία, πρέπει να απαντούν στις αιτήσεις εντός 50 ημερών. Καλώ τον κόσμο να αρχίσει να υποβάλει αγωγές εναντίων των καθυστερήσεων που υπάρχουν», τόνισε ακόμα μεταξύ άλλων.
Πηγή : enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου