Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Μικρές χιονοστιβάδες και 40 εκατ. φρέσκο χιόνι στο Παρνασσό


Μια ακόμη δύσκολη μέρα με μέτριους ανέμους, περιορισμένη ορατότητα αλλά και 40 εκατοστά φρέσκου χιονιού στο βουνό! Εάν προσθέσουμε σε αυτά και τις μικρές χιονοστιβάδες που έπεσαν στο βουνό στις πίστες Πυθία και Ηνίοχος....
τότε θα διαπιστώσουμε ότι ήταν μια δύσκολη μέρα για το προσωπικό του ΧΚΠ. Πάντως από τις 11:30 και μετά και αφού καθαρίστηκαν τα επικίνδυνα για χιονοστιβάδες σημεία οι πίστες με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας λειτούργησαν κανονικά!

Αύριο αναμένουμε σχετικά καλό καιρό με νεφώσεις και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Το βράδυ πάντως θα έχουμε και κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις που ελπίζουμε να μας φέρουν επιπλέον χιόνι, έχουμε γίνει αχόρταγοι πλέον παρά το σχεδόν 1 μέτρο που έχει πέσει στο βουνό το τελευταίο διήμερο!




LiveMeteoCamστο ΧΚΠhttp://www.snowreport.gr/snowcam/parnassos/live.html
Συνεργασία με το snowreport, λειτουργεί μία MeteoCam στα Κελλάρια. Χάρη σε αυτήν ερχόμαστε πιο κοντά στο βουνό και τη φύση, παρατηρούμε τις συνεχείς αλλαγές των καιρικών φαινομένων, τη χιονόπτωση, το πέρασμα της ομίχλης, το βαθμό χιονοκάλυψης των πιστών, την κίνηση των χιονοδρόμων και την κατάσταση λειτουργίας των αναβατήρων. Όσοι δεν έχουν σχέση με τα χειμερινά σπορ και το βουνό, μπορούν να πάρουν μια πρώτη γεύση από αυτήν τη συνολική εμπειρία. H MeteoCam είναι μια πρωτοποριακή ολοκληρωμένη λύση που ενσωματώνει Ελληνική τεχνογνωσία.

ΝΕΟΙ ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ ΣΤΟ ΧΚΠ:Φέτος έχουν τεθεί σε λειτουργία 3 νέοι αναβατήρες:
Ο νέος αναβατήρας Δίας στην γνωστή περιοχή ανάμεσα σε Φτερόλακα και Κελλάρια.
Η νέα πίστα με τον μικρό συρόμενο στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. Μία πίστα εύκολη (πράσινη), 200 μέτρων μήκους, εξαιρετική για αρχαρίους και παιδιά!
Και ο νέος αναβατήρας της πίστας Σαχάρα, μήκους 800 μέτρων και μεταφορικής ικανότητας 900 ατόμων την ώρα!

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (αναβατήρες - πίστες)
Σήμερα λειτούργησαν οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Βάκχος, Τηλέμαχος, Ερμής, Ηνίοχος, Παν, Πυθία, Ήρα baby1 και baby2.
και
οι πίστες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Τηλέμαχος, Βάκχος, Ηνίοχος, Παν, Πυθία, Περιφερειακή και πλατό αρχαρίων 1950.

Αύριο θα λειτουργήσουν  
καιρού επιτρέποντος
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Οδυσσέας, Σαχάρα, Δίας, Ηνίοχος και baby2.
και
οι πίστες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Τηλέμαχος, Σαχάρα, Ηνίοχος, Δίας, Ερμής (δρόμος), Περιφερειακή και πλατό αρχαρίων 1950.

ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί αλλά χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πάντα ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
 
ΚΑΙΡΟΣ
Σήμερα
είχαμε νεφώσεις, περιορισμένη ορατότητα και διαστήματα χιονοπτώσεων. Οι άνεμοι ήταν μέτριοι ΝΑ και η θερμοκρασία κυμαινόταν από -2˚ C έως +2°C.
Για αύριο προβλέπονται
νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας, μέτριοι ΝΔ άνεμοι και θερμοκρασία από 0˚ C έως +4°C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου