Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚHΝΙΟ: Aυτοδιοικητικές εκλογές με υποψήφιο Δήμαρχο τον νυν δημοτικό μας σύμβουλο Παναγιώτη Α. Μέγκο

Συμμετέχουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με υποψήφιο Δήμαρχο

τον νυν δημοτικό μας σύμβουλο Παναγιώτη Α. Μέγκο....

Συντοπίτες & συντοπίτισσες
Σε μικρό χρονικό διάστημα γίνονται Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Η διαδικασία αυτή θα σφραγίσει τα επόμενα 5 χρόνια.
Ας ξεκινήσουμε με Όραμα και Ελπίδα για μια Άλλη Αυτοδιοίκηση.
 Θα αλλάξουμε την κατάσταση; ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
 Οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου 2014 είναι ευκαιρία για Δημιουργία ενός ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για την  αναγέννηση  του Δ. Δελφών.
Ο ΔΗΜΟΣ χρειάζεται το  συνολικό πολιτικό σχέδιο που δεν είχε ποτέ: Στήριξη ανάδειξη και προβολή των παραγωγικών πλεονεκτημάτων της περιοχής (Ελαιώνας, Δελφοί, Διατηρητέοι οικισμοί, Τουρισμός, Ορεινοί Όγκοι). Υποδομές και έργα, με κριτήριο την μέγιστη παραγωγική και κοινωνική ανταποδοτικότητα. Χωροταξικός σχεδιασμός προσανατολισμένος στην κοινωνική ανάπτυξη και όχι στα «ειδικά» συμφέροντα. Εφαρμογή και επέκταση των περιβαλλοντικών όρων & οδηγιών σε κάθε δραστηριότητα. Ανάπτυξη Δομών Αλληλεγγύης που θα υποστηρίζουν τους άπορους, τους άνεργους, τους ανασφάλιστους. Όλα αυτά με Διαφάνεια & Εκδημοκρατισμό των θεσμών με την δημιουργία προϋποθέσεων συμμετοχής των πολιτών στη διαχείριση των προβλημάτων. Συμμετοχικός προϋπολογισμός, ώστε να έχουν λόγο στην προτεραιότητα των έργων, αλλά και στον έλεγχο τους οι πολίτες. Δημόσια διοίκηση στραμμένη στον πολίτη & όχι στους ημέτερους. Καθιέρωση δημοψηφισμάτων, εφόσον η πλειοψηφία πολιτών τα απαιτεί.
Να δώσουν ένα τέλος στο πελατειακό σύστημα και σε όλα όσα μας οδήγησαν μέχρι εδώ!!
Φίλοι και φίλες.
Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, δεν υπάρχει Ελπίδα για τον τόπο, τη νέα γενιά, τα παιδιά μας. Αναθέσεις, Τουμπανάρια, κολληγιές με έχοντες, δεσποτισμός, αδιαφάνεια, υποβάθμιση θεμάτων πολιτών.
-Η νεολαία στον καιάδα της ανεργίας και της μετανάστευσης.  -Η μικρομεσαία επιχείρηση και ο ελεύθερος επαγγελματίας στον γκρεμό. - Ξεπούλημα κάθε τμήματος της χώρας.  
-Τα κέντρα υγείας, το νοσοκομείο στα χάλια τους. Τα σχολεία εγκαταλελειμμένα, πχ το ΕΠΑΛ., ΕΕΕΚ -Ο πολιτισμός στο παζάρι της ψήφου. -Το ψέμα η διαστροφή, στην ημερήσια διάταξη. - Η δημόσια διοίκηση και οι νόμοι υποχείρια των αρχόντων. Καμία συμπαράσταση στους αγώνες κατά των χαρατσιών, της ΔΕΗ, της εφορίας.
ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ!, μαζί με την εγκατάλειψη περιοχών και χωριών.                               
Οι σημερινοί δημοτικοί άρχοντες, με μοναδικό «όραμα» τη διατήρηση του μηχανισμού τους και για την εξυπηρέτηση προσωπικών βλέψεων, «επιχειρούν» σε τοπικό επίπεδο, όλα όσα οι μνημονιακές τροϊκανές κυβερνήσεις αποφασίζουν, ταυτιζόμενοι απόλυτα μαζί τους.   
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ  
Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για ένα Δήμο που θα είναι και ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΣ και ΤΟΠΙΚΟΣ. Ξαναδίνοντας στις κοινότητες τα οικονομικά, διοικητικά και αναπτυξιακά εργαλεία που τους αφαιρέθηκαν από τον Καλλικράτη. Ο δήμος δεν μπορεί να είναι εξάρτημα της κρατικής μηχανής αλλά ούτε και να «ρυθμίζεται» από τον Φούχτελ και τον Ραιχενμπαχ!!! Τα ποικιλώνυμα προγράμματα ΕΣΠΑ, δεν μπορεί να είναι το άλλοθι της γερμανικής επέκτασης και επιβουλής στη χώρα μας.
ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ
Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» στα 3 χρόνια της ύπαρξής μας, παλέψαμε όσα υποσχεθήκαμε. Αγωνιστήκαμε, μέσα και έξω από το Δ.Σ., με όλες μας τις δυνάμεις. Για Παιδεία, Υγεία, Χαράτσια, ΔΕΗ, Φοροεπιδρομές, ΑΠΕ, ξεπούλημα Δημόσιας Περιουσίας, Ανεργία, Ελαιώνα, Γηροκομείο Άμφισσας, Λαρνάκι, Λιμάνι Ιτέας, μεταλλεία στο Κοκκινάρι & τη Γκιώνα, Βιολογικούς, Αναθέσεις, Καλλικράτης, όλα βρήκαν χώρο στη δράση μας. Πάμπολλα θέματα φέραμε στο Δ.Σ. –με υπογραφές-χαράτσια, γηροκομείο, περιβαλλοντικά, αναπτυξιακά κλπ. Πραγματοποιήσαμε 10δες συνελεύσεις, δημόσιες  ενημερώσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις με ειδικούς επιστήμονες.                      
 Συνεχίζουμε. Δίνουμε τη μάχη μας δυναμικά, με αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια.
Καλούμε
Όλους όσους πιστεύουν πως ο τόπος μας αξίζει πολλά περισσότερα, πως εμείς που κατοικούμε σε αυτόν τον τόπο αξίζουμε πολλά περισσότερα από διαφθορά και πελατειακές σχέσεις         ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗ ΜΑΧΗ. 
ΣΥΖΗΤΑΜΕ–ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ-ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Με δημότες ενεργούς, συμμέτοχους στις κοινές προσπάθειες οργάνωσης τοπικών κινημάτων, σε κάθε γειτονιά και χωριό, για φρένο στον κατήφορο και επίλυση  των προβλημάτων των πολιτών. Ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής και στην κοινωνική συνοχή.
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ
Η δράση και το μήνυμά μας βρίσκει ανταπόκριση στην κοινωνία. Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» συμμετέχουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με υποψήφιο Δήμαρχο τον νυν δημοτικό μας σύμβουλο Παναγιώτη Α. Μέγκο. Η μέχρι τώρα πορεία μας, ανεξάρτητη από κομματικές δεσμεύσεις και συμφέροντα θα συνεχιστεί. Μας δεσμεύουν ηθικά και αποφασιστικά η διακήρυξή μας και οι αποφάσεις των ανοιχτών συνελεύσεων που πραγματοποιούμε.     
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.
ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….                       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου