Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Απόφαση βόμβα από Άρειο Πάγο: Αντισυνταγματικό το χαράτσι

Μία απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στο οικονομικό επιτελείο έλαβαν απόψε οι δικαστές του Αρείου Πάγου. Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, έκριναν αντισυνταγματικό για...
ουσιαστικούς και όχι τυπικούς λόγους το χαράτσι των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ που είχε επιβληθεί για το 2011.

Σύμφωνα με την απόφαση των δικαστών η αντισυνταγματικότητα έγκειται στο γεγονός πως δεν λαμβάνεται υπόψη η οικονομική κατάσταση των ιδιοκτητών ακινήτων αλλά υπολογίζεται ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα.

Στην ίδια απόφαση τονίζεται ότι οι φορολογούμενοι έχουν ήδη υποστεί τεράστιες μειώσεις στα εισοδήματά τους.

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι με την απόφαση του ΕΕΤΗΔΕ πλήττεται καίρια το οικογενειακό εισόδημα των νοικοκυριών, ο πυρήνας του οικογενειακού ιστού και η αξιοπρεπής διαβίωση των φορολογουμένων.

Την απόφαση έλαβε το Δ’ Τμήμα του Αρείου Πάγου με πλειοψηφία 3-2 και για το λόγο αυτό η τελική απόφαση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι με προηγούμενη απόφασή του το Πρωτοδικείο είχε επίσης κρίνει αντισυνταγματική την επιβολή του χαρατσιού και η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο μετά από αναίρεση που υπέβαλε το υπουργείο Οικονομικών.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου