Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Το Δημ. Συμβ. Δήμου Δωρίδος για τα προβλήματα στην περιοχή του από τις εξορύξεις

Το Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Δωρίδας, στην συνεδρίαση του την Τρίτη 11-2-2014 τοποθετήθηκε και αποφάσισε ομόφωνα μια σειρά άμεσων μέτρων...
προκειμένου να μπει φραγμός στην περιβαλλοντική ασυδοσία που επικρατεί στην Γκιώνα. Φυσικά τα περιβαλλοντικά προβλήματα οφείλονται στην συγκεκριμένη δράση της εταιρείας S&B  και αναφέρονται τόσο στην περιοχή Βλαχοθανάσης όσο και σε όλες τις περιοχές με επιφανειακές εξορύξεις καθώς και στα εξοφλημένα ορυχεία, όπου η αποκατάσταση εξακολουθεί να είναι ζητούμενη.
Από μέρους της δημοτικής αρχής εισήγηση έγινε από τον κ Καλιαμπέτσο. Η εισήγηση βασικά στηρίχθηκε στις ενέργειες του συλλόγου κίνηση για την σωτηρία  της Γκιώνας και ειδικά στην απάντηση του συνηγόρου του πολίτη κατόπιν σχετικών επίπονων ενεργειών του κ Δημ. Μπάκα
Οι προτάσεις του κ Καλιαμπέτσου εμπλουτίστηκαν αποφασιστικά από τις τοποθετήσεις των υπόλοιπων δημοτικών συμβούλων, αλλά κυρίως των κκ Τάκη Παπαγεωργίου και Χρ. Τριανταφύλλου. Ειδικά ο κ Τ. Παπαγεωργίου κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση, στην δε δευτερολογία του έδωσε αποστομωτική απάντηση στον εκπρόσωπο της εταιρείας.
Στη συζήτηση παρενέβησαν πολίτες του Δήμου, η κ Σοφία Κλώσσα, η κ Αναγνώστου ο κ Φωτόπουλος και ο κ Πανάγου. Να σημειώσουμε ότι η συζήτηση έγινε κατόπιν αιτήματος 65 πολιτών του Δήμου. Φυσικά είχε προηγηθεί ανάλογη στον δήμο Δελφών, κατόπιν υπογραφών πολιτών της περιοχής, της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ και του Ορειβατικού Άμφισσας. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και μίλησε ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ Σανούδος.
Ας ελπίσουμε ότι οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα μπουν σε τροχιά υλοποίησης. Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών είναι η ισχυρότερη εγγύηση στην κατεύθυνση αυτή.
Στις παρακάτω διευθύνσεις υπάρχουν αποσπάσματα από ομιλίες σε βίντεο σχετικές με το θέμα.  



http://youtu.be/IUmYE26MG4o k. Αντωνόπουλος

http://youtu.be/c7LWBIDFp7M κκ Κατσούλας και Παλασκώνης

http://youtu.be/J85gchN7sKE     κ Τριανταφύλλου

http://youtu.be/0aCWWsHF9Lk  πολίτες Λιδορικίου κ Κλώσσα κ Αναγνώστου κ               Πανάγου

http://youtu.be/e-iIqtid_ko κ. Καπεντζώνης

http://youtu.be/NXS454mt_yQ κ Τάκης Παπαγεωργίου



Χρήστος Βανδώρος 12-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου