Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ο λαός δεν ξεχνά κ. Λοβέρδο…

Ως μάταιος κόπος χαρακτηρίζεται η όποια προσπάθειά του να μπει ξανά στην πολιτική σκηνή της χώρας
Με έντονους ρυθμούς συνεχίζονται οι ζυμώσεις και οι διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς με μυστικές συναντήσεις εκπροσώπων των διάφορων κομμάτων και κινήσεων....

Το ένα μετά το άλλο παλιά και νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ βγαίνουν σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα επιχειρώντας να πείσουν πως εκπροσωπούν το νέο, πως προήλθαν όλοι τους από «παρθενογένεση» και είναι έτοιμοι να δώσουν ζωή στην μεγάλη Κεντροαριστερά.
Είναι προφανές πως ορισμένοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αναστήσουν τους «πεθαμένους σκελετούς» του ΠΑΣΟΚ, «μακιγιάροντας» τα παλιά στελέχη και κρύβοντάς τα πίσω από την... «Ελιά».
Τα πρόσωπα είναι τα ίδια. Εκείνοι που εκπροσώπησαν την αποτυχημένη πολιτική του ΠΑΣΟΚ των κυβερνήσεων Σημίτη και Παπανδρέου, τώρα φορούν τον μανδύα της «κάθαρσης» και ζητούν ξανά την ψήφο των πολιτών. Εκείνοι που είπαν με ευκολία... «ναί σε όλα» καταδικάζοντας τους Έλληνες πολίτες να βάλουν τις χειροπέδες του μνημονίου στα χέρια τους, τώρα πιστεύουν ότι θα κατορθώσουν να βγουν ξανά στο προσκήνιο...
Ο λαός τους έστειλε σπίτι τους, αλλά εκείνοι... επιμένουν!
loverdos
Ανάμεσά τους και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος σε κάθε του εμφάνιση τονίζει πως δεν επιστρέφει στο διαλυμένο ΠΑΣΟΚ και πως προωθεί τη δημιουργία της ελληνικής «Ελιάς» σε συνεργασία με άλλες αυτοαποκαλούμενες κεντροαριστερές δυνάμεις.
Μιλώντας στον Real fm και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο κ. Λοβέρδος προσπάθησε για μια ακόμη φορά να πείσει πως εκπροσωπεί το διαφορετικό, κάνοντας έξαλλο τον έμπειρο δημοσιογράφο, ο οποίος έβαλε στη θέση του τον άνθρωπο που με την υπογραφή του τα προηγούμενα χρόνια ικανοποίησε στο έπακρο απαιτήσεις των δανειστών που οδήγησαν σε υποβάθμιση την ελληνική, δημόσια υγεία.
«Δεχθήκαμε μια πρόσκληση να ενταχθούμε στην «Ελληνική Ελιά», έναν συνασπισμό κομμάτων και κινήσεων. Εκεί εντασσόμαστε ως Νέα Ελλάδα. Οι 58 είναι μια κίνηση που και αυτή έχει ενταχθεί στην «Ελιά», τόνισε αρχικά ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος κατηγορείται από πολλούς ότι αδυνατεί να δεχτεί ότι η διαδρομή του έχει πλέον μπει στο χρονοντούλαπο της «μαύρης» ιστορίας της πολιτικής.
«Εγώ δεν επιστρέφω στο ΠΑΣΟΚ», ξεκαθάρισε ο πρώην υπουργός προσθέτοντας πως «η πρωτοβουλία που του απευθύνθηκε ήταν από το ΠΑΣΟΚ».
«Θα συγκροτηθεί ένας εκλογικός συνασπισμός που θα κατέβει για πρώτη φορά στις εκλογές του Μαΐου. Η προοπτική είναι και για τις εθνικές εκλογές. Κανένας δεν διαλύει την υποδομή του. Είναι συνασπισμός κομμάτων που συνεργάζονται σε ένα κοινό μέτωπο. Θα είναι το ΠΑΣΟΚ, θα είμαστε εμείς, θα είναι οι 58, θα είναι κινήσεις, όπως η κίνηση του κ. Μόσιαλου. Το κάλεσμα, η πρόσκληση αυτή, είναι από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Αυτή είναι η ομπρέλα», πρόσθεσε.
Αλήθεια, πόσο «κεντροαριστερές» είναι οι δυνάμεις «τύπου» Μόσιαλου που υπεραμύνθηκαν μέχρι «κόκαλο» τις πολιτικές του Μνημονίου επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου;
loverdoskoyvelis
Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε πως «αυτή τη συζήτηση για την ένωση δυνάμεων την ξεκινάμε εμείς με δική μου πρωτοβουλία, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ανταποκρίθηκε η ΔΗΜΑΡ, είχαμε συζητήσει, είχαμε προχωρήσει τις συζητήσεις. Η δική μας άποψη ήταν να συγκροτηθεί αυτό το σχήμα, με ένα αυτοτελές όνομα, αλλά με διακριτές τις παρουσίες του καθενός. Αυτή η παράταξη θα πήγαινε στις ευρωεκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Η συζήτηση αυτή ξεκίνησε πάρα πολύ καλά, αλλά οι αποφάσεις του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ δεν επέτρεπαν μη χρήση του ονόματος της ΔΗΜΑΡ, αλλά συνεργασίες με ένα υπαρκτό κόμμα. Εκεί σταματήσαμε τη συζήτηση μη αποδεχόμενοι να είμαστε συμπλήρωμα της ΔΗΜΑΡ», ήταν το σχόλιό του για την Δημοκρατική Αριστερά.
«Εάν σε αυτή την απόπειρα ανασυγκρότησης του χώρου έχουμε εισροή νέων ανθρώπων, η επιτυχία θα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Ο χώρος μας είναι σε παρακμή. Το ξέρουμε καλά αυτό», συνέχισε ο κ. Λοβέρδος.
«Η κυβέρνηση αυτή με τον τρόπο που λειτουργεί, στρώνει το χαλί του ΣΥΡΙΖΑ. Η αδεξιότητά της και η απροθυμία της να κινηθεί στα θέματα της οικονομίας, είναι τόσο χαρακτηριστικά που όλοι οι πολίτες την έχουν καταλάβει γι αυτό και σιγά σιγά εγκαταλείπουν τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ακόμα ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:
«Στις αρχές της χρονιάς είπα ότι αν δεν υπάρξει το 2014 ένα αναπτυξιακό σοκ, που να δημιουργήσει ανατροπές στον χώρο της οικονομίας, η χώρα είναι καταδικασμένη, όχι επειδή δεν τιθάσευσε τα δημόσια οικονομικά της, αλλά επειδή η κρίση ανταγωνιστικότητας θα την οδηγήσει στον γκρεμό. Αυτή είναι η θέση μου και θα την διατηρήσω μέσα σε αυτόν τον συνασπισμό που θα συμμετάσχω», είπε ακόμα, την ώρα που οι Έλληνες πολίτες βιώνουν το σοκ της υπανάπτυξης εξαιτίας και της πολιτικής που εφάρμοσε ο κ. Λοβέρδος.
Είναι προφανές πως τα «ορφανά» του ΠΑΣΟΚ αναζητούν εναγωνίως πολιτική στέγη. Άλλοι δένονται στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ και το «παίζουν» αντιμνημονιακοί και άλλοι βουτούν στην «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» των «58» και ευαγγελίζονται το νέο και διαφορετικό, την εναλλακτική «δήθεν» πρόταση.
Ο λαός, όμως, θυμάται και αντιλαμβάνεται πως τα «ορφανά» του Σημίτη και του Παπανδρέου αναζητούν πολιτικό άρμα, για να δεθούν και να παραμείνουν στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.
Οι πολίτες φαίνεται να έχουν κλείσει την πόρτα κ. Λοβέρδο. Τι δεν καταλαβαίνετε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου