Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ Ένωση - Παρνασσός

Ήγγικεν ή ώρα και όλα είναι έτοιμα για το απόλυτο ντέρμπι κορυφής στην Βοιωτία. Η Ένωση Άσπρων Σπιτιών Αντίκυρας υποδέχεται τον Παρνασσό σε ένα παιχνίδι που ή όλα θα τελειώσουν ή θα έχουμε αγωνία και σασπένς μέχρι το τέλος.......

Αν ο πρωτοπόρος Παρνασσός φύγει νικητής τότε κατά γενική εκτίμηση το πρωτάθλημα θα έχει τελειώσει. Αν τώρα η γηπεδούχος και δεύτερη Ένωση κερδίσει τότε το πρωτάθλημα θα πάρει τη μεγάλη «φωτιά». Άλλωστε ας μην κρυβόμαστε έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση αυτές οι δυο ομάδες πλέον θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους τον πολυπόθητο τίτλο και την άνοδο (μέσω μπαράζ).

Βέβαια το αποτέλεσμα του ντέρμπι ότι και να έρθει μπορεί και να μην δημιουργήσει ακόμα τις προϋποθέσεις αλλά όπως και να το κάνουμε μια ενδεχόμενη νίκη της μιας ή της άλλης ομάδας δημιουργεί και ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια… και το πρωτάθλημα έχει δρόμο αρκετό ακόμα. Αλλά το Σάββατο δεν παύει να υπάρχει ένα μεγάλο ντέρμπι που σίγουρα παίρνει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του από τη Βοιωτία και όχι μόνο… Άλλωστε οι δυο ομάδες έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στη Βοιωτία την τελευταία τετραετία και είναι αυτή τη στιγμή κατά τεκμήριον οι κορυφαίες στο πρωτάθλημα όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο.
Η Ένωση έχει αναδειχτεί δυο φορές πρωταθλήτρια. Το 2010 -11 και το 2012 – 13. Την περίοδο 2011 – 12 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Δ” Εθνικής ενώ τη δεύτερη φορά δεν μπόρεσε να ανέβει μέσω των μπαράζ.
Ο Παρνασσός αναδείχτηκε πρωταθλητής το 2011 – 12 και την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στην Δ” Εθνική. Και φέτος λοιπόν ο τίτλος θα πάει σίγουρα σε μια από τις δυο ομάδες που θα συμπληρώσουν την δικιά τους πρωταγωνιστική τετραετία.
 Οι προπονητές
Ο Βαγγέλης Λέντας είναι νέος και… ωραίος. Ο Γιάννης Μαρτιναίος είναι όμως ο παλιός και είναι… αλλιώς. Ο 37χρονος προπονητής της Ένωσης δείχνει στο πρώτο του κοουτσάρισμα με ομάδα που κάνει καθαρό πρωταθλητισμό οτι τα πάει πολύ καλά. Και φυσικά θα θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.
Ο 55χρονος προπονήτης του Παρνασσού δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού πρώτιστα ως ποδοσφαιριστής τα έχει δει όλα. Έχει δείξει οτι ξέρει να οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα στο πρωτάθλημα δημιουργώντας ένα κράμα έμπειρων παικτών που θέλουν και διαφορετική διαχείριση και μεταχείριση. Τώρα και οι δυο καλούνται να παίξουν πάνω στη σκακιέρα….
 Τα ατού
 Οι πρωτοπόροι έχουν στη σύνθεσή τους τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας. Ο Ανδρέας Καλλέργης έχει πετύχει 23 γκολ και σίγουρα θα είναι το βαρύ πυροβολικό της ομάδας αλλά μην ξεχνάμε και τον ικανότατο πολύπειρο στραϊκερ Λουκά Καρακατσάνη που έχει πετύχει 11 γκολ.
Το βαρύ πυροβολικό της Ένωσης είναι ο δεύτερος σκόρερ του  πρωταθλήματος Μάριος Πλακίδας που έχει πετύχει 16 γκολ αλλά μην ξεχνάμε και τον έμπειρο Δημήτρη Πολυτάρχο που έχει πετύχει 10 γκολ.
 Η ιδιαιτερότητα
Κράμερ εναντίον Κράμερ. Δηλαδή Δημητράς εναντίον Δημητρά στα Άσπρα Σπίτια. Ο Χρήστος υπερασπίζεται την εστία της Ένωσης και ο Θεόδωρος την εστία του Παρνασσού.
 Αντίπαλοι για 90 λεπτά τα δυο αδέλφια και ίσως από την απόδοση του ενός ή του άλλου να κριθεί και το ντέρμπι.

 Πως έπαιξαν στον α” γύρο:
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ – ΕΝΩΣΗ 2-1

Σκόρερς: 28*, 45* Καλλέργης – 27* Πλακίδας Χ.
Διαιτητής: Μιχαηλίδης Βοηθοί: Καμαριώτης – Τέντζος
Παρνασσός: Δημητράς, Καράϊ, Γκαλαμέλος Λ., Τσώνης, Κουρελής, Όλντασι, Καρακατσάνης (88* Διβόλης), Γκαλαμέλος Κ., Καλλέργης (70* λ.τ.Τζίκας), Μαρτιναίος, Γιαννέλος (90+ Μυλωνάς).
Ένωση: Δημητράς Χ., Κόλλιας (79* Λευκαρίδης), Κάκκος, Παπαλίτσας, Καραμπέτσος Δ., Καλύβας, Πολυτάρχος, Γιαχρίτσης Λ. (75* Κοντογόνης Π.), Ιωάννου, Πλακίδας Μ., Πλακίδας Χ. (58* λ.τ. Γαλάνης Π.).

  Βαθμολογία (σε 19 αγώνες)
 Παρνασσός 54-15             50
Ένωση 51-20                    47
 Β΄γύρος (σε 3 αγώνες)
Ένωση 9-1 12
Παρνασσός 7-1 10
 Βαθμολογία εντός έδρας
 Παρνασσός (9) 28-8 27 Κιθαιρώνας (9) 22-5 24
Ένωση (10) 33-13 23
 Βαθμολογία εκτός έδρας
 Ένωση (9) 18-7 24
Παρνασσός (10) 26-7 23
 Που θα κριθεί…
 Πιστεύουμε περισσότερο θα κριθεί στην ψυχολογία που θα μα δείξουν οι δυο αντίπαλοι στον αγωνιστικό χώρο αλλά και σε τι μέρα θα βρεθούν τα μεγάλα ατού των δυο μονομάχων.
 Εκτίμηση
Να δούμε ένα παιχνίδι αντάξιο της φήμης των δυο ομάδων και όλα να κυλήσουν ομαλά για το καλό του Βοιωτικού ποδοσφαίρου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου